spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
20-9-2017 4:00:49 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Renown
Renown is een triggered ability die voorkomt op sommige creatures in Magic origins . Als een creature met Renown N nog niet renowned is en hij doet combat damage aan een speler, dan triggert de renown ability. Als die resolvet, leg je N +1/+1 counters op dat creature, gebeurt er misschien nog iets anders en wordt het creature renowned.

Het is geen extreem ingewikkelde ability, maar laten we alle mogelijke vragen hier proberen te beantwoorden!

Let op dat het Renowned zijn en de counters onafhankelijk van elkaar zijn, maar dat wordt hieronder in de voorbeelden verder uitgelegd.

Voorbeelden:
A: Anton valt aan met Valeron Wardens, die niet renowned is. De Wardens wordt geblocked. Renown triggert niet.

B: Anton valt een planeswalker van zijn tegenstander aan met Valeron Wardens. Renown triggert niet.

C: Anton valt zijn tegenstander aan met Valeron Wardens, die niet renowned is. De Wardens wordt niet geblocked, de combat damage wordt niet geprevent (door effecten zoals Fog or Circle of Protection), en hij doet daadwerkelijk combat damage. Eureka! Renown triggert en gaat op de stack. Helaas, met de trigger op de stack wordt de Wardens gesloopt door een Lightning Bolt; de ability resolvet maar doet niets, Wardens wordt nooit renowned en Anton mag geen kaart pakken.

D: Anton equipt zijn Valeron Wardens met Viridian Longbow, activeert hem en doet 1 schade aan zijn tegenstander. Dit is geen combat damage, dus renown triggert niet...

E: Anton geeft de moed niet op, valt zijn tegenstander aan met Valeron Wardens, die niet renowned is, en deze keer doet hij zowaar damage aan zijn tegenstander. Renown triggert, er zijn geen reacties, en renown resolvet. Anton legt 2 +1/+1 counters op de Wardens en vanaf nu is hij renowned. De tweede ability van de Wardens triggert ook, en als die resolvet mag Anton een kaart pakken. Zo simpel is die ablity dus!

F: Anton valt de volgende beurt weer aan met de Wardens, die inmiddels renowned is. Hij doet weliswaar een hoop combat damage, maar renown triggert niet: de Wardens is al renowned.

G: Anton legt 2 -1/-1 counters op de Wardens door een of ander effect, misschien wel van Incremental Blight. De +1/+1 en -1/-1 counters heffen elkaar op, dus de Wardens eindigt zonder counters. Maar hij is nog steeds renowned! Als hij combat damage doet aan een speler, zal renown ook niet meer triggeren...
 






Enkele kaarten met Renown.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Commander 2017 (C17)
Hour of Devastation
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh
Eldritch Moon
Shadows over Innistrad

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Hour of Devastation.
Draftbattle Amonkhet.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 3 leden ingelogd op NederMagic.
7553 paginas bekeken sinds 20-9-2017 0:13:46

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.