spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
20-9-2017 3:57:59 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Tribute
Tribute is een static ability die voorkomt op creatures uit Born of the Gods .

Tribute N betekent: "As this creature enters the battlefield, choose an opponent. That player may have this creature enter the battlefield with an additional N +1/+1 counters on it." Je target geen opponent, dus Ivory Mask werkt hier niet tegen. Aan het woordje "as" kun je zien dat het geen triggered ability is, maar een enters-the-battlefield replacement effect. Wat betekent dat nu precies?
Je cast een creature met Tribute, dus de creature spell ligt op de stack. Nu mag je tegenstander reageren met bijvoorbeeld een Essence Scatter. Als niemand de spell countert, dan resolvet hij, maar in plaats van dat hij meteen op het battlefield komt, gaan we eerst de replacement effects afhandelen. Dit is het moment dat jij een tegenstander kiest (in multiplayer), en dit is pas het moment waarop die tegenstander ervoor kiest om al dan niet tribute te betalen. Daarna komt het creature op het battlefield (met +1/+1 counters als tribute betaald was), vervolgens triggert zijn ETB ability (als tribute niet betaald was) en daarna pas krijgen spelers weer priority.

Alle creatures met tribute hebben een triggered ability die zegt: When [this creature] enters the battlefield, if tribute wasn't paid, [effect]. Dat effect verschilt van kaart tot kaart, lees dus goed wat een kaart doet voordat je de keuze maakt om al dan niet tribute te betalen!

Voorbeelden:
A: Jij cast een Nessian Wilds Ravager, je tegenstander countert die met Dissolve. Er gebeurt nu helemaal niets, je creature gaat van de stack naar de graveyard.

B: Jij cast een Nessian Wilds Ravager en hij resolvet. Nu kiest je tegenstander dat hij tribute betaalt, jij krijgt een 12/12 Hydra, en that's it.

C: Jij cast een Nessian Wilds Ravager en hij resolvet. Nu kiest je tegenstander dat hij tribute niet betaalt, jij krijgt een 6/6 Hydra. Die komt op het battlefield, nu triggert zijn ability en kies jij een creature waar je mee wilt vechten.
 






Enkele creatures met tribute.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Commander 2017 (C17)
Hour of Devastation
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh
Eldritch Moon
Shadows over Innistrad

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Hour of Devastation.
Draftbattle Amonkhet.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 3 leden ingelogd op NederMagic.
7495 paginas bekeken sinds 20-9-2017 0:13:46

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.