spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
26-5-2019 15:40:32 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Hoe te handelen???
Forum: Bad Traders
18-9-2007 17:37:00 door Vince van der Wel Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]
divider
Ik heb een dealtje gesloten met een zeker persoon die ik eerst nog even uit de "scene" laat omdat het nog een vrij vroeg stadium is.. (ik beschuldig dan ook nog niemand) maar ik heb vrijdag mijn pakketje op de post gedaan en hij donderdag.. Heb gister zijn kaarten ontvangen.. en hij vandaag (dinsdag) nog niks (terwijl de postbode al langs was geweest).. kreeg nu direct al mailtje van waar blijft het enz.. niet dat ik dit kwalijk neem want het is natuurlijk normaal om een beetje bezorcht te zijn.. maar stel, STEL.. dat deze gene zegt dat hij de kaarten niet ontvangen heeft maar dan toch de kaarten heeft gekregen.. wat is de juiste manier om dit af te handelen? heb in het verleden nog nooit te maken gehad met bad traders en ook bij mijn nieuw lijstje refs nog geen problemen gehad.

Wat kun je het beste doen om alsnog mocht het zo ver komen van beide kanten een + / + situatie te creeëren
[reageren]
Reacties 1-25 (33)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]
divider
18-9-2007 17:41:00 door Premium lid Tom van Venrooij (96) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
het is heel moeilijk te controleren of iemand de kaarten wel of niet binnen gekregen heeft. Mocht je er van zijn overtuigd dat de kaarten in de post verloren zijn gegaan kun je samen met degene met wie je de deal gemaakt hebt een goede oplossing zoeken. Meestal doe ik het zelf dan zo dat ik een vergoeding stuur ter waarde van de helft van de eerste zending. Dan zijn de kosten van het verlies 50/50 verdeeld.

Eerst zou ik hem/haar vragen nog wat geduld te hebben, het kan ook zijn dat ze gewoon een paar dagen later alsnog in de bus liggen. (De post is meestal snel maar ook niet altijd)

mvg tom
18-9-2007 17:42:00 door Rick Andreae (maassluis) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
bezorcht=bezorgt

zoiezo nog minstens tot eind van de week wachten, heb vaak zat last gehad van 'langzame' post
18-9-2007 17:49:00 door Vince van der Wel Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
zeik me ook nog even af dat ik licht dislecties ben (bedankt hoor )..
18-9-2007 18:00:00 door Rick Andreae (maassluis) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
sorry(didn't know), zie de foute spelling alleen beetje te vaak en erger me er soms een beetje aan

Wat ik trouwens meestal regel in het geval dat er inderdaad kaarten niet arriveren, is de helft van de ontvangen kaarten terug te (laten) sturen door de ontvanger, maar komt op hetzelfde neer want je split de schade eerlijk door de helft.
Hoop dat alles goed komt...
mvg, rick
18-9-2007 18:03:00 door Vince van der Wel Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
ik hoop het ook.. iig bedankt.. het gaat trouwens om (vanaf zijn kant) 1x BoP.. dus delen gaat moeilijk.
18-9-2007 19:51:00 door Lord Florix (189) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
dan geef je iets ter waarde van de helft, bv een kaart van 6 à 7 euro.

@rick: bezorgt ==> bezorgd
18-9-2007 20:09:00 door Premium lid Smirnoff [gestopt] (83) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Zelf zou ik ook nog even geduld hebben. Zelfs in Nederland wil de post er nog eens een week over doen.

@Rick: Spel dan zelf ook sowieso goed
18-9-2007 21:37:00 door Rick Andreae (maassluis) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Whoops, das dan wel weer heel erg schuldig

guilty as charged, no excuses possible!!
18-9-2007 21:37:00 door Rick Andreae (maassluis) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
*schuldig = slordig

sorry voor dubbelpost
18-9-2007 23:06:00 door Premium lid 1Lennert (Tilburg) (292) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Relax, ik heb een maand gewacht op een RV dual die in de post vertraagd was. Kwam toen aan, stond niets geks op gedrukt (postzegelstempel bv). Brief zag er prima uit niks aan het handje. Ik wilde net gaan praten over een vergoeding, we waren toen dus een maand verder. Geduld.
19-9-2007 13:02:00 door ..:: L3X ::.. (21) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik snap het nut van die 50/50 split niet echt...

Als ik kaarten naar iemand stuur en vice versa en hij zegt ze niet ontvangen te hebben... Als hij ze dan wel ontvangen heeft geef je hem dus ook nog 50% extra. Andersom precies hetzelfde, volgens mij is dat ook verre van eerlijk.

Anyway, de post in nederland is echt wel goed, als iets niet aankomt zou ik het echt niet op de post afschuiven maar op de persoon waarmee je handelt. Dat is namelijk best vaak een random persoon, hoezo zou je die wel vertrouwen en de post niet bijvoorbeeld? (nee ik werk niet bij de post , ik denk dat je meer moet wantrouwen richting traders)
19-9-2007 13:15:00 door Rick Andreae (maassluis) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
bij het ruilen van kaarten via post heb je nou eenmaal random mensen te vertrouwen, vandaar dat het Ref systeem is gebracht. Anders moet je gewoon een plek afspreken in Nederland en face-to-face ruilen. Maar als je daadwerkelijk met een ripper ruilt is het naar mijn mening de beste optie om de ontvanger van de kaarten te laten vergoeden met de helft van de kaarten, zodat of zijn winst verminderd, of als ook de vergoeding ook niet aankomt, je een topic aan mag maken. Want de kans dat het 2x fout gaat bij dezelfde persoon in te klein daarvoor vind ik!
19-9-2007 13:44:00 door Lord Florix (189) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
als je iemand niet vertrouwt, ruil dan ook niet.
als je toch ruilt, vertrouw je elkaar in principe, en is het dus eerlijk om een 50/50 verdeling te doen, anders had je niet moeten ruilen.
19-9-2007 15:50:00 door Vince van der Wel Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
dat is waar.. maar 2 jaar geleden had ik iets van 40 refs.. nooit problemen gehad en echt nog geen 1 keer gehad dat een kaart (los van het weekend dan) langer er over deed dan 2 dagen.

wie heeft hier meer ervaring mee?
19-9-2007 16:03:00 door Premium lid Jelmer (664) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
Ik moet zeggen dat de post er meestal 1 of 2 dagen over doet (voor 6 uur savonds posten is bij mij meestal een probleem maar goed) Maar ik heb al vaker gehad dat buitengebieden (Achterhoek, Groningen) De post wel 1 of soms zelfs 2 dagen langer kan duren. Ook Belgie kan soms wel een groot probleem zijn. Zit nu te wachten op 2 x post uit Belgie en in de tussentijd heb ik al 2 keer met Rith (ook belg) getrade en die kaarten heb ik binnen een dag of 4 a 5. Dus dat blijf ik heel raar vinden. En vooral je hebt met mensen te maken... En die blijven fouten maken

(Iedere zogenaamde spelfout in bovenstaande tekst is geen spelvaud maar originele schrijfstijl )
19-9-2007 16:56:00 door NederMagic Rules Advisor Merrin (Haarlem) (47) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Blijf contact met elkaar houden en wees niet te ongeduldig. Meestal als de kaarten er na een week nog niet zijn, begin ik wat "onzekerder" te worden over of de kaarten nog aan zullen komen, maar soms krijg je ze pas na anderhalve week. Als de post "onleesbaar" is, kan het ook nog wel een tijdje duren.
19-9-2007 17:09:00 door Magno (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
mwah, ik zit hier in een dorpje in oost-groningen, maar mijn ervaring is dat mijn post meestal wel binnen 1 a 2 dagen aan komt hoor. België tussen de 4 en 6 dagen.

Alleen ben ik momenteel met iemand in ruiling waar ik 5 booster 10th naar toe heb gestuurd. In augustus al. Begin september heb ik dit opnieu gedaan, omdat de 1e 5 boosters niet zouden zijn aangekomen. Naja, dat is mogelijk en omdat ik mijn oude naam van 'bad trader' heb, besloot ik gewoon 5 nieuwe boosters te sturen.
Nu heb ik een message gekregen dat hij ze nog altijd niet binnen heeft (ook niet het 2e setje van 5) + dat hij mij dan een slechte referentie moet geven.

Nu begin ik toch wat argwaan te krijgen, al vertrouw ik de persoon wel. Maar 2x een brief die niet aan komt? Dat lijkt me gewoon zo sterk...
Ik heb de hoop er op dat ze alsnog aankomen. Het voordeel is, dat ik als 1e zou sturen (ivm me naam), maar dat is ook meteen het nadeel, omdat ik niet kan controleren of hij wel of niet iets gekregen heeft en ik hem dus maar moet vertrouwen.

Naja,,, ik blijf afwachten
19-9-2007 19:21:00 door ..:: L3X ::.. (21) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
als je toch ruilt, vertrouw je elkaar in principe, en is het dus eerlijk om een 50/50 verdeling te doen
---------

Dit zie je verkeerd. Jij vertrouwt de persoon waarmee je ruilt, andersom is geen gegeven. Daarom vind ik het persoonlijk ook raar om nóg meer kaarten naar die persoon te sturen. Het idee snap ik wel maar ik vraag me af of het echt slim is.
19-9-2007 19:43:00 door Koen B. (90) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@Magno,

Stel:

Persoon A heeft deal met B.
Persoon A stuurt op, en komt gewoon aan.
Persoon B stuurt ook, maar dat komt niet aan.
Persoon A stelt voor om 50/50 te doen, en B zegt zijn helft op te sturen, maar stuurt die niet.
Dan kan persoon B de boel belazeren en er een probleem van te maken, dat het verdacht is dat 2 keer de post niet aankomt terwijl hij de eerste keer niet had gestuurd...
Persoon A word dan beschuldigd, dat híj de boel oplicht.

Men kan dus van beide kanten de boel manipuleren, je bent nooit zeker van je zaak.
19-9-2007 19:44:00 door Koen B. (90) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
''dat het verdacht is dat 2 keer de post niet aankomt terwijl hij de eerste keer niet had gestuurd... ''

Dat eerste moet tweede keer zijn uiteraard
19-9-2007 19:45:00 door Magno (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
tja, ik snap wat je bedoeld. Maar in dit geval is het:
Ik stuur
hij zegt niks ontvangen te hebben
Ik stuur nogmaals (precies zelfde voor 2e keer)
opnieuw heeft hij niks ontvangen...

hij stuurt nog niks, want deal is dat ik eerst stuur

naja,,, Ik wacht nog ff af
19-9-2007 19:47:00 door Magno (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
ah sorry, ik reageer te vroeg

maar begrijp je beredenatie wel. Alleen ik ga de boel niet zitten belazeren. Niet na mijn verleden, dan heb ik namelijk binnen 5 seconden een ban . En daarbij gaat het juist wel goed op dit moment (terug te zien in me refs...)
19-9-2007 19:48:00 door Koen B. (90) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Dan zou jij Persoon B in het verhaal kunnen zijn door te zeggen dat je wat had gestuurd, maar niets had gestuurt(Maar ik ga er vanuit dat dit absoluut niet zo is hoor)
Ik zit nu ook in zo'n dealtje, terwijl ik écht nog niets heb ontvangen. Maar hij heeft nu ook besloten nog een keer te gaan sturen, maar dat is ook al 2/3 dagen geleden(vanuit Belgie, dus ik heb nog even geduld).
19-9-2007 19:52:00 door Magno (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
daarom ben ik zelf ook wel blij dat ik als 1e heb gestuurd. Want 2x niet aankomen terwijl je tegelijk stuurt, dat komt totaal niet geloofwaardig over (lijkt me dat dat te begrijpen is).
20-9-2007 16:50:00 door Vince van der Wel Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
hmmm nog steeds niks.. hij heeft mijn nummer en belt elke dag om te zeggen dat ze nog niet zijn aangekomen.. (wat kut als hij dit leest straks want ik wil em nog norgens van beschuldigen).. kan opdringerig zijn maar tenet zei die: ja ik gebruik altijd van die goeie sealbare enveloppen (dat is waar).. misschien een tip voor jouw om dat te doen.. uhm, hij heeft mijn envelop niet binnengekregen, hoe weet ie dan dat dat niet zo is?

of ben ik nou paranoide aan het worden?
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Pagina:  1 2  [volgende] [laatste]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle War of the Sparks.
spacer
devider
Er zijn nu 6 leden ingelogd op NederMagic.
3426 paginas bekeken sinds 26-5-2019 13:49:49
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.