spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
20-9-2017 3:57:33 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels Uitleg - Persist
Persist is een ability die voorkomt op sommige creatures in Shadowmoor () en Eventide () en zorgt dat je dubbel profijt kunt hebben van je creatures.

Uitleg
Persist is een triggered ability die triggert als het betreffende creature de graveyard raakt. Persist betekent letterlijk: "Als dit permanent van het spel in een graveyard wordt geplaatst en er lagen geen -1/-1 counters op, leg het dan terug in het spel onder controle van de eigenaar met een -1/-1 counter er op".

Op het moment dat een creature met persist naar je graveyard gaat, kijkt het spel een stukje terug in de tijd: lag er zojuist (ten minste) een -1/-1 counter op? Zo niet, dan gaat er een trigger op de stack die het creature terug in het spel wil leggen.

Daar mag je dus op reageren, bijvoorbeeld met Shadowfeed of Relic of Progenitus; als het creature niet meer in de graveyard ligt op het moment dat de trigger resolvet, gebeurt er dus helemaal niets.

Als je geen andere trucjes hebt, werkt persist ook maar één keer per creature: nadat hij gepersist is, heeft hij een -1/-1 counter en zal de persist niet triggeren als hij een tweede keer naar de graveyard gaat.

- Het creature dat terugkomt is een nieuw creature voor het spel. Het is dus summoning sick en heeft geen connectie met het creature dat net dood is gegaan.
- Het creature komt in het spel en triggert ook abilities die daar naar kijken.
- Als je de -1/-1 counter weg weet te halen komt het creature opnieuw terug als het doodgaat.

Voorbeelden
Jij speelt een Kitchen Finks, maar je tegenstander countert hem met Remove Soul. De Finks gaat naar de graveyard en blijft daar, hij kwam immers niet uit het spel maar van de stack.

Jouw Kitchen Finks wordt gesloopt met Incinerate. Hij kan niet regeneraten, maar komt wel terug met een -1/-1 counter en geeft je weer 2 leven.

Jouw Kitchen Finks wordt gesloopt met Puncture Blast en persist niet, hij had namelijk -1/-1 counters toen hij dood ging.

Jouw Kitchen Finks wordt removed met Magma Spray en persist niet; persist werkt alleen vanuit de graveyard, niet vanuit de RFG zone.

Jouw Kitchen Finks gaat dood in combat, gaat naar de graveyard en de persist trigger gaat op de stack. Je tegenstander speelt Stifle en de Finks blijft in de graveyard, persist triggert namelijk maar één keer.

Je tegenstander steelt jouw Kitchen Finks met zijn Sower of Temptation. Gods zegen rust niet op deze actie, dus speel je in jouw beurt een Wrath of God. De Finks gaat naar jouw graveyard en komt terug in het spel onder jouw controle en geeft je 2 leven.



Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
 




spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
 NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Commander 2017 (C17)
Hour of Devastation
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh
Eldritch Moon
Shadows over Innistrad

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Hour of Devastation.
Draftbattle Amonkhet.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 3 leden ingelogd op NederMagic.
7489 paginas bekeken sinds 20-9-2017 0:13:46

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.