spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
22-9-2018 18:42:51 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Llanowar Elves informatie
Serie: Alpha (LEA)
Rarity: Common Alpha Common
Geef commentaar op Llanowar Elves
Llanowar Elves komt voor in
Serie Normaal Foil
Alpha
 -
19,95    
Beta
 -
19,95    
Unlimited
 -
1,95    
Revised
 4
0,30    
4th Edition
 7
0,30    
5th Edition
 8
0,30    
6th Edition
 8
0,30    
Beatdown
 7
1,95    
7th Edition
 1
0,25
 -
17,95
9th Edition
 8
0,20
 3
3,95
10th Edition
 3
0,20
 -
3,95
M10
 6
0,20
 2
2,95
M11
 8
0,20
 1
2,95
M12
 6
0,20
 -
2,95
Asian BB 4th
 -
0,50    
Elves vs Goblins
 5
0,30    
Battle Royale
 -
0,40    
Commander 2014
 -
0,25    
Eternal Masters
 -
0,20
 -
1,50
Commander Anthology
 -
0,20    
Dominaria
 -
0,20
 1
2,50
M19
 -
0,20    
Anthologies
 -
0,40    
Gateway
 -
3,95    
Friday Night Magic
 -
6,95    
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Momenteel heeft niemand deze versie te ruil.
* Dit is het aanbod van Llanowar Elves uit Alpha. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 26-2-2018
Ik heb mijn post nog iets verduidelijkt, want er zijn wel situaties dat een creature uit combat gehaald wordt, ook al is hij nog op de battlefield aanwezig. Maar die waren aanvankelijk niet relevant voor de vraagstelling.
Premium lid Stijn (126) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 26-2-2018
Helder, tnx! Ik geef het door in onze speelgroep, waar ik geloof ik niet de enige was die dit verkeerd deed
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 26-2-2018
Simpelweg dat in het ene geval (tappen) het creature nog op de battefield aanwezig is in de combat damage step en in het andere geval (sacrificen) niet. Creatures die in de combat damage step nog aanwezig zijn, kunnen nog schade doen. Creatures die niet meer aanwezig zijn, niet. En als ze nog aanwezig zijn, maakt het dus niet uit of ze getapt zijn of niet. Ze zijn nog aanwezig. Dat is wat telt.

(Ervan uitgaande dat het creature niet vóór de combat damage step uit combat gehaald wordt, bijv. als het creature vóór de combat damage step een regeneration shield gebruikt, of in de tussentijd van controller gewisseld is.)
Premium lid Stijn (126) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 26-2-2018
Gelukkig had ik die situaties wel allemaal goed op mijn netvlies .

"Tappen vóór de combat damage step is wat anders dan sacrificen vóór de combat damage step."

Ja, daar gaat 'ie bij mij mis inderdaad. Ik ben ervan uitgegaan dat je beide zou mogen doen als je priority had, en omdat het beide een ability betreft die een effect heeft op de creature, het resultaat in beide gevallen zou zijn dat de creature geen combat damage doet. Op basis waarvan ik die aanname heb gedaan weet ik niet, maar ik vind het eigenlijk nog steeds best logisch klinken . Wat is de reden dat het níet zo werkt...?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 26-2-2018
1) Geblockt is geblockt. Een aanvallend creature zonder trample doet dan inderdaad geen schade meer (want er is geen blocker meer om schade aan te doen). Een creature met trample had in dit geval alle schade op jou gedaan (om dezelfde reden, dat er geen blocker meer is om schade op te doen).

(Let wel dat je de gekregen mana nog in de declare blockers step op moet maken. Anders verdwijnt het uit je mana pool.)

2) Als je hem uberhaupt wilt kunnen sacrificen, moet je dat in dit geval doen voordat je naar de combat damage step gaat. Anders gaat hij dood door de combat damage en daar kun je niet (meer) op reageren. Maar als je hem sacrificet vóór de combat damage step, kan hij logischerwijs in de combat damage step geen schade meer doen, dus Craw Wurm zal niet doodgaan.

Ik denk dat je het begrip "reageren" iets te ruim hebt genomen. Tappen vóór de combat damage step is wat anders dan sacrificen vóór de combat damage step.
Premium lid Stijn (126) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 26-2-2018
Hmm, dat heb ik dan echt verkeerd begrepen. Ik wist inderdaad dat blockers niet meer uit combat gehaald worden, maar dacht dat het anders werkte. Even sanity check:

Als ik me niet vergis - en dat is geen zekerheidje, zo blijkt maar weer - kun je een Craw Wurm blocken met een Squire, die vervolgens sacrificen aan Ashnod’s Altar zodat je mana krijgt, en krijg je dan zelf geen schade meer van de Craw Wurm. Klopt dat?

In de situatie hierboven is de Squire ineens een Typhoid Rats. Gaat de Craw Wurm dood?

Ben benieuwd...
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 26-2-2018
Dat is inderdaad een eeuwigheid geleden (want toen speelde ik nog geen Magic ).
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 26-2-2018
Eeuwen geleden (in de steentijd van Magic, toen War Mammoths nog nieuw waren) was het wel zo dat getapte blockers geen schade (meer) doen, maar die regel is al heel lang afgeschaft.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 26-2-2018
Nee. Het is totaal niet relevant of een ability de stack gebruikt of niet. Tappen haalt een creature niet uit combat. As simple as that.

Je voorbeeld werkt prima:

* In de declare blockers step wijs je Thornwind Faeries aan als blocker. Vervolgens speel je zijn activated ability en tap je hem om 1 schade te doen aan Squire.
* Vervolgens ga je naar de combat damage step. Squire doet 1 schade aan Thornwind Faeries. Die heeft daarmee lethal damage. En Thornwind Faeries doet 1 schade aan Squire en die heeft alles bij elkaar ook lethal damage. Beide gaan dus dood.
Premium lid Stijn (126) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 26-2-2018
Is er nog een verschil tussen een Llanowar Elves tappen voor mana of een Aphetto Alchemist tappen voor zijn untap-ability (gezien de eerste de stack niet gebruikt en de tweede wel)?

Toevoeging: ik was in de veronderstelling dat het niet mogelijk is om met een Thornwind Faeries een Squire te blocken, en daarbij zowel 1 damage te doen via combat damage als via de :deals 1 damage ability.)
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 26-2-2018
Ja.

Tappen haalt een creature NIET uit combat.

Hij doet (en krijgt!) dan dus nog steeds conbat damage.
Premium lid Max (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 26-2-2018
Als iemand mij aanval met een 2/2 bears, en ik block -> tap llanowar elves voor een giant growth er op, doet de elves dan nog, in zijn tapped staat, damage op de bears?
Power Moderator Official Judge Dustin (Amsterdam) (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 12-4-2017
Klopt! Elfball had oorspronkelijk de bedoeling om veel mana te produceren en een lethal Fireball te casten, omdat vroeger de beesten slecht en de spells goed waren. De elfjes die jij noemt zijn inderdaad efficiënter dan alleen maar Llanowar Elves en consorten, je wilt echt beurt 3 of uiterlijk beurt 4 af gaan. Sommige builds trekken hun hele deck, anderen tutoren naar Craterhoof of een andere finisher, maar allemaal zijn het (mono) groene decks die bizar veel mana produceren in slechts enkele beurten.

Elves! is een betere naam voor het huidige deck dan Elfball, maar ja, koosnaampjes krijg je er niet zo snel uit ^^
Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 12-4-2017
En ik ga in deze vanuit dat de informatie van Dustin een betere omschrijving geeft, wegens dat in vroegere tijden er nog geen Craterhoof Behemoth bestond.
(Wellicht duidde de naam toen op een X=20 Fireball door de gruwelijke bergen mana van Gaea’s Cradle en Priest of Titania et al.)
Power Moderator Official Judge Dustin (Amsterdam) (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 12-4-2017
Goede vraag, dat vragen vast en zeker meer mensen zich af!

Geplukt vanaf MTG Salvation: Elfball is a commonly used deck that revolves around using mana elves to produce large amounts of mana, and then killing with any number of things. It has been around ever since the first mana elves started popping up. Since then, there have been many variants to it, and because of this, it is an extremely customizable deck. Anyone can make personal changes to their liking.

Tegenwoordig is Craterhoof Behemoth de meest gebruikte finisher.
Meer commentaar >
Llanowar Elves | Alpha
Oracle tekst
Creature - Elf Druid 1 / 1
T: Add G.
Rating na 23 stemmen
Tournooi info
Legal in: Standard, Modern, Legacy, Vintage, Commander
NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Llanowar Elves samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Llanowar Elves
Zoek decks met Llanowar Elves
Llanowar Elves toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Alpha / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Magic 2019 (M19)
Dominaria (DOM)
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle M19.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 14 leden ingelogd op NederMagic.
3597 paginas bekeken sinds 22-9-2018 18:19:33
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.