spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
12-11-2019 5:10:24 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Brain Freeze informatie
Serie: Scourge (SCG)
Rarity: Uncommon Scourge Uncommon
Geef commentaar op Brain Freeze
Brain Freeze komt voor in
Serie Normaal Foil
Scourge
 2
0,90
 -
4,50
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Premium lid FearDot (35) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Dorus (60) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid stijn BE (42) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Mabo (Delft) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid cirion (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Paul Dokkum (3) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Thallid (Almere) (23) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Djilan (370) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Slive (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
AdVerwegen (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Brain Freeze uit Scourge. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Premium lid Official Rules Advisor Erwin (Amstelveen) (138) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 6-11-2011
Dat slaat echt nergens op.. Hoe kan je spells op de stack leggen met een target dat niet legaal is? Ik geloof je dat het in de regels staat, en dat het zo werkt, maar ik vind dat het anders zou moeten werken
Rob S (7) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 5-11-2011
Ah, zonde. Had wel een leuk extra'tje geweest. Bedankt!
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 5-11-2011
Correctie: Hij heeft geen probleem. "You MAY choose new targets for the copies."

De gekozen targets worden gewoon meegekopieerd en je mag ze veranderen, maar dat moet niet.

Als je nieuwe targets kiest, moeten die legal zijn. Maar je mag de gekozen targets ook zo laten, ook al zijn ze illegal. Targets veranderen is wat anders dan targets kiezen.

CR 706. Copying Objects

706.10c Some effects copy a spell or ability and state that its controller may choose new targets for the copy. The player may leave any number of the targets unchanged, even if those targets would be illegal. If the player chooses to change some or all of the targets, the new targets must be legal. Once the player has decided what the copy's targets will be, the copy is put onto the stack with those targets.
Premium lid Official Rules Advisor Erwin (Amstelveen) (138) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 5-11-2011
Ligt eraan wanneer je de Gilded Light speelt. Als je reageert op de Storm trigger, dan moet de eigenaar van Brain Freeze, indien mogelijk, targets aanwijzen voor de copy's wanneer de Storm trigger is resolved. Als hijzelf dan het enige legal target is, dan heeft ie een probleem
Als je de Gilded Light speelt in reactie nadat de Storm trigger is resolved, en alle copy's al op de stack liggen met jouw hoofd als target, dan fizzled alles.
Rob S (7) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 5-11-2011
Stel iemand speelt deze met storm X. Als je dan reageerd met een Gilded Light, gaan de targets van de copieën dan naar een andere speler? Of fizzelt het hele verhaal bij gebrek aan targets?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 14-2-2011
Ik had de vraag aanvankelijk geïnterpreteerd of ze meetellen voor de storm count, maar dat kan ook natuurlijk.

Maar even samengevat dus:
* Storm triggert op het *casten* van de spell. En de kopietjes cast je niet.
* Alleen die beurt *gecaste* spells (vóór deze) tellen mee voor de storm count.
Premium lid NederMagic Rules Advisor Shai (Utrecht) (191) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 14-2-2011
Storm triggert wel degelijk op het casten van de spell, dus daarmee had je het gewoon correct

Het feit dat het enkel triggert op het casten betekend dat het dus niet triggert op copies.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 14-2-2011
Hmz... Het woord "triggeren" was niet helemaal juist, want het ging om dit stuk "copy it for each spell cast before it this turn", maar de strekking moge duidelijk zijn.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-2-2011
Overigens zijn de copies wel degelijk spells.

MAAR: Je cast de copy niet. Je legt de copies simpelweg op de stack.

En Storm triggert op het CASTEN van een spell.

Eindresultaat hetzelfde, maar de beargumentatie klopte niet helemaal.
Theuntje Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-2-2011
Ok, dus gewoon hetzelfde plus 1. i.p.v. veelste veel.
Theuntje Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-2-2011
Facepalm, freeze and 12.
Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-2-2011
Copies zijn geen spells, dus nee
Theuntje Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-2-2011
Even een noob vraag.. Stel je cast een brain freeze voor 10 storm triggers, deze resolved, mass copies maar dan... ik cast een tweede brainstorm nog eens 13 erbij?
Premium lid NederMagic Rules Advisor Leslie (120) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-9-2010
...als je deze kaart tegen je krijgt heb je blijkbaar je literbak Hertog Stroopwafelijs te snel op willen eten! big smile

Dus: nooit ijs spelen tegen Brain Freeze, vooral geen Double Dip. cool smile
Bohr (41) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-4-2010
Bedankt Boss,
Een duidelijke uitleg.
De andere voorbeelden haalden allemaal poespas en onmogelijke situaties erbij.
Ging mij gewoon om een eenvoudig voorbeeld waarin die triggered ability uitgelegd werd.
Meer commentaar >
Brain Freeze | Scourge
Oracle tekst
Instant 
Target player puts the top three cards of their library into their graveyard.
Storm (When you cast this spell, copy it for each spell cast before it this turn. You may choose new targets for the copies.)
Rating na 1 stemmen
Tournooi info
Legal in: Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
6/7/2013
The copies are put directly onto the stack. They arenít cast and wonít be counted by other spells with storm cast later in the turn.

6/7/2013
Spells cast from zones other than a playerís hand and spells that were countered are counted by the storm ability.

6/7/2013
A copy of a spell can be countered like any other spell, but it must be countered individually. Countering a spell with storm wonít affect the copies.

6/7/2013
The triggered ability that creates the copies can itself be countered by anything that can counter a triggered ability. If it is countered, no copies will be put onto the stack.

6/7/2013
You may choose new targets for any of the copies. You can choose differently for each copy.

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Brain Freeze samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Brain Freeze
Zoek decks met Brain Freeze
Brain Freeze toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Scourge / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Spoilers
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Throne of Eldraine.
spacer
devider
Er zijn nu 2 leden ingelogd op NederMagic.
15071 paginas bekeken sinds 11-11-2019 20:34:14
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.