spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
17-12-2018 13:41:09 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Clone informatie
Serie: Alpha (LEA)
Rarity: Uncommon Alpha Uncommon
Geef commentaar op Clone
Clone komt voor in
Serie Normaal Foil
Alpha
 -
24,95    
Beta
 -
14,95    
Unlimited
 -
1,95    
Revised
 -
0,60    
Onslaught
 -
0,75
 -
2,95
9th Edition
 6
0,75
 -
2,50
10th Edition
 -
0,75
 -
2,95
M10
 -
0,50
 -
1,95
M11
 -
0,50
 -
1,95
Venser vs Koth
 6
0,60    
M13
 4
0,50
 2
1,95
M14
 -
0,50
 -
1,50
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
MennoS (41) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Clone uit Alpha. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 21-4-2017
Dan mag hij een creature exilen.

Clones en andere copy effect copyen alleen de originele kaart (+ eventuele copy effecten). Andere effecten op de kaart (zoals Sudden Spoiling) worden niet meegecopied. Een Clone op een Sudden Spoilinged Primordial geeft daardoor een unspoiled primordial als resultaat.
Premium lid Richard (Nijkerk) (227) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-4-2017
Als mijn tegenstander een Clone speelt op mijn Luminate Primordial en ik speel een Sudden Spoiling, mag hij dan een creature removen of vervallen daadwerkelijk alle abilities?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-7-2016
quote: "Ik besluit hem te removen met Roon op het moment dat een creature is aangewezen"


Dat kan niet.

---
"You may have Clone enter the battlefield as a copy of any creature on the battlefield."
---

Staat nergens het woord "target", dus target niet, dus kies je pas tijdens het resolven. (Exact geformuleerd: "enter the battlefield as" is een replacement effect dat je toepast vlak vóórdat hij de battlefield betreedt.) En halverwege het resolven van iets kun je niet reageren.


Dat houdt dus in dat je wel kunt reageren op het casten van Clone als je nog NIET weet welk creature je tegenstander gaat kopiëren. Of nadat Clone klaar is met resolven en hij al lang en breed als een kopie van het gekozen creature op de battlefield ligt.
Premium lid Richard (Nijkerk) (227) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-7-2016
Als ik Roon of the Hidden Realm heb liggen en iemand speelt een Clone op een creature van mij.
Ik besluit hem te removen met Roon op het moment dat een creature is aangewezen, komt Clone dan alsnog in het spel als een copy?
Premium lid Rembrandt (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-8-2015
De flavour tekst van de M14 versie past toch wel het allerbeste bij de uitdrukking van de gekloonde man :'D.
Premium lid Official Rules Advisor Peanut (Zoetermeer) (85) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 9-7-2014
Thanks!

Graag gedaan hoor, maar de zoekfunctie zou je ook zelf een keertje kunnen uitproberen natuurlijk
Power Moderator Official Judge Dustin (Amsterdam) (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 8-7-2014
Peanut: voor al uw Google, Photoshop en NederMagic Hulpdienst vragen!
Premium lid Official Rules Advisor Peanut (Zoetermeer) (85) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 8-7-2014
Zo iets als dit hier ?
Jelle Valentijn Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 8-7-2014
Heeft iemand voor mij een lijstje van kaarten die (ongeveer) hetzelfde doen als clone?? Het liefst in de kleuren rood, groen en/of blauw.
Bij voorbaat dank!
Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-10-2013
Voor de volledigheid: ja, het komt terug. Undying is namelijk een 'battlefield-trigger' oftwel een trigger die vanaf de battlefield werkt. Op de battlefield heeft Clone nog de Undying-ability en komt daardoor terug.

Als Clone een Emrakul, the Aeons Torn zou zijn en sterft dan wordt Clone niet teruggeschud omdat die trigger een 'graveyard-trigger' is ook al "raakt hij de graveyard".
Roel 'TheFrog' van Lin (17) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-10-2013
Ja, en dan mag je opnieuw een creature kiezen, die dan een +1/+1 counter heeft. Dat is omdat hij de graveyard nog wel raakt met undying
Premium lid PyroCrawler (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-10-2013
Als dit een copy van een undying kaart word komt hij bij het sterven dan terug als een clone?
Power Moderator Official Judge Dustin (Amsterdam) (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 27-7-2013
Nee, hij blijft gewoon in de graveyard. Dat komt doordat Vigor geen dies / put into the graveyard from the battlefield trigger heeft, maar een put into the graveyard from the anywhere. Die zou triggeren vanuit de graveyard, maar dan is Clone alweer gewoon een Clone en heeft geen trigger.
leon (2) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 27-7-2013
Als ik een Vigor clone, en hij (de clone) gaat dood, wordt Clone dan weer in mijn library geshuffeld?
Cats (53) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 23-6-2013
Ik heb nog niet gespeeld met de nieuwe regel, maar wel gespeeld met de nieuwe regel in mijn achterhoofd en merkte dat het zowel zijn voors als tegens heeft. Het spel veranderd er niet veel door merk ik. Alleen kunnen Clones niet meer dienen als commander killer in EDH.
Meer commentaar >
Clone | Alpha
Oracle tekst
Creature - Shapeshifter 0 / 0
You may have Clone enter the battlefield as a copy of any creature on the battlefield.
Rating na 7 stemmen
NederMagic FAQ
Vraag: Zijn alle Shapeshifters Changelings?
Antwoord: Helaas, niet álle Shapeshifters hebben de Characteristic-Defining Ability Changeling, alleen als het expliciet op de kaart staat. Clone is bijvoorbeeld wel een Shapeshifter, maar heeft niet de Changeling-ability, dus je krijgt geen korting van kaarten als Brighthearth Banneret of Goblin Warchief.
Tournooi info
Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
7/15/2007
If the chosen creature is copying something else (for example, if the chosen creature is another Clone), then your Clone enters the battlefield as whatever the chosen creature copied.

7/15/2007
If the chosen creature is a token, Clone copies the original characteristics of that token as stated by the effect that put it onto the battlefield. Clone is not a token.

7/15/2007
Any enters-the-battlefield abilities of the copied creature will trigger when Clone enters the battlefield. Any “as [this creature] enters the battlefield” or “[this creature] enters the battlefield with” abilities of the chosen creature will also work.

10/1/2009
If the chosen creature has X in its mana cost (such as Protean Hydra), X is considered to be zero.

7/1/2012
Clone copies exactly what was printed on the original creature and nothing more (unless that creature is copying something else or is a token; see below). It doesn’t copy whether that creature is tapped or untapped, whether it has any counters on it or Auras attached to it, or any non-copy effects that have changed its power, toughness, types, color, or so on.

7/1/2012
If Clone somehow enters the battlefield at the same time as another creature, Clone can’t become a copy of that creature. You may choose only a creature that’s already on the battlefield.

7/1/2012
You can choose not to copy anything. In that case, Clone enters the battlefield as a 0/0 Shapeshifter creature, and is probably put into the graveyard immediately.

7/1/2013
Clone’s ability doesn’t target the chosen creature.

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Clone samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Clone
Zoek decks met Clone
Clone toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Alpha / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Guilds of Ravnica.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 5 leden ingelogd op NederMagic.
62 paginas bekeken sinds 17-12-2018 13:39:56
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.