Tips

Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Throne of Eldraine.

Regels - Uitleg Shroud

Shroud betekent "can't be the target of spells or abilities".

Uitleg
Shroud is een keyword dat letterlijk betekent "can't be the target of spells or abilities". Dit betekent dat spells or abilities waar het woord "target" op voorkomt niet de kaart mogen uitkiezen die Shroud heeft. Shroud komt voornamelijk voor op creatures, maar in principe kan alles shroud hebben of krijgen.

Shroud bestaat al lange tijd, maar pas sinds Tenth Edition () heeft het een eigen keyword gekregen. Alle oude kaarten die "can't be the target of spells or abilities" hebben zijn ondertussen ge-erratad naar Shroud.

In principe kun je onthouden: staat op een spell of ability het woord TARGET, dan target de spell of ability. Zo niet, dan target hij niet. En verder moet je onthouden dat Aura spells die je cast (bijna altijd uit je hand) ook targeten.

Een laatste aandachtspuntje is dat shroud (Zoals de meeste abilities) alleen werkt op de battlefield, niet in andere zones. Kaarten met shroud mag je dus best targeten als ze op de stack, in een graveyard of ergens anders liggen.

Voorbeelden
* Voorbeeld A:
Speler A heeft 4 Pincher Beetles liggen. Speler B speelt een Pyroclasm. Alle Beetles leggen het loodje, omdat Pyroclasm niet target. Ook aan Wrath of God bijvoorbeeld gaat hij dood, omdat deze ook niet target.

* Voorbeeld B:
Je hebt een Deft Duelist liggen. Je wilt er een Giant Growth op spelen, maar dat mag niet want die target. Je mag er ook je Oakenform niet op spelen, want een Aura spell target ook wanneer je hem cast. Mocht je Oakenform in de graveyard liggen en je speelt een Open the Vaults, dan mag je de Aura wel onder je Duelist leggen, omdat het enchanten zelf niet target.

*Voorbeeld C:
Jij cast een Kalonian Behemoth. Je tegenstander reageert met een Counterspell.

De Behemoth ligt nog niet op de battlefield, dus werkt zijn Shroud niet. De Counterspell mag hem gewoon targeten en counteren.



Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.



Terug naar het overzicht




Voorbeelden van kaarten die Shroud hebben of geven.