spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
18-7-2019 8:44:01 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
[DECK] Dakkon Blackblade
Forum: Commander / EDH
10-5-2019 12:41:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Bekijk deck in catalogus Deck in collectieweergave Ga naar deckpagina
3D-Decktester Printview decklijst Full Screen (tip voor mobiel)
Met de komst van Gideon Blackblade in War of the Spark en een Blackblade Reforged met nieuwe art van Richard Kane Furguson (hier uit Signature Spellbook: Gideon) voelde ik de drang om een Dakkon Blackblade theme-deck te bouwen.

Naast Gideon, Blackblade en Dakkon zelf is er ook nog Korlash, Heir to Blackblade. Al deze kaarten (behalve Gideon Blackblade) hebben ook nog eens eenzelfde soort thema: Ze worden sterker naarmate je meer landjes in het spel hebt. Dit wordt dus direct het thema van het deck, Esper Ramp. Nu zijn wit, blauw en zwart niet de beste (lees: slechtste) kleuren om in te rampen, dus zal ik het vooral moeten hebben van kleurloze kaarten als Solemn Simulacrum, Burnished Hart, Wayfarer’s Bauble en Terrain Generator.

Strategie: Het is nu nog vooral een Esper goodstuff.dec met her en der wat combo's, zoals Urborg, Tomb of Yawgmoth + Kormus Bell + Elesh Norn, Grand Cenobite waarmee ik kan winnen. In de realiteit is het plan om net zo lang in leven te blijven tot dat Dakkon Blackblade – al dan niet met Blackblade Reforged in zijn handen – groot genoeg is om te one-shotten. Kaarten die hem unblockable maken, zoals Rogue’s Passage helpen daarbij.

Over combo's gesproken, ik speel Isochron Scepter + Dramatic Reversal + mana stenen voor infinite mana maar ik heb niet echt een outlet voor die mana. Wat is een leuke outlet voor veel mana?

De lijst die ik nu heb, waren vooral kaarten die nog had liggen aangevuld met wat kaarten die ik kon bemachtigen. Ik wil er graag nog een Stoneforge Mystic aan toevoegen om Blackblade Reforged te vinden, een Champion’s Helm om Dakkon onverwoestbaar te maken (lekker met Worldslayer!) Ook wil ik er graag een Land Tax in spelen om altijd een landdrop te kunnen maken en overtollige land te discarden aan Trade Routes. Verder wil ik wat witte ramp spelen als Kor Cartographer en Knight of the White Orchid. Thaumatic Compass lijkt me ook lekker in dit deck, early-game: landjes zoeken. Late-game: Maze of Ith. Propaganda en Ghostly Prison lijken me ook perfect fits voor dit deck.

Anyway, dat is een beetje de kant die ik op wil met dit deck. Het is nog zwaar onder constructie, dus iedere vorm van constructieve kritiek is welkom!


[reageren]
Reacties (4)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
10-5-2019 15:01:00 door Premium lid the dude (alias Neft) (73) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Wellicht fetch toevoegen en Crucible of Worlds?
10-5-2019 16:05:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Toevallig heb ik er één liggen! Ik denk inderdaad dat een Crucible samen met fetch goed werkt, helaas heb ik momenteel enkel een Flooded Strand en pseudo-fetchlandjes. Wellicht als ik er iets meer heb weten te bemachtigen. Hoewel hij ook wel lekker werkt met Strip Mine..
24-5-2019 13:06:00 door steffan A.K.A <widdie> (59) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik heb een soortgelijk deck gehad, gaaf. Dakkon geeft je mooi toegang tot controlopties terwijl hijzelf steeds groter wordt om serieuze commanderdamage te geven. Herald of Leshrac is een kaart die je eventueel kan overwegen. Eternal Dragon vond ik ook altijd heel prettig om te rapen. Meloku the Clouded Mirror biedt ook een aantal trucjes, hoewel ik die ook vooral gebruikte om landfall triggers te garanderen. Maar hij kan ook best beschermen tegen landremoval, extra poppetjes genereren om te equipen, etc.
28-5-2019 12:52:00 door Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ziet er uit als een mooie All-Stars deck.
Is Whispersilk Cloak niet iets?

Overigens, voor een Dakkon Blackblade-deck lijk je wel verdomd weinig landen te spelen. Meestal hou ik 36 als minimum aan en voor dit deck zou ik denken dat iets meer beter zou zijn. Is Thawing Glaciers niet een leuke kaart voor dit deck?
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2020.
spacer
devider
Er zijn nu 9 leden ingelogd op NederMagic.
10784 paginas bekeken sinds 18-7-2019 4:32:31
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.