spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
19-8-2018 9:13:39 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Adaptive Automaton informatie
Serie: M12 (M12)
Rarity: Rare M12 Rare
Geef commentaar op Adaptive Automaton
Adaptive Automaton komt voor in
Serie Normaal Foil
M12
 6
4,95
 -
9,95
Explorers of Ixalan
 -
4,25    
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Gringo (4) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Motork (45) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3 0
Premium lid Jeroen Tönissen (5) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
andreas (62) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Arjen Hoekstra (226) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Hrethgir (70) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
midnight (31) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Silav101 (40) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid cmpunk (69) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
yao (8) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
elia (6) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
RobertLeon (23) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Ruben van den Aardweg Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Trisss (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
franz (3) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Adaptive Automaton uit M12. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 23-9-2017
@Johannes: Bedoel je dat ze gelijktijdig in het spel kwamen, of niet?

Zie de rulings bij Metallic Mimic:

2/9/2017
[...] Creatures that have the chosen type due to their own abilities, such as a second Metallic Mimic with the same creature type chosen, will enter with a +1/+1 counter.

2/9/2017
Creatures of the chosen type that enter the battlefield at the same time as Metallic Mimic won't enter with an additional +1/+1 counter.

---

Voor als ze niet gelijktijdig in het spel kwamen: "As Metallic Mimic enters the battlefield, choose a creature type." en "Each other creature you control of the chosen type enters the battlefield with an additional +1/+1 counter on it." zijn beide replacement effects die invloed hebben op het binnenkomen van de battlefield door een creature.

En het kan gebeuren dat door het toepassen van een replacement effect andere replacement effects van toepassing worden.

Doordat je het eerste replacement effect van Metallic Mimic 2 toepast, wordt het tweede replacement effect van Metallic Mimic 1 dus van toepassing (maar daarvoor moet die dus al wel op de battlefield liggen) en krijgt Metallic Mimic 2 daardoor een +1/+1 counter.
Johannes Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 23-9-2017
Interessant, want een judge dacht in het geval van twee Metallic Mimics dat zij eerst het spel in kwamen, en daarna pas hun gekozen creature type kregen. De tweede mocht van hem dus geen +1/+1 counter krijgen ondanks dat ik beide Mimics hetzelfde creature type gaf. (Niet dat het toen uit maakte, want het was casual.)
Lioncross Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-9-2017
Nice dankje

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-9-2017
"As ... enters the battlefield-effecten" worden toegepast op het moment van resolven, net voor het enteren van de battlefield zelf. Dus hij is ook echt een Merfolk als hij op het veld gaat komen. Dus zal hij ok een +1/+1 counter krijgen, omdat Metallic Mimic een Merfolk op het veld ziet komen.
Lioncross Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-9-2017
Hai een vraagje stel ik speel eerst een Metallic Mimic die een merfolk word en dan een Adaptive Automaton waar ik ook een merfolk van maak, krijgt mij Automaton dan een counter?

Mvg
Premium lid Official Rules Advisor Sander v1.1 (39) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 28-7-2015
Ik denk niet dat LotZ het raar bedoelde, EMOcrawler. Hij legde gewoon op een duidelijke manier uit wat een subtype is.
Het is een manier om aan te geven wat voor type een bepaalde kaart verder is.
Stel je voor dat wanneer er geen subtypes zouden zijn voor creature cards. Dat zou een onoverzichtelijk zooitje worden. Kaarten zoals Goblin Piledriver, Undead Warchief en Spellstutter Sprite zouden dan in ene niet meer werken, om maar even een voorbeeld te noemen.
En nee, dit is niet bedoeld als aanval, alleen om je te helpen om het iets duidelijker te maken. =)


edit: whoops, ik had niet gezien dat Maarten had gereageerd, pardon!
Premium lid Official Rules Advisor Maarten van Tol (Uithoorn) (64) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 28-7-2015
LotZ reageert normaal en er is niets mis met zijn reactie van 3 jaar geleden. Daarom wil ik ook vragen of er gestopt kan worden met deze discussie. Het is 3 jaar geleden en niet meer relevant.
Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 28-7-2015
Langste grudge ooit?

Volgens mij reageert LotZ best normaal...
EMOcrawler (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 28-7-2015
@:Lord of the Zombies
Iets wat voor jou geen probleem is kan voor een ander wel een probleem zijn.
Omdat jij iets begrijpt hoeft niet meteen de hele wereld het te snappen.

Ik vond het een beetje vreemd hoe je naar me reageerde, dus ik dacht, ik zeg hier nog wat over.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-1-2013
Dat doet alleen helemaal niks. Shapeshifter is ook maar een gewoon creature type.
Bartel (Leiden) (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-1-2013
Je kunt wel shapeshifter kiezen.
Premium lid Official Rules Advisor Jacob Bos (119) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-1-2013
Nee, dat is geen creature type.
Clothaire Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-1-2013
mag je "changeling" als creature type kiezen? XD
NederMagic Rules Advisor Nik de Slachter (Geleen) (28) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-9-2012
Of Weirds Daar kun je er 24 van spelen met die sorcery erbij
Bartel (Leiden) (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-9-2012
Tja, er zijn zoveel tribes die geen lords hebben, dan is dit echt een uitkomst. Jellyfish, om maar iets te noemen : p
Meer commentaar >
Adaptive Automaton | M12
Oracle tekst
Artifact Creature - Construct 2 / 2
As Adaptive Automaton enters the battlefield, choose a creature type.
Adaptive Automaton is the chosen type in addition to its other types.
Other creatures you control of the chosen type get +1/+1.
Rating na 3 stemmen
Tournooi info
Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
9/22/2011
The choice of creature type is made as Adaptive Automaton enters the battlefield. Players canít respond to this choice. The bonus starts applying immediately.

9/22/2011
You must choose an existing _Magic_ creature type.

9/22/2011
Even though Adaptive Automaton is a Construct, other Construct creatures you control wonít get +1/+1 (unless you chose Construct as Adaptive Automaton entered the battlefield).

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Adaptive Automaton samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Adaptive Automaton
Zoek decks met Adaptive Automaton
Adaptive Automaton toevoegen aan je watchlist:
Versie uit M12 / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Magic 2019 (M19)
Dominaria (DOM)
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle M19.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 10 leden ingelogd op NederMagic.
14455 paginas bekeken sinds 19-8-2018 0:13:32
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.