spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
19-11-2017 15:25:12 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Unearth
Unearth is een activated ability die op kaarten van de Grixis shard uit het Shards block komen (Shards of Alara (), Conflux () en Alara Reborn ()) voorkomt.

Uitleg
Unearth betekent:

Unearth is an activated ability that functions while the card is in a graveyard. "Unearth [cost]" means "[Cost]: Return this card from your graveyard to the battlefield. It gains haste. Exile it at end of turn. If it would leave the battlefield, exile instead of putting it anywhere else. Play this ability only any time you could play a sorcery."

Vertaald levert dat op:

Unearth is een activated ability die je vanuit de graveyard speelt. Unearth <cost> betekent:

<cost> : Leg de kaart vanuit je graveyard op de battlefield. Het krijgt haste. Exile de kaart aan het einde van de beurt. Als de kaart uit het spel verdwijnt, exile het in plaats van waar het naartoe zou gaan. Speel deze ability alleen wanneer je een sorcery zou mogen spelen, dus in je mainphase wanneer de stack leeg is en je priority hebt.

Unearth is niet hetzelfde als een spell spelen. Het is een activated ability en kan dus niet gecounterd worden met een Cancel, maar wel met een Stifle.

Als je als reactie op het activeren van een Unearth ability de kaart uit de graveyard exiled (bijvoorbeeld door Tormodís Crypt, dan gebeurt er niets wanneer de ability resolved, omdat het creature er niet meer is.

De kaart wordt altijd exiled in plaats van waar hij anders naartoe zou gaan. Speel je er een Boomerang, dan wordt hij toch exiled. Wordt hij geVindicate: exile. Wordt hij geTime Ebbt, exile.

Er is een soort van uitzondering, en dat is als de kaart door een effect exiled wordt. Dan gebeurt dat namelijk, omdat Unearth hem daar toch al naartoe wilde sturen. Dit betekent dat eventuele effecten die daar wat mee doen, gewoon werken. Het belangrijkste voorbeeld daarvan zijn kaarten als Momentary Blink en Otherworldly Journey. Die exilen het creature, maar halen het ook weer terug!

Voorbeelden
Je hebt een Viscera Dragger in je hand. Je cycled hem en pakt een kaart. De Dragger ligt nu in je graveyard. Het is je mainphase en je betaalt en legt de Unearth ability van de Dragger op de stack. Niemand reageert en je Dragger komt met haste op de battlefield. Je valt ermee aan. Je tegenstander speelt er een Lightning Bolt op. De Dragger wordt exiled omdat hij het spel verlaat door lethal damage.




Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
 






Voorbeelden van kaarten met Unearth.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
 NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Ixalan
Commander 2017
Hour of Devastation
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh
Eldritch Moon
Shadows over Innistrad

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Ixalan.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 31 leden ingelogd op NederMagic.
7832 paginas bekeken sinds 19-11-2017 13:22:52

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.