spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
20-3-2019 5:59:34 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Ripjaw Raptor informatie
Serie: Ixalan (XLN)
Rarity: Rare Ixalan Rare
Geef commentaar op Ripjaw Raptor
Ripjaw Raptor komt voor in
Serie Normaal Foil
Ixalan
 -
2,95
 -
11,95
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Premium lid Official Rules Advisor Tim Sipkes (141) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 1 0
Premium lid Martin (99) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3 0
The Claws ->Wolverine<- (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid crazedspeed (5) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Nessix (2) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Niels27 (2) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
Premium lid Bas Maessen (231) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
Premium lid spierenburg (28) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Erick Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid TimFakkel Arnhem (262) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Luuk Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Tim,The Holy day Collector (15) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Robbert M (113) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Max Raterink Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Tom van Uijen (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Ripjaw Raptor uit Ixalan. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Johannes Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 7-1-2019
De mana base wordt een uitdaging, maar als je Ripjaw Raptor naast Niv-Mizzet, Parun op tafel krijgt, kun je in elke eigen beurt 5 kaarten rapen.
timewa Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 7-1-2019
Echt een topkaartje dit.
T2 Otepec Huntmaster, T3 Ripjaw Raptor en aanvallen maar!

Wat de discussie over Enrage betreft: Dit bestaat al heel lang maar dan zonder keyword. Ik had in de oertijd al een deck met Saber Ants en Mogg Maniac en Pyroclasm en Earthquake, dat was echt een Enrage deckje en het werkte prima!

Ik denk dat de eerste kaart uit dit genre de alpha Fungusaur was. Die verdient de credits.
Premium lid Nicochan (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 30-3-2018
Heel duidelijk, dankje!
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 30-3-2018
Over de uitkomsten in dat soort rulings hoef je je vaak niet te veel zorgen te maken. Ze kloppen wel, maar gaan vaak puur over enkele specifieke situaties (en zijn dus niet altijd relevant).

In dit geval is het bijvoorbeeld een algemene ruling voor enrage effecten vs lethal damage, en gaat dat 'won't be affected by the resolving ability' gedeelte puur over enrage effecten die ook nog iets met het enragede beest willen doen. (De enrage trigger van een Snapping Sailback zal bijvoorbeeld ook triggeren op lethal damage, maar die zal bij resolven geen counter meer kunnen geven omdat de sailback dan al dood is.) Voor Ripjaw Raptor is dat gedeelte echter niet relevant, omdat zijn enrage trigger toch niets met Ripjaw Raptor probeert te doen.
Premium lid Nicochan (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 30-3-2018
Yes, dankje! Ik raakte even verward met de official rulings er onder
Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 30-3-2018
Dat klopt. De trigger condities worden bereikt en de ability gaat de stack op. Zodra een ability op de stack ligt, zal deze gewoon resolven en zal het effect gewoon doorgaan, ongeacht van of de bron (hier Ripjaw Raptor) nog wel of niet op de battlefield is.
Premium lid Nicochan (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 30-3-2018
Als deze door een 6/6 beest geblockd word, dan mag ik toch alsnog een kaart pakken ook al gaat mijn Ripjaw Raptor dood?
timewa Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-11-2017
@Torak: Wat jij bedoelt heb je wel met Swans of Bryn Argoll. Alleen maakt die van de Lightning Bolt van je tegenstander ook een Ancestral Recall :-(
Premium lid NederMagic Rules Advisor FunBun (Arnhem) (57) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-10-2017
Nouja, het kan wel opnieuw geprint worden, maar dan zal het zeer waarschijnlijk een duidelijke link hebben naar Ixalan. Zo zit landfall niet alleen in het originele Zendikar block maar ook in Battle for Zendikar.
Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-10-2017
Zoals hieronder door Dustin uitgelegd is 'Enrage' een ability word. Dat is een woord zonder enige echte betekenis. Het wordt enkel en alleen in deze set gebruikt als een reminder van dat als dit beest schade krijgt gebeurt er iets. Dat is gedaan omdat dit soort abilities een soort van thema abilities van de set zijn. Net als 'Landfall' bij Zendikar.

Gevolg hiervan is dat 'Enrage' dus niet meer zo gedrukt zal worden. Uiteraard is er wel een vrij grote kans dat er ooit nog een of meerdere creatures geprint gaan worden met een triggered ability die afgaat als ze schade krijgen.
bertje (14) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 13-10-2017
Laatst mijn eerste draft gedaan met Ixalan, en zeker een leuke abbility dit enrage Ik zie het zeker terugkomen in andere series, maar niet evergreen zoals Prowess.
De reden dat Prowess evergreen geworden is, is omdat heel lang geen 'eigen' abbility had.
Enrage past ook alleen op dingen die boos worden als ze geraakt worden, wat qua flavor niet bij elke beast past, wel bij dino's. Maar ik zie enrage wel terugkomen over een paar jaar.
Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-10-2017
Het hangt natuurlijk van de uitkomst van de ability en de overige aspecten van de kaart af, maar dit is een heel prima kaartje lijkt me. Je hebt voor 4 mana een 4/5 en dat is al niet beroerd en vanwege zijn body wil je hem blocken, maar vanwege zijn ability wil je hem niet blocken. Verder kun je de Enrage ability misschien ook nog uitbuiten door zelf opties te hebben om hem schade te doen.
Lioncross Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-10-2017
Oh okay, maar het is best een goede ability toch?
Power Moderator Official Judge Dustin (Amsterdam) (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-10-2017
Enrage is geen keyword maar een ability word: het heeft geen enkele betekenis binnen de regels van Magic, het is alleen een indicatie dat de kaart hoort bij een groep (in dit geval creatures die triggeren als ze damage krijgen). Dit gaat dus gegarandeerd geen Evergreen Keyword worden zoals Prowess...
Lioncross Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 11-10-2017
Wat vinden we van de Keyword "Enrage" Ik persoonlijk vind het een geweldige ability en ik hoop dat het evergreen word zoals "Prowess". En het zou goed kunnen passen bij Rood en Groen. Ps, Deze kaart is ook geweldig!
Meer commentaar >
Ripjaw Raptor | Ixalan
Oracle tekst
Creature - Dinosaur 4 / 5
Enrage - Whenever Ripjaw Raptor is dealt damage, draw a card.
Rating na 1 stemmen
Tournooi info
Legal in: Standard, Modern, Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
1/19/2018
If multiple sources deal damage to a creature with an enrage ability at the same time, most likely because multiple creatures blocked that creature, the enrage ability triggers only once.

1/19/2018
If lethal damage is dealt to a creature with an enrage ability, that ability triggers. The creature with that enrage ability leaves the battlefield before that ability resolves, so it won’t be affected by the resolving ability.

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Ripjaw Raptor samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Ripjaw Raptor
Zoek decks met Ripjaw Raptor
Ripjaw Raptor toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Ixalan / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Ravnica Allegiance.
spacer
devider
Er zijn nu 3 leden ingelogd op NederMagic.
12954 paginas bekeken sinds 20-3-2019 0:00:19
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.