spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
20-4-2019 22:45:42 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Divination informatie
Serie: Dominaria (DOM)
Rarity: Common Dominaria Common
Geef commentaar op Divination
Divination komt voor in
Serie Normaal Foil
M10
 8
0,15
 -
0,40
M12
 8
0,15
 1
0,40
Dark Ascension
 8
0,15
 -
0,40
M13
 8
0,15
 1
0,40
M14
 8
0,15
 -
0,40
Born of the Gods
 8
0,15
 -
0,40
M15
 8
0,15
 1
0,40
Conspiracy Take the Crown
 8
0,15
 -
0,35
Dominaria
 8
0,15
 1
0,40
M19
 8
0,15
 -
0,30
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
JRJman Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Marcel (57) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3 0
Premium lid Patrick (101) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 0 1
Premium lid Official Rules Advisor Duncan (235) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 5 0
* Dit is het aanbod van Divination uit Dominaria. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 14-9-2018
In een betadraft komt Divination niet eens voor. (Niettegendstaand de enorme schade aan je bankrekening die zo'n draft zal berokkenen.)

Maar een Recall zal meestal gespeeld worden in een Power Cube waarbij het probleem natuurlijk is dat alle andere draw spells altijd inferieur zijn.
Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-9-2018
Ik denk iets met Beta of Unlimited boosters en Arabian Nights ofzo. Het punt dat ik (schertsend) probeer te maken is dat niet elke speler elke kaart tot zijn/haar beschikking heeft en dat Divination in heel veel situaties nog lang niet de beroerdste kaart is om te spelen.
Maurits Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-9-2018
Wat voor draft toernooi heb je hierbij in gedachten?
Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-9-2018
Ja, gelukkig is er Ancestral Recall, waardoor niemand ooit nog een andere draw spell wil spelen. Buiten het effectiever kaarten rapen om wint hij ook nog eens van Divination omdat het een potentiële kill kaart is...
Maurits Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-9-2018
Gelukkig zijn er altijd betere kaarten dan Divination.
Power Moderator Official Judge Dustin (Amsterdam) (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-9-2018
Ehm ja, ik ging er even van uit dat Hill Giant groen was. Oops. Vervang de Hill Giants door Zodiac Ox en het verhaal klopt weer

@Maurits: dat is totaal niet het punt. Ik weet helemaal niet wat sterker is: groens combat tricks of blauws card draw. Wat ik wél weet: in plaats van je 23e creature heb je liever een spell, zij het een removal, een pompspell of een draw spell. De discussie hier was niet of een pomp spell beter is dan Divination, maar of Divination uberhaupt speelbaar is.
Maurits Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-9-2018
@Dustin. Stel speler A heeft 17 vanilla creatures, 17 land en 6 Giant Growth. Speler B heeft dezelfde 17 creatures, 17 land en 6 Divination. Ik denk toch echt dat speler A in het voordeel is.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Synod Overseer (Bodegraven) (278) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-9-2018
Dustin die een kleurenfoutje maakt met het maken van z'n deck, dat zie je ook niet vaak.
Tim Reus (89) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-9-2018
(Ik zou bij voorkeur een voorbeeld gebruiken waarin je je grotere creatures ook echt met groene mana kunt casten, zoals een Rumbling Baloth misschien, maar goed voorbeeld!)
Power Moderator Official Judge Dustin (Amsterdam) (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-9-2018
Je hebt helemaal gelijk dat Divination niet goed genoeg is voor constructed, er zijn gewoon te veel betere alternatieven. Maar in Limited is Divination nou precies wat blauw laat winnen!

In de meeste Limited formaten zijn de meeste decks midrange decks, die dus flink wat beurten nemen en waar het vaak gebeurt dat er een board stall optreedt, zodat beide spelers in een topdeck war belanden. Beide spelers hebben ongetwijfeld een aantal bommen en een aantal removal spells, maar je verliest als je tegenstander meer bommen heeft dna jij removal trekt, en je wint als je meer bommen hebt die het overleven dan je tegenstander. Dit zijn dus twee belangrijke redenen waarom Card Advantage zo ontzettend doorslaggevend is in Limited!

Divination is een anti-tempo play: voor 3 mana doe je helemaal niets aan het board. Je speelt hem dan ook bij voorkeur niet beurt 3, maar laat in de game. Het mooie is dat je dan dus ook meteen de kaart die je ermee trekt kunt casten.

Let er op dat Divination niet in elk blauw deck gaat; als je een tempo-deck of een aggro-deck hebt, is Divination een slechte kaart. In een formaat waarin blauw al ontzettend veel andere manieren van kaartvoordeel heeft, of in een deck waarin je al 4 andere draw-spells hebt, speel je deze ook niet. Maar dit zijn uitzonderingen, en nagenoeg elk blauw Limited deck wil wel ten minste één Divination runnen.

Laten we een gedachten experiment doen: ik speel een deck met 13 Bear Cubs, 10 Hill Giants en 17 Forests. Jij speelt een deck met 10 Bear Cubs, 7 Hill Giants, 6 Divination, 10 Forests en 7 Islands. Wie gaat de meeste van onze potjes winnen? Al onze beestjes ruilen met elkaar, maar op een gegeven moment is het board leeg of gestald. Als jij dan af en toe 2 kaarten per bert pakt en ik altijd maar 1 kaart per beurt, ga je het met gemak winnen.
Premium lid FlorisV (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-9-2018
Dit lijkt me mogelijk vooral een goede kaart in draft, niet dat je hem als eerste pakt, maar die kan mooi je deck opvullen.

Evengoed heb ik dit soort "dubbele cantrip" kaarten nooit begrepen. De cantrip werd in Ice Age geintroduceerd als een "card for nothing", waarbij met "nothing" niet zozeer de mana cost bedoeld werd of de card slot, maar het aantal kaarten in de hand dat bij een cantrip niet omlaag ging, waardoor je het als een soort freebie kon zien. Maar het vertraagt je eventueel wel en het verwatert je deck dus een prijs is er wel degelijk. Natuurlijk zijn er ook wel cantrips waarvoor dat veel minder geldt maar die zijn vaak maar 1 of 2 mana en ze doen nog iets erbij wat best sterk is!

Voor recycling of copying vind ik hem iets te duur. Maar ik denk dat je deze eventueel wel wil spelen met kaarten die Sorceries goedkoper maken. Goblin Electromancer, Arcane Melee. Vroeg in het spel is ie nog best betaalbaar, helpt het ook om in het begin snel genoeg extra land te trekken en later wordt ie een turbo.
Maurits Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-3-2017
De realiteit is dat Divination een matige kaart is. Twee kaarten trekken in ruil voor 1 kaart + 3 mana is gewoon duur. Er zijn tal van gunstiger alternatieven. O.a. zijn er creatures als Thieving Magpie, artifacts, enchantments en auras die je helpen om elke beurt 1 kaart extra te trekken.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1-3-2017
quote: "-Weave Fate is instant, met alle voordelen vandien."


Onderschat dat verschil niet. In een control deck bijvoorbeeld hou je je mana open om counters te spelen en cast je een kaart als Weave Fate pas als je die mana daarvoor niet nodig had.

Sorceries zijn tactisch gezien heel onhandige dingen.
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1-3-2017
@salamander
Je hoeft echt niet bij iedere kaart te vermelden je hem beter vindt dan zijn varianten. Er zijn ook 99 burn spells waarbij je 'slechter dan Lightning Bolt' zou kunnen posten. Op zich waar, maar niet heel relevante informatie.

En in dit geval is het zowiezo afhankelijk van je deck welke daadwerkelijk beter is. Divination is de beste optie (van de hier genoemde) als je puur goedkoop kaartjes wil pakken, maar de anderen hebben ook hun eigen voordeeltjes in ruil voor de extra mana;
-Implement of Examination werkt samen met alle mogelijke artifact themas
-Coastal Discovery kan desgewenst een redelijk beest maken.
-Weave Fate is instant, met alle voordelen vandien.
Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1-3-2017
Slechter dan Ancestral Recall.
Meer commentaar >
Divination | Dominaria
Oracle tekst
Sorcery 
Draw two cards.
Rating na 0 stemmen
Er is nog niet op deze kaart gestemd.
Tournooi info
Legal in: Standard, Modern, Legacy, Vintage, Commander
NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Divination samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Divination
Zoek decks met Divination
Divination toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Dominaria / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Ravnica Allegiance.
spacer
devider
Er zijn nu 3 leden ingelogd op NederMagic.
324 paginas bekeken sinds 20-4-2019 22:38:14
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.