Tips

Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Theros Beyond Death.

Wat is jouw favoriete kleur, guild, shard / wedge?

Scroll: [boven|reacties|beneden]
16-6-2019 22:52:00

Naar aanleiding van het interessante gesprek bij Teferi, Time Raveler en dit artikel: hier, ben ik eens goed gaan nadenken over waarom ik altijd weer terug kom bij bepaalde kleuren om mee te spelen. Voor mij zijn dit:

1). Wit: Ik houd van regelmaat, regels, orde en hecht veel waarde aan de gemeenschap (guess waarom ik het belangrijk vind dat deze website actief blijft).
2). Zwart: Ambitie, competitie en self-improvement zijn belangrijke aspecten in mijn leven en spel (ik speel om te winnen en wil altijd beter worden).
3). Groen / Blauw: Qua groen: Ik streef naar harmonie in mijn leven, ik ben vrijwel altijd kalm en probeer zaken die ik niet kan veranderen te accepteren. Wat betreft blauw: Ik zie mezelf als creatief (ik ben werkzaam in de creatieve sector), niet vies van een beetje trickery en ben verschrikkelijk nieuwsgierig.
5). Rood: Ik ben totaal niet impulsief en laat me zelden leiden door emotie, ik kan me dan ook niet echt vinden in het rode aspect van Magic.

Guild: Orzhov
Shard: Esper
Wedge: Abzan

Ik ben erg benieuwd naar jullie favorieten!

Reacties (2)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Premium lid Casper (2) Online Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
17-6-2019 1:17:00

TL;DR: Casper kan weer eens niet slapen en post een half boekwerk. Please disregard.

@Jense
Het gesprek bij Teferi ontspoorde mede door mij vrij vlot natuurlijk. Leuk dat je even een topic start!Zoals ik bij Teferi ook al zei: Blauw/Zwart, beter wordt het niet!

Zelf probeer ik dingen in het dagelijks leven altijd rationeel en pragmatisch te benaderen. Of dat lukt is natuurlijk een tweede, maar dat is in ieder geval de insteek. In Magic is dat voor mij niet anders. Even buiten het kader van het daadwerkelijke spel om speelde ik bijvoorbeeld een kleine tien jaar voordat ik mijn eerste booster kocht. Boosters voelen voor mij niet efficient. Een uitgebreide zoekopdracht verder weet ik wat mij de meest rendabele optie lijkt en bestel ik wat ik wil hebben.

Magic voelt voor mij vaak als 's werelds meest ingewikkelde puzzel. De overkant gaat een probleem creeeren, en dat wetende heb je naar schatting keuze uit een kleine 18.000 puzzelstukjes om dat op te lossen.

Voor mijzelf voelt het heel logisch om een poging te wagen het ontstaan van een probleem dan maar gewoon te voorkomen. Een Counterspell voelt voor mij dan ook als verschrikkelijk efficient en mijn favoriete kleur is dan ook met afstand blauw.

Daar komt bij, als ik iemand de basis van de stack uitleg begin ik vaak door te zeggen dat niks in Magic meteen gebeurt, alles is in principe een voorstel en daar mag je tegenstander dan een mening over hebben. Iets te kort door de bocht natuurlijk, maar in mijn ervaring werkt het vaak wel lekker beeldend. En zoals sommigen van jullie ongetwijfeld hebben gemerkt heb ik nogal eens een mening.

Een beetje blind gokken wat je trekt vind ik maar raar. Hoe kan je dan in hemelsnaam vooruit plannen!? Cue Brainstorm en zijn kleine broertjes en zusjes.

Als ik dingen in mijn eigen beurt moet spelen voelt dat altijd ook maar vreemd. Soms ie het een noodzakelijk kwaad, maar ik heb op dat moment natuurlijk geen idee wat mijn tegenstander van plan is. Als je even afwacht wat hij of zij doet kan je natuurlijk gewoon een geinformeerde keuze maken.

Er zijn in mijn optiek redelijk veel counters die heel efficient zijn, maar geen beestje mogen targetten. Enter favo kleur twee, zwart. Lekker slopen die ellende. Opgeruimd staat netjes.

Mana betalen voor dingen vind ik maar gedoe. Met 1 landje per beurt tenzij je ook daar weer kaarten vuil aan maakt schiet dat natuurlijk niet echt op. 1 mana kan ik mee, 2 mana ontkom je soms gewoon niet aan, maar vanaf 3 mana moet een kaart wel echt heel veel doen. Vanaf 4 mana lees ik de kaart doorgaans niet eens meer. Ik heb momenteel 5 decks gesleeved liggen om een wat serieuzer potje mee te spelen. In die vijf decks bij elkaar kan je vier kaarten vinden van meer dan drie mana, en dat zijn de vier Distant Melody in Pauper Elves. Dat deck maakt echt mana zat, dus ik heb voor deze ene keer met mijn hand over mijn hart gestreken en een uitzondering gemaakt. Daarnaast, met 12 land in je deck hou je natuurlijk wat ruimte over.

Je begint echter doorgaans met 20 levens. Dat zijn er natuurlijk 19 meer dan strikt noodzakelijk en daardoor wat mij betreft ook gewoon een resource. Zwart is dit gelukkig met mij eens.

Blauw/Wit is ook leuk, Zwart/Groen wordt ik ook blij van. Ik zal jullie de redenatie besparen.

Slechts een kleur spelen voelt voor mij meestal niet efficient, het beperkt je opties wat mij betreft te veel. Meer dan twee kleuren spelen ook niet. Dat kan wel natuurlijk, maar hier wordt ik beperkt door mijn collectie en budget. No way dat ik ga proberen drie verschillende kleuren op tafel te krijgen zonder duals.

17-6-2019 20:54:00

Wat is jouw favoriete kleur, guild, shard / wedge?

Nou, dat is een beetje een lastige. De kleuren die ik het liefste speel zijn niet per se de kleuren waar ik mij het meest mee identificeer.

Maar ter gelegenheid van dit topic heb ik even mijn decks geteld (enkel wat momenteel nog intact is) en ik kom op het volgende uit:

66 decks in totaal

34 van de decks bevatten rood (52%)
32 van de decks bevatten zwart (48%)
31 van de decks bevatten blauw (47%)
30 van de decks bevatten groen (45%)
24 van de decks bevatten wit (36%)

Relatief eerlijk verdeeld dus, met uitzondering van wit.
Van de 64 decks zijn er 17 mono-colored. Daarbinnen is de verdeling als volgt:

5 van de decks zijn rood (29%)
4 van de decks zijn blauw (24%)
3 van de decks zijn zwart (18%)
3 van de decks zijn groen (18%)
2 van de decks zijn wit (12%)

De meest voorkomende kleurcombinaties:

Rakdos, met 5 decks.
Sultai, Grixis, Temur en vijf-kleuren met ieder 4 decks.
Abzan, Naya, Boros en Izzet mogen ieder 3 decks noteren.

Opvallend is dat alle shards, wedges en guilds gerepresenteerd zijn. Ik bezit slechts één vierkleuren deck. En die bevat dan weer geen rood.

Maar goed. Mijn favoriete kleuren in magic van hoog naar laag komen goed overeen met de aantallen:

Rood - Ik speel het liefst agressieve decks. Zelf het probleem zijn dat beantwoord moet worden. Gek genoeg speel ik geen enkel burn deck.
Zwart - Alles offeren voor de winst, living on the edge. De graveyard levert ook veel mogelijkheden.
Blauw - Shenanigans. Countermagic doe ik maar weinig mee, maar blauw heeft veel combinatie-potentieel.
Groen - Lekker pro-actief. Wel wat eendimensionaal.
Wit - Tja, zelfs wit heeft aardig wat te bieden. Al speel ik het liever als ondersteuning dan als hoofdkleur. Pillowfortresses zijn wel echt onuitstaanbaar.

Wanneer ik echter dat artikel van Jense erbij pak, kom ik op Temur uit. Creativiteit, authenticiteit en op zoek naar waarheid. Daar kan ik mij wel goed in vinden. Misschien iets minder naïef. Toch een splash voor zwart?

Scroll: [boven|reacties|beneden]