spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
22-5-2018 9:56:43 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Ancestral Vision informatie
Serie: Iconic Masters (IMA)
Rarity: Rare Iconic Masters Rare
Geef commentaar op Ancestral Vision
Ancestral Vision komt voor in
Serie Normaal Foil
Time Spiral
 6
21,95
 -
99,95
Jace vs Chandra
 -
19,95    
Iconic Masters
 -
17,50
 -
59,90
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Premium lid Official Rules Advisor Duncan (233) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 1 0
Premium lid Jacinto (47) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Erick Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid KingYip (53) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Kenny (3) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Erwin Visscher (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Pieter (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Ancestral Vision uit Iconic Masters. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 2-3-2018
Ja.
Premium lid Soga (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2-3-2018
is een kaart in suspend te targetten door bv de etb abillity van een Ulamogís Nullifier?
Premium lid Soga (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 28-2-2018
bedankt voor de uitleg Lord of the Zombies.

heb een Living As Foretold deck gebouwd, met als 1 van de tweeks 3 x Quicken in het sideboard, dat word een bliivertje nu ik weet dat die gespeeld kan worden in combinatie met de suspent sorceries..


Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 28-2-2018
Dat is omdat dat gewoon de standaard reminder text van suspend is. Bij normale suspend kaarten is suspenden optioneel, en gewoon een alternatieve manier om de kaart te spelen. Een Durkwood Baloth kan je bijvoorbeeld normaal casten voor , of je kan betalen om hem te suspenden in exile (en uiteindelijk gratis te casten als de laatste time counter weggaat.)


Ancestral Vision is echter een speciaal geval, omdat hij geen mana cost heeft. Kaarten zonder mana cost kan je niet normaal casten, omdat je de cost niet kan betalen. (Je kan namelijk geen niet bestaande cost betalen). Zonder shenanigans kan je Ancestral Vision dus alleen suspenden.

De enige manier om Ancestral Vision (of andere manacostloze kaarten) te casten is om een effect te gebruiken dat je de kaart laat spelen zonder zijn mana cost te betalen (bijvoorbeeld met suspend of As Foretold), omdat dat het probleem van de onbetaalbare cost omzeilt.
Premium lid Soga (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 28-2-2018
dank je Xander ! en FunBun)

quote: " kun je dat verduidelijken ? "
- ik vroeg mij af of het suspenden een optie is of een 'moet', omdat bij de uitleg op de kaart 'rather than play this card from your hand, pay and remove it from the game.. " staat beschreven..,
het 'rather than' verwarde me, maar ik geloof dat ik het antwoord al kan opmaken uit je voorgaande reactie; het suspenden moet niet, het mag, de kaart kan dus ook vanuit de hand gecast worden. begrijp ik het goed ?

Premium lid NederMagic Rules Advisor FunBun (Arnhem) (57) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 28-2-2018
"de 'rathen than' is een may niet een must ? anders zou je hem alleen via suspent kunnen casten ?"

Je mag hem doorgaans ook alleen via de suspend ability casten, aangezien hij geen casting cost heeft.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 28-2-2018
quote: "de 'rathen than' is een may niet een must ? anders zou je hem alleen via suspent kunnen casten ?"

Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee wat je hiermee bedoelt. Zou je die vraag kunnen verduidelijken?


quote: "ik cast hem af en toe vanuit mijn hand na een Quicken in een opponent's beurt via As Foretold, dat mag ?"

Ja, dat kan. Quicken zorgt ervoor dat je Ancestral Vision als instant mag casten. En ervan uitgaande dat je Quicken voor zijn normale mana cost van gecast had, zorgt As Foretold ervoor dat je Ancestral Vision voor mag casten. (En dan wordt hij dus niet ge-suspend.)
Premium lid Soga (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 28-2-2018
ah zo dank je

de 'rathen than' is een may niet een must ? anders zou je hem alleen via suspent kunnen casten ?

ik cast hem af en toe vanuit mijn hand na een Quicken in een opponent's beurt via As Foretold, dat mag ?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 28-2-2018
Nee, dat mag niet.

Suspend past het moment van casten aan. Omdat die je de kaart laat casten tijdens het resolven van de trigger, mag je de timing regels negeren (want anders had je geen enkele kaart mogen casten, omdat je normaal gesproken niks mag casten als iets bezig is met resolven, ook instants niet).

As Foretold geeft je echter alleen een alternatieve manier van betalen. Die doet helemaal niks met het moment van casten, dus moet je de timing regels nog steeds netjes volgen.
In dat geval kun je Ancestral Vision casten als sorcery voor en wordt hij niet ge-suspend. Maar je kunt er ook nog steeds voor kiezen om hem te suspenden.
Premium lid Soga (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 28-2-2018
"6/7/2013
As the second triggered ability resolves, you must cast the card if able. Timing restrictions based on the card's type are ignored.)

geld dat alleen vanuit suspend of ook wanneer je hem, of bv Living End cast via As Foretold , - mag je hem ondanks dat hij een Sorcery is als instant spelen via As Foretold ?
Alex (Almere) (17) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 9-9-2017
Toch wel 4 reprints gezien die ik nodig heb.

Helaas geeen demonic tutor en wheel of fortune over iconisch gesproken
Premium lid verwijderd op verzoek (9) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 9-9-2017
Hij wordt gereprint in Iconic Masters en de art is fantastisch! hier
Premium lid Official Rules Advisor Sander v1.1 (39) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 15-4-2016
Hij staat hier voor Modern nog wel als Banned aangegeven.
Mabo (Delft) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 14-4-2016
Als een paar decks 'm oppakken als 4-of, dan *swoeeesj* naar 75 euro of meer...
Premium lid NederMagic Rules Advisor FunBun (Arnhem) (57) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4-4-2016
Ja, enorme hype ineens weer
Meer commentaar >
Ancestral Vision | Iconic Masters
Oracle tekst
Sorcery 
Suspend 4-U (Rather than cast this card from your hand, pay U and exile it with four time counters on it. At the beginning of your upkeep, remove a time counter. When the last is removed, cast it without paying its mana cost.)
Target player draws three cards.
Rating na 7 stemmen
Tournooi info
Legal in: Modern, Block, Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
6/7/2013
You can exile a card in your hand using suspend any time you could cast that card. Consider its card type, any effect that affects when you could cast it (such as flash) and any other effects that could stop you from casting it (such as Meddling Mageís effect) to determine if and when you can do this. Whether or not you could actually complete all steps in casting the card is irrelevant. For example, you can exile a card with suspend that has no mana cost or requires a target even if no legal targets are available at that time.

6/7/2013
Exiling a card with suspend isnít casting that card. This action doesnít use the stack and canít be responded to.

6/7/2013
If the spell requires any targets, those targets are chosen when the spell is finally cast, not when itís exiled.

6/7/2013
If the first triggered ability of suspend (the one that removes time counters) is countered, no time counter is removed. The ability will trigger again during the cardís ownerís next upkeep.

6/7/2013
When the last time counter is removed, the second triggered ability of suspend will trigger. It doesnít matter why the last time counter was removed or what effect removed it.

6/7/2013
If the second triggered ability of suspend (the one that lets you cast the card) is countered, the card canít be cast. It remains exiled with no time counters on it, and itís no longer suspended.

6/7/2013
As the second triggered ability resolves, you must cast the card if able. Timing restrictions based on the cardís type are ignored.

6/7/2013
If you canít cast the card, perhaps because there are no legal targets available, it remains exiled with no time counters on it, and itís no longer suspended.

6/7/2013
If the spell has any mandatory additional costs, you must pay those if able. However, if an additional cost includes a mana payment, you are forced to pay that cost only if thereís enough mana in your mana pool at the time you cast the spell. You arenít forced to activate any mana abilities, although you may do so if you wish.

6/7/2013
A creature cast using suspend will enter the battlefield with haste. It will have haste until another player gains control of it (or, in some rare cases, gains control of the creature spell itself).

6/7/2013
Although originally printed with a characteristic-defining ability that defined its color, this card now has a color indicator. This color indicator canít be affected by text-changing effects (such as the one created by Crystal Spray), although color-changing effects can still overwrite it.

9/20/2016
This has no mana cost, which means its mana cost canít be paid for effects such as replicate from Djinn Illuminatus or flashback from Snapcaster Mage.

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Ancestral Vision samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Ancestral Vision
Zoek decks met Ancestral Vision
Ancestral Vision toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Iconic Masters / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Dominaria (DOM)
Rivals of Ixalan
Ixalan
Hour of Devastation
Amonkhet

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Dominaria.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 16 leden ingelogd op NederMagic.
7532 paginas bekeken sinds 22-5-2018 6:05:12
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.