spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
19-4-2018 13:44:02 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Sakura-Tribe Elder (B) informatie
Serie: Super Series (SSR)
Rarity: Common Super Series Common
Geef commentaar op Sakura-Tribe Elder
Sakura-Tribe Elder komt voor in
Serie Normaal Foil
Champions
 5
0,50
 -
4,95
Archenemy
 1
0,50    
Commander 2011
 -
0,50    
Commander 2013
 7
0,50    
Conspiracy
 8
0,50
 -
2,95
Commander 2015
 -
0,50    
Commander 2016
 2
0,50    
Commander Anthology
 -
0,50    
Friday Night Magic
 -
2,95    
Super Series (A)
 -
3,95    
APAC Junior Series
Super Series (B)
 -
3,95    
Junior Series
Super Series (C)
 -
9,95    
Japan Junior Series
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Momenteel heeft niemand deze versie te ruil.
* Dit is het aanbod van Sakura-Tribe Elder uit Super Series. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-8-2014
Combat damage gaat niet meer via de stack sinds .

Maar wat jij wilt, kun je nog steeds prima doen in de declare blockers step, nádat blockers gedeclared zijn dus, maar vóórdat je naar de combat damage step gaat.

Wat echter niet (meer) kan, is wachten tot de combat damage step en dan pas reageren, omdat je niet meer op de combat damage kunt reageren, aangezien die niet meer via de stack gaat. Maar dat is in jouw voorbeelden ook helemaal niet nodig. Het enige is dat jouw blockende creature dus GEEN schade doet aan het aanvallende creature (wat vroeger wel kon), aangezien jouw creature niet meer op de battlefield aanwezig is op het moment dat de combat damage gedaan wordt in de combat damage step.
Thomas (48) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-8-2014
Iemand heeft mij even in de war gebracht dat er blijkbaar een nieuwe regel is mbt damage en blockers. Kan ik nog altijd een creature zonder trample blokken met mijn sakura en hem vervolgens saccen voor de damage resolved? Zodat zijn aanvallende creauture niks doet?

En kan ik ook nog altijd met een elf blokken en hem returnen naar mn hand met een Wirewood Symbiote in het spel zonder de elf te verliezen?

Bvd
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-3-2013
quote: "Maar nu niet dat ik het jaren geleden fout speelde"


Ik ben bang van wel. Wat Jos ook aangeeft, het enige dat er veranderd is, is dat combat damage nu niet meer via de stack gaat.
Dat een geblockt creature zonder trample geen schade doet aan de verdedigende speler, is altijd al zo geweest (of in ieder geval zo lang als ik me kan herinneren).
Premium lid Jos van Schijndel (70) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-3-2013
Vroeger kon je beestjes die lethal damage hadden gekregen nog sacrificen om iets te doen (bijvoorbeeld Mogg Fanatic), omdat damage op de stack ging. Dit is nu niet meer zo. Ik denk dat je daarmee in de war bent?

Normaal als een creature geblocked is, en hij heeft geen trample, dan zal hij geen damage meer kunnen doen aan de defending player die combat.
Roel 'TheFrog' van Lin (17) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-3-2013
Maar nu niet dat ik het jaren geleden fout speelde, vroeger kon je blockers die declared waren wel killen en alsnog de damage doen alsof ze niet geblocked waren toch? Geen damage aan jou was pas als de damage al op de stack lag
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-3-2013
Als je wil dat je attacker de tegenstander raakt zal je moeten Murderen voordat blockers declared worden. Als er in de declare blockers step geblocked wordt blijft je attacker altijd geblocked*, ongeacht wat er verder met de blockers gebeurd.

Er is geen wezenlijk verschil tussen deze sacrificen of Murderen in de declare blockers step. In beide gevallen blijft de attacker geblocked en doet hij niets tenzij hij trample heeft.


*Kaarten als Balduvian Warlord kunnen blocked attackers wel blocked krijgen.
NederMagic Rules Advisor Nik de Slachter (Geleen) (28) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-3-2013
Als ie zijn blockers al aangewezen heeft: niet
Dus je kunt óf een gokje wagen en zijn beste blocker murderen en dan aanvallen, of het in je declare attackers step doen, óf wachten tot ie zijn blockers heeft aangewezen, dan je murder spelen maar je creature toch geblockt zien worden.
Roel 'TheFrog' van Lin (17) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-3-2013
(misschien niet de plaats hiervoor maarja..)
En wanneer kan ik reageren dan als ik attack, heb een Murder in mijn hand om zijn blocker te mollen? Want als ik dat doe hoort de damage wel door te gaan.
Wat is het wezenlijke verschil met deze in de declare blockers step saccen, of dat hij geMurdered word? Want dat gebeurt op hetzelfde moment
Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-3-2013
Gouden vuistregel: Geblock is geblockt (tenzij de aanvaller trample heeft)

Na het aanwijzen van blockers kan er gewoon nog dingen gedaan worden.

Er is overigens niet zo heel veel veranderd: belangrijkste is dat de creature er fysiek nog op tafel moet liggen om combat damage te doen.
Roel 'TheFrog' van Lin (17) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-3-2013
In de comments werd ik hier geen wijs uit, omdat ze zeiden damage op de stack, maar als hij als blocker declared is, kan ik dan daarna nog sacrificen? Of telt de aanvallende creature nu als ongeblocked?

Waarom hebben ze combat damage veranderd... Ik snapte het eerst
Official Rules Advisor Shazu - Dordrecht (35) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-2-2013
Theoretisch kan deze voor een beurt 3 Jarad zorgen. Maar als je al genoeg ramp op 2 speelt, kan je denk ik beter voor de Elder gaan.

En turn 3 Jarad is nou niet echt bijzonder.
leon (2) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-2-2013
Ik zit te twijfelen tussen deze en Yavimaya Elder voor in mijn Jarad, Golgari Lich Lord EDH deck. Deze kan ik eerder in het spel brengen en geeft me eerder een creature in de graveyard (waar de rest van m'n deck blij van wordt), maar de Elder geeft me ook nog eens een extra kaart ...
Premium lid Official Judge Jelle Zwaan (80) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-1-2013
Ja, dan hoeft de 5/5 geen damage meer aan Sakura-Tribe Elder meer te assignen, want die is er dan niet meer, en doet dat creature al zijn damage naar de defending player.
Mat (50) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-1-2013
... En als een 5/5 trample mij aanvalt, ik block met deze kaart en dan sac ik 'm. Krijg ik dan 5 schade?
NederMagic Rules Advisor Nik de Slachter (Geleen) (28) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 8-1-2013
Combatdamage gaat al een paar jaar niet meer via de stack
Helaas
Meer commentaar >
Sakura-Tribe Elder | Super Series
Oracle tekst
Creature - Snake Shaman 1 / 1
Sacrifice Sakura-Tribe Elder: Search your library for a basic land card, put that card onto the battlefield tapped, then shuffle your library.
Rating na 4 stemmen
Tournooi info
Legal in: Modern, Block, Legacy, Vintage, Commander
NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Sakura-Tribe Elder samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Sakura-Tribe Elder
Zoek decks met Sakura-Tribe Elder
Sakura-Tribe Elder toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Super Series / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Rivals of Ixalan
Ixalan
Hour of Devastation
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Rivals of Ixalan.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 20 leden ingelogd op NederMagic.
7185 paginas bekeken sinds 19-4-2018 10:19:55

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.