spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
22-7-2017 8:46:50 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Extort
Extort is een ability die op permanents uit het Orzhov guild in Gatecrash () voorkomt.

Extort is een triggered ability, die betekent "Whenever you cast a spell, you may pay . If you do, each opponent loses 1 life and you gain life equal to the total life lost this way."

Als je een spell cast en je hebt meerdere permanents met Extort liggen, triggert elk van die abilities. Voor elke keer dat zo'n ability triggert, mag je één keer betalen, je mag dus niet voor 1 trigger meerdere keren betalen. Extort triggert op het casten van een spell en is onafhankelijk van het resolven ervan; een Cancel voorkomt dus niet dat je mag extorten. Stifle kan een extort trigger wel tegenhouden.

Extort triggert alleen op het casten van je eigen spells, niet op spells van je tegenstander of teamgenoten.

Omdat alleen in de reminder text het symbool voorkomt, maar niet in de rules text, heeft extort geen invloed op de color identity van de kaart. Crypt Ghast mag je dus spelen in een mono zwart Commander deck!

Voorbeelden
Voorbeeld A: Je hebt twee Basilica Screechers liggen en speelt een derde Basilica Screecher. De derde ligt nog niet op het battlefield, maar de twee die er al liggen, triggeren. Voordat je spell resolvet, mag je nu of betalen om je tegenstander 1 leven te laten verliezen en zelf 1 leven te gainen. Als je genoeg mana hebt, mag je of of betalen, zodat je tegenstander 2 leven verliest en jij 2 leven gaint. Meer betalen mag niet.

Voorbeeld B: In een pot Two Headed Giant heb jij een Basilica Guards liggen en je teamgenoot heeft 2 Knight of Obligations. Jij cast een spell, waardoor jouw Basilica Guards triggert, maar die van je teamgenoot niet. Je mag nu of betalen, waardoor beide tegenstanders 1 leven verliezen en jij 2 leven gaint; het resultaat is dus dat het andere team 2 leven verliest en jouw team 2 leven gaint.

Voorbeeld C: Je tegenstander heeft Platinum Emperion; jij cast een spell en betaalt voor extort. Je tegenstander verliest geen leven, en jij gaint dus ook geen leven.
 






Enkele kaarten met Extort.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar
Laatste deckcommentaar

Spoilers
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh
Eldritch Moon
Shadows over Innistrad

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Amonkhet.
Draftbattle Aether Revolt.
Draftbattle Kaladesh.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 14 leden ingelogd op NederMagic.
10296 paginas bekeken sinds 22-7-2017 2:25:51

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.