spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
21-9-2017 6:55:04 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Delirium
Delirium is een ability word dat voorkomt op sommige kaarten uit Shadows over Innistrad . Het heeft geen directe betekenis, maar geeft aan dat de kaart iets bijzonders doet als je 4 of meer card types in je graveyard hebt liggen. Lees de kaart goed om te bekijken wat dat effect is en wanneer het wordt gecontroleerd!

Het gaat om het aantal verschillende types kaarten, niet om het aantal kaarten in je graveyard. 10 verschillende planeswalkers geven je nog geen delirium, een Tarfire en een Wicker Witch samen zorgen wél voor 4 verschillende types.

Met een aantal voorbeelden maken we duidelijk wanneer er nu precies gecheckt wordt of je delirium hebt!

Voorbeelden
Voorbeeld A:
Je cast Descend upon the Sinful; op resolutie kijkt de spell of je tenminste 4 kaarttypes in je graveyard hebt liggen. Let er op dat tijdens het resolven de Descend zelf nog niet in de graveyard ligt en dus niet meetelt! Sowieso exile je alle creatures, en als je tijdens resolutie delirium hebt, maak je daarna nog een 4/4 Angel.

Voorbeeld B:
Jij hebt een Gibbering Fiend liggen. Deze kaart heeft een intervening if clausule, dus alleen als aan het begin van je tegenstanders beurt jij delirium hebt, triggert deze en gaat de trigger de stack op. Op resolutie van die trigger wordt nogmaals gecheckt of jij wel delirium hebt, en zo niet, dan gaat de trigger weer van de stack af zonder iets te doen. Je tegenstander kan dus met de trigger op de stack nog iets als Tormodís Crypt doen!

Voorbeeld C:
Jij hebt delirium en activeert de transform ability van Kindly Stranger. Ook als je tegenstander in reactie je delirium wegneemt, resolvet de trigger nog steeds.

Voorbeeld D:
To the Slaughter checkt ook alleen op resolutie of je delirium hebt. Zonder delirium kiest je tegenstander een creature of een planeswalker, mét delirium kiest hij of zij een creature én een planeswalker.
 






Enkele kaarten met Delirium.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Commander 2017 (C17)
Hour of Devastation
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh
Eldritch Moon
Shadows over Innistrad

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Hour of Devastation.
Draftbattle Amonkhet.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 3 leden ingelogd op NederMagic.
17467 paginas bekeken sinds 20-9-2017 23:01:19

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.