spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
21-10-2019 2:33:53 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Regels - Uitleg Landwalk
Landwalk is een ability die creatures unblockable maakt wanneer je tegenspeler een land heeft met een landtype gelijk aan de landwalk ability (bijvoorbeeld Swampwalk als iemand een land met type Swamp heeft).

Soorten landwalk
Er zijn heel veel soorten landwalk. De meest voorkomende zijn Swampwalk, Forestwalk, Mountainwalk en Islandwalk. Maar er bestaat ook nonbasic landwalk, snow landwalk, legendary landwalk, Plainswalk en zelfs Desertwalk (Desert Nomads).

Uitleg
Landwalk zorgt ervoor dat je tegenstander jouw creature niet kan blocken als hij zo'n type land heeft liggen. Dus als je een Blistergrub hebt liggen en je tegenstander heeft een Swamp liggen kan hij je Blistergrub niet blocken.

Sommige kaarten, zoals Street Savvy, zorgen ervoor dat een creature met Landwalk wel gewoon geblocked kan worden. In dit geval kan jouw beestje met Landwalk gewoon geblokt worden door het creature dat Street Savvy op zich heeft.

Als iemand een Lord Magnus op het veld heeft liggen, kan IEDER creature een creature met Plainswalk en/of Forestwalk blocken.

Ook kan er weer geblocked worden als je geen land meer hebt van het type. Zo is een Dryad Sophisticate unblockable als mijn enige land in het spel een Polluted Delta is. Maar als ik die sacrifice om een Swamp te zoeken, dan heb ik geen nonbasic land meer liggen en kan ik de Dryad blocken.

Landwalk hoeft dus niet één van de basic landtypes te zijn. Zo bestaat er onder andere "Legendary landwalk" (Ayumi, the Last Visitor) en "Snow landwalk" (Zombie Musher). In theorie is "Maze of Ithwalk" ook mogelijk bijvoorbeeld. Dan is je creature unblockable zolang je tegenstander een Maze of Ith heeft liggen .

Verder is een creature met Swampwalk ook unblockable als je tegenstander een Watery Grave heeft liggen, want die telt ook als Swamp.

Voorbeelden
Voorbeeld A:
Je hebt een Blistergrub liggen en je tegenstander heeft een Swamp liggen. Als je nu aanvalt met de Blistergrub kan je tegenstander hem niet blocken.

Voorbeeld B:
Je valt aan met een Mirri, Cat Warrior en je tegenstander heeft een Forest liggen. Aangezien Mirri Forestwalk heeft kan hij die niet blocken en krijgt hij dus schade.

Voorbeeld C:
Je valt aan met een Mirri, Cat Warrior. Je tegenstander heeft een Grizzly Bears met Street Savvy erop liggen en een Hill Giant zonder een Street Savvy erop liggen. Mirri kan wel geblocked worden door de Grizzly Bears, omdat Street Savvy deze wezens met Landwalk kan laten blocken. De Hill Giant heeft dat niet en kan Mirri dus niet blocken.

Planeswalkers
Maar hoe zit het nu met planeswalkers?

Ook als speler A de Karn Liberated van speler B aanvalt, is speler B nog steeds de defending player. Daardoor wordt de Lurking Crocodile dus gewoon unblockable als speler B een Island heeft.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
 
Twee voorbeelden van creatures met Landwalk.
spacer
Submenu
devider
Sitemap
Contact
NederMagic hulpdienst
Mailinglijst
Stuur email
Moderators
Leveringsvoorwaarden
Verzendkosten
Over nederMagic
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Throne of Eldraine.
spacer
devider
Er zijn nu 3 leden ingelogd op NederMagic.
11398 paginas bekeken sinds 20-10-2019 21:53:12
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.