spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
20-2-2019 20:41:22 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Lifeline informatie
Serie: Urzas Saga (USG)
Rarity: Rare Urzas Saga Rare
Geef commentaar op Lifeline
Lifeline komt voor in
Serie Normaal Foil
Urzas Saga
 5
14,95    
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Premium lid Jelle L (Zwolle) (131) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 2 0
Theolath Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Wietse (5) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Lifeline uit Urzas Saga. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Premium lid Roy emmeloord (169) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 7-2-2019
Ok, komt goed uit deze ruling eigenlijk. Mogen niet infinite in onze edh groep. En ja...Clone target niet, i know. Wel scherp
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 7-2-2019
Er is vaker verwarring over maar "het begin van de end step" duurt pakweg een milliseconde. In dat korte tijdsbestek gaat de delayer trigger van Lifeline af. Maar tegen de tijd dat die trigger de stack op gaat, ben je het begin van de end step en dus het moment van triggeren al lang en breed voorbij (dan zit je middenin de end step). Zoals Leslie ook zegt, dan is de eerstvolgende mogelijkheid van triggeren de volgende beurt pas weer.
Premium lid NederMagic Rules Advisor Leslie (119) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 7-2-2019
Lifeline zegt specifiek dat een creature in de end step terug op de battlefield komt (via een delayed dies trigger). Als de beginning of the end step voorbij is, worden nieuwe triggers die daarna voorkomen opgeschoven naar het eerstvolgende moment (the *next* end step), dus naar de volgende end step, in de volgende speler's beurt. Je kan dus niet infinite gaan met Lifeline.

En een nitpick, maar Clone target niet.
Premium lid Roy emmeloord (169) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 7-2-2019
ik dacht, Clone op Kokusho, the Evening Star in mainphase. Clone dies door legendary rule, 1 trigger van kokusho.

dan end step, Clone komt oneindig terug als ik kokusho blijf targeten...
maar jullie zeggen dus dat ik dan een step verder ben en hij pas in mijn tegenstanders endstep terug komt?
Premium lid NederMagic Rules Advisor Leslie (119) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 7-2-2019
Het is tevens minder vervelend want je tegenstanders kunnen ook gebruik maken van Lifeline. De oracle tekst zegt namelijk niet meer 'your graveyard'.
Global Moderator Remco (19) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 7-2-2019
Dat lijkt me lastig Het creature komt pas terug "at the beginning of the next end step". Dus ja, het is vervelend voor je tegenstanders, maar infinite is het niet.
Premium lid Roy emmeloord (169) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 7-2-2019
dus...met Kokusho, the Evening Star en een Clone kan je infinite gaan?
Premium lid Henk Pietersen (0) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-10-2016
Had ik wel gezien, maar wist het toch niet zeker. Bedankt weer.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-10-2016
Zie de Oracle tekst.

"Whenever a creature dies"

Op de battlefield is het een creature dus de trigger gaat af.

"return the first card"

Er staat simpelweg "card", dus het maakt niet uit wat het in de graveyard is.
Premium lid Henk Pietersen (0) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-10-2016
En nog een vervolgvraag: stel dat door een andere kaart alle landjes creatures zijn geworden en er gaat een landje dood. Komt die dan ook terug aan het einde van de beurt of niet omdat het in de graveyard gewoon een land card is en geen creature card?
Egbert Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-10-2016
Werkt dit ook met saccen? Stel ik sac een Grave Titan komt die dan end of turn terug met 2 extra tokens?

O laat maar heb ff verder gelezen hieronder, ja dus
Premium lid Henk Pietersen (0) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-10-2016
Ik snap het, bedankt voor je snelle reactie!
Premium lid Official Rules Advisor Sander v1.1 (39) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-10-2016
Dan kan je hem in de end step weer saccen. En aan het begin van de end step van de beurt van je tegenstander komt de Gnomes weer terug waar je hem ook weer zou kunnen saccen en dan komt hij aan het begin van jouw end step weer terug enz. enz. enz.
Premium lid Henk Pietersen (0) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-10-2016
Stel, deze ligt er en er zijn meerdere creatures in het spel. Ik sac een Ticking Gnomes op een speler. Die komt terug aan het begin van de next endstep. Kan ik die dan weer saccen en zo ja, wanneer komt ie dan terug?
Official Rules Advisor Rith,Primeval (321) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-2-2013
Nostalgie naar Deranged Hermit
Meer commentaar >
Lifeline | Urzas Saga
Oracle tekst
Artifact 
Whenever a creature dies, if another creature is on the battlefield, return the first card to the battlefield under its owner's control at the beginning of the next end step.
Rating na 4 stemmen
Tournooi info
Legal in: Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
10/4/2004
It fails to bring the creature back if the creature is not still in the graveyard at the end of turn.

10/4/2004
It works for all players and has errata to remove the “your graveyard” text.

10/4/2004
The creature comes back even if Lifeline leaves the battlefield after triggering, but before it resolves.

10/4/2004
If multiple creatures are coming back, they come back one at a time, not all at once. This is because Lifeline triggered once for each creature and set up a separate “at end of turn” effect for each.

3/1/2010
If more than one creature is on the battlefield and all the creatures on the battlefield go to the graveyard at once, then none of them are returned at end of turn. This is because Lifeline’s ability has an intervening-if clause, which means that there must be at least one creature on the battlefield at the time the ability resolves.

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Lifeline samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Lifeline
Zoek decks met Lifeline
Lifeline toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Urzas Saga / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Ravnica Allegiance.
spacer
devider
Er zijn nu 27 leden ingelogd op NederMagic.
5416 paginas bekeken sinds 20-2-2019 18:42:01
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.