spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
16-12-2018 22:49:00 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Undergrowth
Undergrowth is een mechanic van de Golgari Guild uit Guilds of Ravnica (GRN). Undergrowth is een effect dat in sterkte toeneemt naarmate je meer creature kaarten in je graveyard hebt liggen. Alle kaarten met Undergrowth hebben een effect dat zegt "Doe X" of "Krijg X", waarbij X het aantal kaarten in je graveyard is. Sommige kaarten (zoals Kraul Foragers) hebben een ability die de stack gebruikt en gebaseerd is op Undergrowth. In zo'n geval kan je er gewoon op reageren door bijvoorbeeld de graveyard te exilen of juist te vergroten. Andere kaarten zoals Molderhulk hebben een static effect. Molderhulk kan je niet in response duurder maken door zijn graveyard te exilen, hij is dan immers al gecast en betaald.

Als een kaart behalve een creature ook een ander type heeft (zoals Courser of Kruphix of Memnite), telt hij gewoon mee als creature. En aangezien tokens in de graveyard direct ophouden met bestaan zodra State-Based Actions worden gecheckt, tellen ze nooit mee voor Undergrowth.


Voorbeeld A:
Speler A speelt een Kraul Foragers en heeft 4 creature kaarten in zijn graveyard. Geen van beide spelers doet iets, en Speler A krijgt 4 levens erbij.

Voorbeeld B:
Speler A speelt een Kraul Foragers en heeft 5 creature kaarten in zijn graveyard. Met de Undergrowth ability op de stack reageert Speler B met het tappen van een Tormodís Crypt en hij wijst de graveyard van Speler A aan als target. De ability van Tormodís Crypt resolved, en verwijderd de complete graveyard van Speler A. Nu resolved de ability van Kraul Foragers, en aangezien Speler A geen creatures meer in zijn graveyard heeft liggen krijgt hij 0 levens erbij.
 




Enkele kaarten met Undergrowth.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Guilds of Ravnica.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 17 leden ingelogd op NederMagic.
1019 paginas bekeken sinds 16-12-2018 22:20:41
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.