spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
21-10-2019 2:10:16 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Heroic
Heroic is een ability word dat voorkomt op creatures in Theros . Een ability word heeft geen echte betekenis, maar heroic geeft aan dat dit creature een triggered ability heeft die triggert als je het creature target met een spell. Het effect van die triggered ability varieert per kaart, lees dus altijd goed wat er gebeurt!

Heroic triggert alleen als jij een spell cast die het creature target; dus niet als je tegenstander of je teamgenoot in 2HG een spell cast, niet als het om een activated of triggered ability gaat, niet als het een kopie van een spell is, en alleen als het woord target expliciet op de spell staat.

Heroic triggert op het casten van een spell, de ability gaat dus bovenop de spell zelf op de stack en zal eerder resolven. Heroic triggert en resolvet ook als de spell gecounterd wordt.

Heroic triggert dus specifiek wél op het casten van een aura, want een aura op de stack target. Ja, dat is dus een goede combo met bestow! Equipments vastmaken aan een heroic creature geeft geen extra bonus, want dat is een activated ability en geen targeted spell.

Voorbeelden:
A: Je hebt een Fabled Hero en besluit deze 3x te targeten met Seeds of Strength. Omdat je slechts 1 spell cast, triggert heroic ook maar 1 keer. Als je nog een andere spell speels (misschien nog een Seeds of een Giant Growth), dan triggert heroic nog een keer. Voor maximaal effect van je Seeds of Strength zul je 3 verschillende beesten met heroic moeten targeten.

B: Je hebt een Fabled Hero, en besluit daarop een Disfigure te spelen. De heroic trigger resolvet eerst, je Hero krijgt een +1/+1 counter nog voordat de Disfigure resolvet, dus je eindigt met een 1/1 double strike, die aan het einde van de beurt weer netjes 3/3 wordt.

C: Je tegenstander cast een Disfigure op je Fabled Hero, die vervolgens een roemloze dood sterft: heroic triggert alleen op je eigen spells, niet die van je tegenstander.

D: Je cast een Dragon Mantle op je Fabled Hero; een aura spell target, dus heroic triggert en je krijgt een +1/+1 counter. Vervolgens cast je een Giant Growth erop, waardoor je Hero weer een counter krijgt en bovendien tot het einde van de beurt +3/+3.

E: Je hebt een Fabled Hero met een Dragon Mantle erop. Je activeert de Mantle 3x, equipt een Fleetfeather Sandals eraan, activeert de +1 of -2 ability van Ajani, Caller of the Pride erop, speelt een Overrun en een Crusade. De Hero is niet onder de indruk en zijn heroic ability triggert geen een keer...
 


Enkele kaarten met Heroic.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
Leveringsvoorwaarden
Verzendkosten
Over nederMagic
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Throne of Eldraine.
spacer
devider
Er zijn nu 2 leden ingelogd op NederMagic.
9553 paginas bekeken sinds 20-10-2019 21:53:12
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.