spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
21-9-2019 8:55:26 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Amulet of Vigor informatie
Serie: Worldwake (WWK)
Rarity: Rare Worldwake Rare
Geef commentaar op Amulet of Vigor
Amulet of Vigor komt voor in
Serie Normaal Foil
Worldwake
 4
19,95
 -
39,95
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Ted (62) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 1 0
Premium lid Winant (32) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
Jacinto (47) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid wouter (19) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid rik (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid G-men (96) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Official Rules Advisor Jan (120) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
Premium lid Arnyx (45) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid PR Patiwael (37) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
midnight (31) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Patrick (101) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
Premium lid Kenshin (69) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
Kaa (24) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
XiphiasX (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Bally (37) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Traildemon (105) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Marnix de Jong (49) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Official Rules Advisor OB (22) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 0 1
Brian Keeman (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Poelie (23) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Dan Uri (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
* Dit is het aanbod van Amulet of Vigor uit Worldwake. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
leon (2) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 24-8-2018
Nou ja, het is meer 'spelen met de regels zodat het mag', i.p.v. hoe (in mijn mening) de kaart ontworpen is.

Je speelt een kaart die normaal gesproken tapped in het spel komt, en dankzij de amulet untapped die. Maar dan reageer je dus op die tweede trigger door je landje te tappen zodat ie daarna weer untapped. Klinkt als valsspelen.

Ik weet dat het op deze manier mag, en dat het volgens de regels helemaal legaal is, maar het is (voor mij) vrij lastig uit te leggen aan nieuwe spelers, of mensen die meer voor de lol spelen.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 24-8-2018
Wat is er dan vreemd aan als ik vragen mag?
leon (2) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 24-8-2018
Hm, okee. Beetje vreemd, maar goed. Thanks in ieder geval (en volgende keer zal ik eerst naar de rules kijken, excuus).
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 24-8-2018
Ja.

Zie de rulings: "If you control more than one Amulet of Vigor, each Amulet's ability triggers when a permanent enters the battlefield tapped and under your control. The first ability that resolves will untap that permanent. If the permanent somehow becomes tapped again before the next ability resolves, the next ability will untap it as well (and so on)."
leon (2) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 24-8-2018
N.a.v. een kleine discussie heb ik een vraagje. Klopt het dat wanneer ik twee keer deze op tafel heb, en bijv. een Golgari Guildgate speel, ik effectief twee mana uit de gate kan halen?
Lioncross Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-9-2017
Ja, ik zag inderdaad dat deze kaart veel gespeeld werd in combinatie met bounce landjes en dat ze vaak turn 2 of 3 kills hebben...
Tom S (Almere) (106) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-9-2017
Als het meerendeel van je kaarten tapped in play komen wel. De meeste merfolk doen dat niet. Het kan handig zijn voor shockduals zoals Hallowed Fountain of als je andere landjes gebruikt die tapped in play komen. Deze kaart wordt veel gespeeld in combinatie met de bounce landjes uit ravnica zoals Azorius Chancery in combinatie met Primeval Titan, dat is de voornaamste reden dat deze kaart niet rond de 2-3 euro zit.
Lioncross Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-9-2017
Zou deze kaart goed kunnen werken in een merfolk deck of ander tribal deck die werken met Æther Vial
Premium lid Dorus (60) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-3-2016
Inderdaad Torak, maar ik bedoelde eigenlijk om die zwarte mana gewoon beschikbaar te krijgen omdat het kan.

Dustin komt met een wel heel origineel scenario (ik zat zelf te denken aan gewoon een simpele untapped Swamp).
Power Moderator Official Judge Dustin (Amsterdam) (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 3-3-2016
Het wordt pas echt mooi met 2 amulets: untap landje, tap voor mana, untap landje, exile kaart voor hideaway, tap landje voor hideaway ability en gebruik daar zijn eigen mana voor. I like me some efficiency
Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-3-2016
Maar wanneer je zijn zwarte mana gebruikt kun je zijn tweede ability niet meer gebruiken. Hij untapt nog altijd maar gewoon 1x.
Premium lid Dorus (60) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-3-2016
Ik zou eerst de ability van Howltooth Hollow op de stack gooien en dan pas die van Amulet of Vigor, zodat je tussen het resolven door nog de zwarte mana kan gebruiken voor shenanigans.
Official Rules Advisor Ivo Beckers Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-3-2016
Sterker nog, je moet gebruik maken van hideaway. hideaway is niet optioneel.

Dus wat er gebeurt:
-Je speelt het landje, hij entered het battlefield tapped.
-zowel hideaway als amulet triggered
-je bepaald zelf in welke volgorde ze op de stack komen
-de triggers gaan 1 voor 1 af.
-Je eindigt met een untapped landje die een kaart heeft geexiled
Premium lid Karim (13) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-3-2016
Dus je kan gebruik maken van de hideaway ability en het land dezelfde beurt nog tappen?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-3-2016
Nou ja, gelijk... Op het moment dat de trigger resolvet...
Meer commentaar >
Amulet of Vigor | Worldwake
Oracle tekst
Artifact 
Whenever a permanent enters the battlefield tapped and under your control, untap it.
Rating na 4 stemmen
Tournooi info
Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
3/1/2010
If you control more than one Amulet of Vigor, each Amulet’s ability triggers when a permanent enters the battlefield tapped and under your control. The first ability that resolves will untap that permanent. If the permanent somehow becomes tapped again before the next ability resolves, the next ability will untap it as well (and so on).

3/1/2010
For Amulet of Vigor’s ability to trigger, a permanent must enter the battlefield tapped due to an effect that says “put [the permanent] onto the battlefield tapped,” “[this permanent] enters the battlefield tapped,” or the like. If it enters the battlefield untapped, the ability won’t trigger, even if you tap that permanent afterward.

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Amulet of Vigor samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Amulet of Vigor
Zoek decks met Amulet of Vigor
Amulet of Vigor toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Worldwake / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2020.
spacer
devider
Er zijn nu 10 leden ingelogd op NederMagic.
4616 paginas bekeken sinds 21-9-2019 8:17:17
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.