spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
18-1-2019 8:14:38 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
[DECK] Green Hydra
Forum: Casual
12-2-2018 23:40:00 door NeonimusX Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Bekijk deck in catalogus Deck in collectieweergave Ga naar deckpagina
3D-Decktester Printview decklijst Full Screen (tip voor mobiel)
Hoi mensen,

Ik ben nu al een jaar of 2 bezig om dit deck te verbeteren en ben met hulp van een vriend aardig opgeschoten. Echter zou ik graag ook van andere ervaren spelers horen wat zij van dit deck vinden.

Wat zou er beter kunnen? Welke kaarten steken er bovenuit?

Het enige dat ik alvast wel wil opmerken is dat ik geen fan ben van de oudere art zoals Jagged-Scar Archers of ouder. Dit is voor mij ook wel belangrijk naast een solide deck.

Dus heb je opmerkingen en advies: ik hoor het graag
[reageren]
Reacties (16)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
14-2-2018 19:46:00 door Mark V (43) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
14-2-2018 20:22:00 door Official Rules Advisor Roy (174) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Hi,

Leuk deck! Altijd leuk om te stompen met grote beesten en groen doet dat het beste
Je hebt nu vrij veel kaarten er 1 of 2 keer in zitten. Je zou het deck consistenter kunnen maken door er meer van de kaarten die je goed vindt (of leuk) in te stoppen. Bv. Elvish Mystic, Primalcrux, Khalni Hydra. Als je merkt dat je kleine mana elves vaak gesloopt worden zou je ook kunnen overwegen om ze (deels) te vervangen door enchantments (bv. Wild Growth, Utopia Sprawl, Overgrowth). Qua specifieke kaarten: Je geeft aan dat je deck vooral draait om de combinatie van grote beesten met devotion to green en trample, dus als ik dat als startpunt neem dan zou ik geneigd zijn om kaarten die niet goed in dat thema passen te vervangen door kaarten die dat wel doen. Zo kun je bv. Enter the Unknown en Explore vervangen door kaarten die je devotion to green verhogen (Elvish Mystic?). En de Evolving Wilds doet helemaal niets voor je, behalve je vertragen. Je kunt er alleen een Forest mee opzoeken en dan komt ie tappen in het spel. Samen met je sub-thema van landpaal is het grappig, maar ik raad je aan een thema te kiezen en je daarop te focussen. Als je teveel in 1 deck wilt stoppen (doe ik nooit hoor, echt niet ;-p) dan is het niet consistent en komt je idee er niet goed uit.
De Regal Force die Mark V al voorstelde vindt ik een extreem goede kaart en je mist nog wat card draw. Je dwingt jezelf door het deck dat je speelt (devotion) om zoveel mogelijk permanents neer te leggen, maar dat zorgt dat je niets achter de (of op) hand hebt. Daar kan card draw voor zorgen.
Hoop dat je er iets mee kunt. Ben benieuwd waar je op uitkomt.

Gr. Roy
22-2-2018 21:33:00 door Paulus Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
In aanvulling op de vorige commentaren om permanente toe te voegen met carddraw zou ik Elemental Bond aanraden. Meerdere Garruk’s Packleaders zouden ook kunnen, zeker naast creaturen met meerdere groene manasymbolen, zodat je toch je devotion houdt.

Om je overleden beesten terug te halen is Grapple with the Past handig, zeker als het lastig is om playsetss van je beste beesten te krijgen, dan kun je in ieder geval een beest nogmaals spelen. Inhet begin van het spel kun je er land mee pakken.
22-2-2018 21:50:00 door Paulus Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Als je al wat beesten hebt liggen is Aetherwind Basker een erg goede finisher, zelfs als het het enige beest is dat iets met energy counters doet. Kan snel gaan. Met maar drie beesten in het spel kan hij de beurt erna al als een 15/15 met trample aanvallen. Lekker budget, maar je hebt wel wat ramp nodig om hem snel te kunnen spelen.
11-3-2018 17:55:00 door NeonimusX Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@ roy
Het is inderdaad zo dat ik vaak met weinig dan wel geen kaarten op hand zit als ik dit deck speel. De card draw is niet aanwezig en dat maakt het te makkelijk voor de tegenspeler om mijn strategie te doorzien. Kaarten zoals Wild growth lijken me dan ook inderdaad erg geschikt om in mijn deck toe te passen.

@paulus
Elemental Bond ga ik ook zeker op zoeken. Ik twijfelde al aan een creature in mijn deck: Undergrowth champion en ik denk dat Elemental Bond hier wel een goede vervanger voor is. De Garruk's Packleaders vind ik persoonlijk qua mana cost iets te duur voor slechts 1 green devotion. Grapple with the past is inderdaad ook wel handig om de grotere beesten terug te halen, maar stuurt misschien dan ook wel juist creatures naar de graveyard die ik er niet mee kan terughalen. Aetherwind Basker is qua mana cost wel een dure kaart. Mosswort bridge kan hem in het spel brengen uiteraard. Toch wel een kaart ter overweging.

In ieder geval bedankt voor de concrete tips! Kan weer enthousiast aan de slag met dit deck.
21-7-2018 18:17:00 door NeonimusX Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Deckje is weer aangepast!

Hebben jullie nog nieuwe feedback?
21-7-2018 18:37:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik zie dat je nog steeds veel kaarten maar 1 of 2 keer speelt. Mogelijk is het de moeite waard om de kaarten die in de praktijk het minste voor je doen eruit te halen en als vervanging een aantal kaarten aan te vullen tot 3 of 4. Vaak loont het echt de moeite om van meer kaarten een playsetje te spelen. Je deck wordt er consistenter van, doet daardoor vaker wat het moet doen en, ook niet geheel onbelangrijk, geeft je de mogelijkheid veel berekenender te spelen.

En in de lijn van stoere grote devotion beesten voor veels te weinig mana zoals Garruk’s Companion (aso vette common!) moest ik zelf meteen denken aan Leatherback Baloth en Gigantosaurus.

Edit: Leuk deck wel overigens! Mono Green Stompy blijft natuurlijk een classic!
21-7-2018 20:50:00 door Maurits Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Sorry dat ik het zeg, maar die Arbor Armament is natuurlijk een (te) zwakke kaart. Als het jou er om gaat iets tegen Flyers te doen --wat een prima idee is-- neem dan een stoere enchantment zoals Spidersilk Armor. Al jouw creatures krijgen continu +0/+1 en Reach !!! Voor 1 mana heb je ook de Aura Spider Umbra. Die geeft +1/+1, Reach en beschermt je creature tegen destructie. Gaat het je echter vooral om de versterking van een creature, kies dan voor Rancor. Dat is en blijft een topkaart.
21-7-2018 23:15:00 door Premium lid the dude (alias Neft) (69) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
Allereerst wil ik zeggen dat ik je deckidee leuk vind. Ik speel zelf ook altijd het liefst grote beesten of anders tribal.

Zoals sommige hierboven ook gezegd hebben zou ik meer van dezelfde kaarten spelen, dus niet veel kaarten 1 of 2 keer. Maar de kaarten die passen bij de strategie die je voor ogen hebt gewoon 4 keer om de kans te vergroten dat ze ook pak.

Het doel van het deck lijkt mij op dit moment om zoveel mogelijk devotion to green te halen om aan de hand daarvan en met mana elfjes snel grote beesten in het spel te leggen.

Je speelt veel verschillende grote beesten, maar niet allemaal dragen ze volledig bij aan het doel van je deck of hebben hun abilities voldoende raakvlakken met de andere kaarten:
- Kalonian Hydra: Dit is een leuke kaart, maar je speelt maar 4 kaarten in je deck die profijt hebben van de +1/+1 verdubbelaar. Als je deze wilt spelen zou ik mij meer richten op de kaarten die ervoor zorgen dat mijn creatures allemaal die counters krijgen en de Kalonian Hydra zelf dan 4x spelen. Ik denk met het deck dat je wilt bouwen dat er betere kaarten zijn voor deze en dat je hem wellicht beter in kunt ruilen voor een derde Khalni Hydra of 2de Ghalta, Primal Hunger die meer in je deck passen.
- Terra Stomper: Opnieuw een leuke kaart, maar het blijft een kaart die niet profiteert van je devotion to green of opgebouwde power. Ook hier zou ik deze inruilen om een andere kaarten tot een playset in je deck te stoppen.
- Jagged-Scar Archers: Ik vind dit een heel toffe kaart. Ik speel graag Elves en in een volledig Elf deck vind ik deze erg fijn. Je speelt op dit moment 11 elfs en daarom vraag ik mij af of dat voldoende is om deze kaart volledig tot zijn recht te laten komen. Ik weet jij wat jou eigen ervaringen zijn bij deze kaart? Heb je vaak voldoende elfjes in het spel om deze van waarde te laten zijn?

Voor wat betreft je overige kaarten vroeg ik mij af waarom je Crop Rotation speelt? Wat win je erbij om een landje te saccen voor een ander landje? Zover ik kan zien speel je geen landjes die meer mana geven om er voordeel uit te halen en haal je ook geen landjes uit je graveyard.
Ik zou denk ik de Crop Rotation en de Enter the Unknown vervangen voor 2x Harmonize waardoor de kans groter wordt dat je kaarten kan pakken, mana zal niet direct het probleem zijn met de mana elfjes.

Belangrijkste blijft denk ik dat je de kaarten die het best bij je strategie passen 4x gaat spelen om de kans groter te maken dat je ze pakt.

Ik zal op een later moment nog eens kijken of ik wellicht nog ideeen heb voor eventuele andere kaarten, maar het deck ziet er al tof uit

Voor wat betreft de
22-7-2018 8:54:00 door Premium lid the dude (alias Neft) (69) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
Wellicht is Nylea, God of the Hunt een mooie kaart voor je deck. Omdat hij legendary is zou ik deze niet 4x maar 1x of 2x spelen. Het voordeel van de kaart is dat hij door de indestructible lastiger weg te halen is en dat je overgebleven mana via hem kan uitgeven aan je creatures. Omdat je belangrijkste beesten al trample hebben voegt het iedereen trample geven minder toe.
22-7-2018 9:50:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Zelf zou ik denk ik Llanowar Elves en Elvish Mystic vervangen door Arbor Elf en Wild Growth.

Een landje, een Llanowar en een Mystic maken namelijk samen drie mana, trek je nog een Llanowar of een Mystic zit je op vier.

Een landje, een Arbor Elf en een Wild Growth levert je vier mana op, trek je nog een Arbor Elf of een Wild Growth zit je op zes.

De devotion blijft natuurlijk hetzelfde, alleen zou je hierdoor natuurlijk wel nog minder Elven spelen. Aangezien de enige kaart in je deck met interactie met Elven Jagged-Scar Archers is, je deze maar 1 keert speelt en aangeeft niet zo'n fan te zijn van deze kaart kan ie er natuurlijk ook wel gewoon uit. Dat levert je meteen de ruimte op om van beide kaarten een playset te spelen in plaats van 4 om 3 zoals je nu speelt.

Verder in lijn hiermee liggen natuurlijk kaarten zoals Voyaging Satyr en Overgrowth, maar omdat veel van je grote beesten gaandeweg het spel toch wel goedkoper worden betwijfel ik of dat echt nodig is.

Mocht je echter veel Land Destruction tegenkomen kan je al het bovenstaande natuurlijk meteen negeren.
22-7-2018 10:51:00 door Premium lid the dude (alias Neft) (69) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
Het punt van Casper hierboven is een terecht punt wat betreft de mana productie van je deck en ook als je tegen veel land destruction speel dat het niet goed werkt. Ik wil daar nog een aanvullimg op maken. De Khalni Hydra en de Ghalta, Primal Hunger worden respectievelijk goedkoper door het aantal creatures en de power van je creatures op de battlefield. Dus voor specifiek deze creatures dragen de elfjes iets meer bij dan op dit moment genoemd in de afweging.
22-7-2018 11:05:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@The Dude

Fair enough, maar toch even een kleine kanttekening. Een mana Elf is 1 beest met een power van 1 en maakt beide beesten daardoor 1 mana goedkoper. Een Wild Growth doet dat niet, maar levert samen met een Arbor Elf natuurlijk wel een mana meer op, waardoor dit compenseert.

Ik denk dat het een beetje een keuze is tussen consistentie en potentie. Een Mana Elf maakt zoals je terecht opmerkt de genoemde beesten meteen goedkoper, de door mij voorgestelde setup zou alleen, mits je beide kaarten hebt liggen, meer mana kunnen genereren en daarmee kunnen compenseren voor het feit dat je de korting van het Mana Elfje mist. In het begin van het spel denk ik dat Mana Elfjes daardoor wat meer zekerheid bieden, alleen heeft Arbor Elf + Wild Growth natuurlijk wel de potentie om wat later in het spel ruimschoots te compenseren voor de gemiste korting. Hangt er een beetje vanaf waar je voorkeur ligt denk ik.

Edit: Mijn idee was een beetje door hopelijk wat vlotter wat meer mana te hebben snel een aantal grote beesten het spel in te raggen om daar de Khalni Hydra en de Ghalta, Primal Hunger goedkoper mee te maken. Zonder de juiste opvolging snap ik je kanttekening bij mijn voorstel uiteraard volledig!
22-7-2018 11:20:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Als voorbeeld van een leuke Sequence:

Beurt 1: Forest, Arbor Elf

Beurt 2: Forest, Wild Growth, Garruk’s Companion, Nissa’s Chosen.

Dat schiet natuurlijk al lekker op. Als je Garruk’s Companion nou bijvoorbeeld 4 keer zou spelen en je hebt echt een ideale hand kan je natuurlijk de tweede beurt ook twee keer een Garruk’s Companion het spel in stampen, wordt je Ghalta, Primal Hunger in totaal 7 mana goedkoper, kost ie nog maar 5 mana, en dat heb je de volgende beurt dan sowieso tot je beschikking. Een klein beetje wishfull thinking, maar beurt 3 een 12/12 Trample wil wel natuurlijk.
22-7-2018 11:40:00 door Premium lid the dude (alias Neft) (69) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
@Casper: je brengt wat mij betreft ook een volledig terecht punt op met de Wild Growth en Arbor Elf versus de mana elfjes. De afweging welke beter is is waarschijnlijk met name afhankelijk van de decks waartegen je zal spelen en smaak denk ik. Zonder landdestruction zal de Wild Growth in combinatie met Arbor Elf meer mana opleveren en het is iets minder gevoelig voor boardswipes. Dus zeker het overwegen waard.
22-7-2018 13:17:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
De echte grote boze beesten daargelaten valt Steel Leaf Champion trouwens echt op. Wat een value voor drie mana! Daarnaast sluit hij natuurlijk mooi aan bij je Devotion strategie. Die zou ik zeker meer spelen.

Verder speel je zoals een aantal mensen opmerken een aantal kaarten die landjes zoeken. Ik heb zelf twijfels bij deze strategie, de kaartkeuze daargelaten, omdat hij niet bijdraagt aan je boardstate en dus ook niet aan je Devotion. Mocht je toch wat sneller land willen rapen zou ik zelf de Nissa’s Pilgrimage uit je sideboard trekken, of gaan voor Kodama’s Reach of de bijna gelijke Cultivate.

Mocht je om wat voor reden dan ook de echte dikkertjes uiteindelijk niet aanvullen tot drie of vier (ruimte, mana-curve, Legendary, budget) wil een Fierce Empath of iets dergelijks natuurlijk nog wel eens uitkomst bieden.
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Guilds of Ravnica.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 12 leden ingelogd op NederMagic.
19107 paginas bekeken sinds 18-1-2019 1:29:45
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.