spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
19-8-2018 11:08:45 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Blightsteel Colossus informatie
Serie: Mirrodin Besieged (MBS)
Rarity: Mythic Mirrodin Besieged Mythic
Geef commentaar op Blightsteel Colossus
Blightsteel Colossus komt voor in
Serie Normaal Foil
Mirrodin Besieged
 -
26,95
 -
54,95
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Premium lid Sjoey (40) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Jelmer (662) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Koen Fasen (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
elia (6) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Marc (163) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
RobertLeon (23) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Erwin Visscher (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Luke Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Blightsteel Colossus uit Mirrodin Besieged. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1-5-2016
@Humility vraag: Ja, want dan heeft hij het replacement effect niet op het moment dat hij doodgaat.

En dat hij het replacement effect weer heeft als hij al in de graveyard ligt, is niet relevant, want dat is te laat. Het replacement effect kan niet met terugwerkende kracht wat doen.
Johannes Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1-5-2016
Volgens mij is Prototype Portal niet echt efficient; het kost je nog steeds ineens 12 mana om een Blightsteel Colossus token op tafel te krijgen.
En met Hoarding Dragon komt deze alleen maar in jouw hand terecht.

Wat wel werkt: Hem uit je hand exilen met Karn Liberated, en later zijn ultimate gebruiken.

Komt deze trouwens wel in je graveyard als hij dood gaat terwijl er een Humility ligt?
Premium lid Official Rules Advisor Sander v1.1 (39) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 30-4-2016
Als een kaart vanuit je hand of welke zone dan ook, naar Exile gaat, gaat hij direct naar je Exile pile en niet via de graveyard of wat voor omweg dan ook.
En omdat hij direct naar je Exile pile gaat, heeft z'n replacement effect dat hem terug je deck in schud, niet tot nog minder nut.
Plus als hij terug geschud zou worden, heeft Imprint net zo weinig nut in het geval van deze kaart of andere kaarten met hetzelfde replacement effect. Een kaart moet voor Imprint namelijk in je Exile pile liggen, Imprint moet de kaart terug kunnen vinden om er wat mee te doen.

To back it up, wat geneuzel uit de CR =p

406.2. To exile an object is to put it into the exile zone from whatever zone it's currently in. An exiled
card is a card that's been put into the exile zone.

Er staat bij de rulins over Exile ook verder niks over dat een kaart die naar Exile gaat, eerst de GY raakt.
Bartel (Leiden) (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 30-4-2016
Oeh, bedankt. Ik had ook Prototype Portal nog gevonden.

Vraag me trouwens af waar BSC blijft als je die exilet met Prototype Portal; ging een kaart exile niet via de graveyard? Of is dat enkel exilen vanaf the battlefield? Ik dacht ik zoek het op in de hulpdienst onder Exile, maar dat lemma bestaat niet (hint).
Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 30-4-2016
Vergeet Copper Gnomes niet! Kuldotha Forgemaster is wellicht ook een optie als je met tutors speelt.
Bartel (Leiden) (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 30-4-2016
Bedankt voor de tips. Laat ik van alle genoemde kaarten enkel de Gauntlet of Might hebben, met een zwarte rand dat wel
Rest ook maar eens actief bij ruilen dan.
Premium lid Tom (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-4-2016
Quicksilver Amulet
Hoarding Dragon

of lekker Big Red gaan:
Koth of the Hammer
Caged Sun
Extraplanar Lens
Gauntlet of Power
Gauntlet of Might
Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-4-2016
Met Feldon of the Third Path gaat dat niet werken. Blightsteel Colossus gaat namelijk niet naar je graveyard, omdat hij een replacement effect heeft waardoor hij teruggeschud wordt. Als het een triggered ability was (beginnend met When, Whenever of At), dan kon je op de trigger reageren.

Maar Sneak Attack werkt volgens mij prima. Zeker als je ook nog eens een Sundial of the Infinite hebt om de delayed trigger van Sneak Attack van de stack af te gooien. Anders weet ik het zo vlug ook even niet, behalve mana rampen met Sol Ring, 'manastenen' en dergelijken.
Premium lid Traildemon (102) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-4-2016
Feldon?
Bartel (Leiden) (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-4-2016
Heeft iemand tips voor me hoe ik dit ding in een monorood edh deck een beetje efficient op tafel kan krijgen?
Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-10-2015
Als je twee Colossussen hebt gaat het oneindig door.
Ze worden beiden IN PLAATS VAN naar de graveyard in je library geschud. (Ze raken de graveyard niet en zitten dus continu in je library (ook al moet je tussendoor schudden)). Je blijft dus hoe dan ook altijd met twee colossussen in je library zitten. Dus de voorwaarde om het effect van grindstone te herhalen wordt telkens opnieuw volbracht en je zit in een loop.

Als je maar 1 Colossus hebt (die steeds teruggeschud wordt wanneer je hem tegenkomt), dan eindig je op een gegeven moment met de Colossus als enige kaart in je library. De Grindstone zal deze nog 'millen' (de Colossus schudt zichzelf terug), maar omdat er niet twee kaarten met dezelfde kleur gemilled zijn houdt Grindstone hier op met werken. Je hebt dan alleen nog maar de Colossus in je library.
Flomovies (Utrecht/Hengelo) (4) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-10-2015
dus als ik het goed begrijp dan stopt de combo omdat er op een gegeven moment enkel deze kaart in het deck zit en één kaart niet voldoende is om de combo te vervolgen.

of

Er zitten twee colossus kaarten in en de combo blijft oneindig doorgaan omdat de twee colossus kaarten constant terug komen.

Nu is me nog niet helemaal duidelijk wat dan het vervolg is. Gaat bij de eerste mogelijkheid de beurt voorbij en pakt de tegenstander als laatste kaart de colossus. En is het bij de tweede mogelijkheid gelijkspel?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 21-10-2015
Hangt ervanaf hoeveel ervan in je deck zitten.

Grindstone heeft twee kaarten nodig, dus als je er maar 1 in hebt zitten, dan stopt de combo op een gegeven moment als hij als enige over was in je deck, omdat je dan maar 1 kaart millt en dus niet twee kaarten met een gemeenschappelijke kleur.
Flomovies (Utrecht/Hengelo) (4) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 21-10-2015
Stel dat iemand mijn deck leeg milt met bijvoorbeeld de Painter’s Servant & Grindstone combo. Komt de game dan in een oneindige loop terecht, omdat deze steeds weer terug geschud wordt ?
Local Moderator NederMagic Rules Advisor Synod Overseer (Bodegraven) (273) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 17-2-2015
Hoe cool ik 'm ook vind, ik blijf het toch jammer vinden dat deze Darksteel Colossus overbodig heeft gemaakt.
Meer commentaar >
Blightsteel Colossus | Mirrodin Besieged
Oracle tekst
Artifact Creature - Golem 11 / 11
Trample, infect, indestructible
If Blightsteel Colossus would be put into a graveyard from anywhere, reveal Blightsteel Colossus and shuffle it into its owner's library instead.
Rating na 10 stemmen
NederMagic FAQ
Vraag: Wallpaper?
Antwoord: Ja, hier
Tournooi info
Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
7/1/2013
Lethal damage and effects that say “destroy” won’t cause a creature with indestructible to be put into the graveyard. However, a creature with indestructible can be put into the graveyard for a number of reasons. The most likely reasons are if it’s sacrificed or if its toughness is 0 or less. (In these cases, of course, Blightsteel Colossus would be shuffled into its owner’s library instead of being put into its owner’s graveyard.)

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Blightsteel Colossus samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Blightsteel Colossus
Zoek decks met Blightsteel Colossus
Blightsteel Colossus toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Mirrodin Besieged / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Magic 2019 (M19)
Dominaria (DOM)
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle M19.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 8 leden ingelogd op NederMagic.
268 paginas bekeken sinds 19-8-2018 11:01:58
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.