Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uit welke serie komt mijn kaart?

Er zijn regelmatig vragen als "uit welke serie komt deze kaart?".

Begin vooral eens met zoeken in de Nedermagic Catalogus. In het zoekresultaat zie je een paar dropdown menu's met rechts daarvan een aangevinkt vakje. Als je die uitvinkt krijg je alle versies te zien. En als je dan kiest voor weergave in plaatjes, dan heb je een overzicht van jouw kaart in alle versies die er zijn! Bijvoorbeeld hier zie je alle verschillende versies van Giant Growth

Hieronder vind je een aantal aanwijzingen hoe je uit kunt vinden uit welke serie of box een kaart is. Bij de link erachter kun je informatie over de box of serie krijgen. Eerst vind je een link naar alle gewone series. Daarna staat er uitleg over alle aparte series die uitgegeven zijn. Vervolgens kun je lezen hoe je het verschil tussen Alpha, Beta, Unlimited en Revised kunt zien. En helemaal onderaan vindt je informatie over de verschillende soorten randen van Magickaarten (whitebordered, blackbordered, etc.)

Gewone series
Je vindt op de site van Wizards een goed overzicht van alle Magic sets.

Een klein detail dat de moeite van het melden waard is: In de set Arabian Nights () zijn er van een aantal van de commons twee versies. Eentje met een lichter geprinte manacost een eentje met een donkerdere. Meer informatie kun je hier vinden.

Misprint
Er zijn ook een aantal misprints waardoor het lastig uit te vogelen is uit welke serie de kaart komt, of het een standaard misprint of een unieke is, etc. Op de website van Squt kun je er van alles over lezen.

Promo kaarten
Dit kan soms lastig zijn als je niet weet waarvan het een promo kaart is, maar op Nedermagic zijn zo goed als alle plaatjes te vinden! En als je het niet kunt vinden, kun je op Magic Librarities veel plaatjes vinden.

Een specifieke serie om nog te noemen is "Salvat". Dit is een set die uit een paar beginnersdecks bestaat en alleen in het Spaans verkrijgbaar is. Het symbool is een Pegasus: . Je kunt er hier wat info over lezen.

Overige series
Je kaart is ongeveer 2x zo groot als normaal. Achterop staat een full art versie van de kaart: Dit is een Boxtopper kaart.

In principe zou je elke andere versie terug moeten kunnen vinden op de site.

Het verschil tussen Alpha en Beta
Alpha en Beta zien er exact hetzelfde uit, op één verschil: Alpha heeft rondere hoeken dan Beta. Betakaarten hebben dezelfde hoeken als alle andere series. De meest handige test: leg een kaart uit een recente serie onder een Alpha / Beta kaart. Zie je in de hoekjes de andere kaart? Dan is het een Alpha. Anders is het een Beta.


Het verschil in hoeken tussen Alpha en Beta.


Links Alpha, dan Beta en dan Collector's Edition

Het verschil tussen Beta en Unlimited
Het verschil tussen Beta en Unlimited is eenvoudig: ze zijn exact hetzelfde, behalve dat Betakaarten een zwarte rand hebben en Unlimitedkaarten een witte. Zie het voorbeeld hieronder.


Links Beta, rechts Unlimited

Het verschil tussen Unlimited en Revised
Het verschil tussen Unlimited en Revised kan soms iets lastiger zijn. Er zijn een aantal kenmerken waar je het in één oogopslag aan kunt zien, maar die zijn niet altijd aanwezig. Gelukkig is er ook nog een manier waarop je het altijd kunt zien.

. Sommige kaarten uit Unlimited hebben grotere letters in de textbox. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Terrors uit Unlimited en Revised hieronder.


Een Unlimited Terror links en een Revised Terror rechts.

. Kaarten uit Unlimited hebben geen -symbool, maar het woord "Tap". Revised heeft een schuine T. Zie hieronder.
. Kaarten uit Revised zijn lichter van kleur dan die uit Unlimited, alsof er minder inkt is gebruikt. Zie ook hieronder.


Links Unlimited, rechts Revised



Dat zijn de makkelijke manieren, vooral als je vergelijkingsmateriaal hebt. Maar hoe je ALTIJD het verschil kunt zien:

. Kaarten uit Revised hebben een ENKELE lijn tussen de witte rand en het gekleurde gedeelte. Unlimited kaarten hebben een DUBBELE lijn.

Dit is wat lastig, maar als je eenmaal weet waar je moet kijken, is het eenvoudig. Check het plaatje van de Prodigal Sorcerers hierboven en kijk goed naar de zwarte rand tussen de witte buitenrand en het blauwe gedeelte. Unlimited kaarten hebben twee dunne lijntjes, terwijl Revised kaarten één dikkere lijn hebben.

. En nog een manier: De regel onderaan met de naam van de artiest is bij Unlimited in het midden geplaatst (dus verticaal gecentreerd) en bij Revised staat de naam lager.


Er staat geen serie logo op mijn whitebordered kaart!
Dit is eenvoudig. Check hierboven of je kaart uit Unlimited of Revised komt. Zo niet dan komt hij uit Fourth of Fifth Edition.

Alle Fourth Edition kaarten hebben onderaan de kaart bij de copyright tekst een jaartal staan, namelijk 1995. Er zijn ook kaarten met 1996, maar die komen uit de Kaz & Zak Introductory set.

Alle Fifth Edition kaarten hebben onderaan de kaart bij de copyright tekst een jaartal staan, namelijk 1997.

Vanaf Sixth Edition () worden er bij de basissets ook serie logo's gebruikt.

Nog een uitzondering: de kaart Reconstruction uit Antiquities is per ongeluk zonder logo gedrukt. Dat je het even weet De Revised versie is dus whitebordered zonder logo, en de Antiquities versie is blackbordered zonder logo.


Borders
Regelmatig zul je de termen "whitebordered", "blackbordered", "BB" of "WB" tegenkomen. Dit betekent simpelweg of de kaart een witte of zwarte rand heeft.

Je zult ook soms "FBB" en in mindere mate "FWB" tegenkomen. Dit betekent "Foreign Blackbordered" (of whitebordered). Dit zijn dus niet-Engelse kaarten met een zwarte rand. Dit is vooral relevant bij wat oudere sets die normaal in het Engels whitebordered zijn. Zo was voor een Wrath of God met een zwarte rand voorbehouden aan de of versie, of Beta. Dus als jij een Chinese blackbordered Wrath of God hebt, is die best gewild. Voor nieuwere sets wordt het zelden gebruikt omdat de kaarten in het Engels ook al blackbordered zijn.

De meeste basissets hebben een witte rand en bijna alle uitbreidingssets hebben een zwarte rand. Dit heeft geen enkel effect op het spel zelf. Alleen vinden de meeste mensen een zwarte rand mooier en vinden die daarom meer waard.

Whitebordered
Behalve Alpha en Beta hadden de core sets een witte rand (dus Unlimited, Revised, Fourth Edition, Fifth Edition, Sixth (Classic) Edition (), Seventh Edition (), Eight Edition () en Ninth Edition ()). Vanaf de coreset Tenth Edition () zijn core sets blackbordered. Chronicles, Portal 3 en een aantal box sets zijn ook whitebordered. Whitebordered kaarten zijn tournament legal.

Blackbordered
Alle uitbreiding sets zijn blackbordered. Ook zijn de coresets Alpha, Beta, Tenth Edition () en Magic 2010 () en later blackbordered. Blackbordered kaarten zijn tournament legal.

Silverbordered
Dit zijn kaarten uit Unglued () en Unhinged (). Deze kaarten zijn erg grappig, maar NIET tournament legal. Alleen de basic landen uit deze sets zijn legaal, maar die hebben dan ook een zwarte rand.

Goldbordered
Deze kaarten hebben geen gewone Magic achterkant, maar een zwarte achtergrond met iets van World Championship erop. Deze kaarten zijn NIET legaal en werden als compleet deck verkocht. Het waren de decks van de wereldkampioenschappen van diverse jaren.




Terug naar het overzicht

Euro land


Vanguard


Jace vs Chandra


From the Vault: Dragons


Beatdown


Garruk vs Liliana