spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
17-11-2018 4:05:33 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Captainís Maneuver informatie
Serie: Apocalypse (APC)
Rarity: Uncommon Apocalypse Uncommon
Geef commentaar op Captainís Maneuver
Captainís Maneuver komt voor in
Serie Normaal Foil
Apocalypse
 8
0,15
 2
0,65
Planechase
 5
0,20    
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Premium lid Marcel (55) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Official Rules Advisor Duncan (234) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Wietse (5) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Joel Keizer (Aduard) (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Sennaj (0) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Ruud (Haarlem) (60) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Captainís Maneuver uit Apocalypse. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Sybren Huyink (5) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-5-2013
Ja, mits de commander combat damage aan het doen is. Captainís Maneuver verandert namelijk niks aan wat schade doet, alleen waaraan is veranderd (oftewel, de schade wordt geredirect).

Een vb: Een speler heeft Multani, Maro-Sorcerer van veel met trample en hij valt iemand anders aan (in ieder geval 42 schade komen door). Jij hebt 23 mana waaronder een rode en een witte en je redirect 21 schade aan diegene die aanvalt. Resultaat: twee tegenstanders dood, en de multani speler is verbaasd/blij.

Hij werkt ook leuk met Phage the Untouchable, maar die is weer off-color en moeilijk in het spel te krijgen.
Superne5k (149) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-5-2013
Deze werkt ook met commander damage in EDH?
slivers! Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-11-2012
moet overigens wel een skilled captain zijn om dat te kunnen flikken.
Nathalja&Marc (63) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-9-2012
En niet te vergeten ook van Source naar Player -> redirect -> Planeswalker
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-9-2012
Hij vraagt om een "target creature or player" en een "another target creature or player". De eisen zijn daarmee dat het eerste target een creature of speler is, dat het tweede target een creature of speler is en tenslotte dat je niet twee keer hetzelfde target aanwijst.

Wat Maarten ook al zegt, je kan dus gewoon een creature en een speler als targets aanwijzen, of andersom.
Premium lid Official Rules Advisor Maarten van Tol (Uithoorn) (64) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-9-2012
Je kan dit doen:

Creature - Player
Creature - Creature
Player - Creature
Player - Player

Zo kan je het redirecten.
Clownslachtpartij (2) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-9-2012
Kan je met deze kaart schade aan creatures redirecten naar spelers en andersom? Of alleen creatures naar andere creatures en spelers naar andere spelers.
Power Moderator Official Judge Dustin (Amsterdam) (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 9-6-2012
Het maakt niet vaak uit, maar bijvoorbeeld een Banefire met X=5 kun je wel redirecten, maar niet succesvol preventen. In bijna alle andere gevallen vind ik Divine Deflection vergelijkbaar of beter, makkelijker te casten en sowieso 1 mana goedkoper. Oh yeah, powercreep!
Premium lid NederMagic Rules Advisor Johan ~Cuchulain~ Kloosterman (6) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 9-6-2012
Wellicht een belangrijker verschil is dat je met Divine Deflection bijvoorbeeld drie 2/2's kunt redden van een Pyroclasm, dat gaat je hiermee niet lukken
TobiasF Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 9-6-2012
En tegenwoordig heb je Divine Deflection...
Die doet (naar mijn idee) praktisch hetzelfde, en kan makkelijker in elk deck.

Is het verschil tussen deze twee kaarten dat deze damage 'redirect' en dat Divine Deflection de damage prevent en dan damage dealt...
ZOals ik al zij maakt het denk ik in de praktijk niet heel veel verschil.

Henk D. Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-7-2011
Bedankt allemaal! Ivo begreep wat ik (onduidelijk?) verwoordde.
En je hebt gelijk, je kan hem dan beter op jezelf casten. Ik was benieuwd hoe het met trample damage werkte en dat weet ik nu.
Dank!
Official Rules Advisor Ivo Beckers Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-7-2011
In die situatie kun je dan het beste helemaal niet blokken en deze voor X=9 op jezelf spelen want dat mag natuurlijk ook
Official Rules Advisor Ivo Beckers Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-7-2011
Volgens mij bedoelt hij dat hij deze voor X=9 op zijn Squire speelt en dat die squire de Endless Wurm blokt en hij vraagt of de tegenstander dan 9 of 2 damage hoeft te assignen op de squire.

Het antwoord hierop is 2. Het aantal damage dat een trample beestje moet assignen is gelijk aan de toughness van het beestje min het aantal damage dat hij al heeft of door andere aanvallende creatures wordt assigned. Prevention effecten moet je hier niet mee rekenen. In deze situatie hoeft hij dus maar 2 damage te assignen en kan hij 7 op jou doen.
Sybren Huyink (5) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-7-2011
Ik denk dat zijn vraag is of de aanvaller eerst moet zeggen hoe hij de schade gaat doen voordat je deze speelt. Moet je eerst deze spelen of kan je wachten tot de tegenstander zegt hoe hij de schade doet?

NederMagic Rules Advisor Carlo(wnage) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-7-2011
Wacht, ik weet niet zeker of ik helemaal goed begrijp de Maneuver cast, en welke targets worden gekozen... Maar je redirect de volgende X damage van target A naar target B. Als X=9, en target A ontvangt een Lightning Bolt, dan krijgt target B drie damage. Als target A vervolgens 7 damage zou krijgen (dus 3+7=10 (>9)) dan krijgt target A 1 damage, en target B 6. Misschien is het nu duidelijker, maar als je het echt goed wilt weten moet je het óf beter verwoorden zodat ik je begrijp, of ik moet beter lezen...? xD Nou ja, ik probeerde het.
Meer commentaar >
Captainís Maneuver | Apocalypse
Oracle tekst
Instant 
The next X damage that would be dealt to target creature, planeswalker, or player this turn is dealt to another target creature, planeswalker, or player instead.
Rating na 0 stemmen
Er is nog niet op deze kaart gestemd.
Tournooi info
Legal in: Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
10/4/2004
If the second target is no longer on the battlefield, or if the second target is no longer a creature, player, or planeswalker when the damage would be redirected, the damage is dealt to the first target as if this spell was not cast.

10/4/2004
If the first target is no longer on the battlefield, then the damage will not be dealt at all, so it canít be redirected by this ability.

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Captainís Maneuver samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Captainís Maneuver
Zoek decks met Captainís Maneuver
Captainís Maneuver toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Apocalypse / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Guilds of Ravnica (GRN)
Magic 2019 (M19)
Dominaria (DOM)
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Guilds of Ravnica.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 3 leden ingelogd op NederMagic.
4878 paginas bekeken sinds 17-11-2018 1:57:51
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.