spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
14-12-2018 1:29:02 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Cancel informatie
Serie: Ixalan (XLN)
Rarity: Common Ixalan Common
Geef commentaar op Cancel
Cancel komt voor in
Serie Normaal Foil
Time Spiral
 3
0,15
 3
1,00
10th Edition
 8
0,15
 -
0,75
Shards of Alara
 8
0,15
 4
0,75
M10
 8
0,15
 1
0,70
Zendikar
 8
0,15
 1
0,75
M11
 8
0,15
 3
0,50
M12
 8
0,15
 1
0,50
Planechase 2012
 6
0,15    
Return to Ravnica
 8
0,15
 -
0,50
M14
 8
0,15
 -
0,50
M15
 -
0,20    
Khans of Tarkir
 8
0,15
 -
0,50
Planechase Anthology
 -
0,15    
Amonkhet
 8
0,20
 -
0,50
Ixalan
 8
0,15
 1
0,55
M19
 8
0,15
 -
0,30
Player Rewards
 -
1,00    
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Premium lid Marcel (55) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Official Rules Advisor Johan (62) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
* Dit is het aanbod van Cancel uit Ixalan. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Premium lid Official Rules Advisor Sander v1.1 (39) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-9-2015
Awaken staat nog niet bij de hulpdienst. Komt die daar pas te staan wanneer BfZ uit is? Lijkt mij wel een goed idee als die daar eerder staat, aangezien er nu al mensen zijn die er tegenaan lopen.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-9-2015
1) Het target is niet legal meer. Als dat betekent dat de spell helemaal geen legal target meer heeft, wordt hij gecounterd on resolution (fizzlet). Als de spell nog minimaal 1 legal target heeft, doet hij bij het resolven zoveel als mogelijk.

2) Als de spell wordt gecounterd, gaat geen van zijn effecten nog door, dus het landje krijgt geen +1/+1 counters.
Premium lid 1Lennert (Tilburg) (292) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-9-2015
DUS?
Wat gebeurt er met de spell als je landje wordt gesloopt in response?
Wat gebeurt er als je spell met awaken gecountered wordt ta.v. de +1/+1 counters?
Premium lid Official Rules Advisor OB (22) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-9-2015
Heren, mijn hartelijke dank voor deze drie duidelijke antwoorden en de goede linkjes. Ik was even van het ruinous path gebracht door al die kaarten in dit nieuwe Battle for Zendikar block waar tijdens het casten al allemaal dingen gebeuren
Premium lid Official Rules Advisor Sander v1.1 (39) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-9-2015
Volgens mij is het Awaken meer vergelijkbaar met Entwine.
Je krijgt een extra effect als je meer betaald, om het maar even simpel te zeggen.
Spells met Awaken krijgen geen trigger zoals de Eldrazi's zoals Emrakul of Ulamog dat hebben wanneer je ze voor hun Awaken cost cast.

Rulings
- You can target a land that's already a creature.
- If you cast a spell for its awaken cost, you must choose a legal target for every instance of the word "target," including the one included in the awaken ability.
- If a spell with awaken normally doesn't require a target, and you choose to cast it for its awaken cost, you will add a target to the spell by doing so. If that target land becomes illegal before the spell tries to resolve, the spell will be countered.


bron: hier

Dat is, als ik het goed begrepen heb, een korte versie van wat hier staat over Awaken.

edit: double ninja'd xD
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-9-2015
quote: "Nou LIJKT het erop alsof Awaken triggert tijdens het casten van de betreffende spell"


Hoezo? Er staat nergens At, When of Whenever.

Dan had er gestaan "When you cast this spell".

Verder wat FunBun zegt. In de eerste alinea die hij quote, staat het overigens vrij letterlijk.
Premium lid NederMagic Rules Advisor FunBun (Arnhem) (57) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-9-2015
Awaken is a keyword ability that provides an alternative cost. If a spell is cast for its awaken cost, in addition to its other effects, it animates a land you control as a 0/0 Elemental creature with N +1/+1 counters on it

Dit, plus het woord 'also' in de reminder text doen mij vermoeden dat het een extra effect is van de kaart en dat het dus het hele feest niet doorgaat als de spell gecounterd wordt. Verder is het nog interessant wat er verder in de rulings staat:

If a spell with awaken normally doesn't require a target, and you choose to cast it for its awaken cost, you will add a target to the spell by doing so. If that target land becomes illegal before the spell tries to resolve, the spell will be countered

Dus in het geval van die nieuwe WoG (Planar Outburst: hier) betekent het dus dat als je je Badlands kiest om te awakenen en iemand reageert er op door met z'n Wasteland het land kapot te maken, de kaart wordt gecountered on resolution door de spelregels. Ook dit doet me vermoeden dat het awakenen bij het effect van de kaart hoort.
Premium lid Official Rules Advisor OB (22) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 17-9-2015
Er komt nu een nieuwe cancel, scatter to the winds, ook voor met Awaken-3 voor . Awaken zegt: (If you cast this spell for , also put three +1/+1 counters on target land you control and it becomes a 0/0 Elemental creature with haste. It's still a land.)
Nou LIJKT het erop alsof Awaken triggert tijdens het casten van de betreffende spell, oftewel je krijgt een manland ook als je spell gecountert wordt, maar mijn twijfel blijft.
Wie heeft er een rulebookpassage oid waarmee mijn vermoedens gestaafd kunnen worden of dit volledig weerleggen?
NederMagic Rules Advisor Nik de Slachter (Geleen) (28) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-4-2012
Handig als je vijf tot acht drie-mana-counterspells wil runnen
-=[Z]=-Ilaro Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-4-2012
Maar dan kan je geen creatures counteren...
ivan (NIET ACTIEF) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-4-2012
geef mij dan maar een Countersquall
Premium lid Official Rules Advisor Mark "fuipig" (Alkmaar) (42) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 17-3-2012
Tenzij je een deck runt met Extirpates, Surgical Extractions en Haunting Echoes ;-)
Roel (Wageningen) (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 17-3-2012
Sinds Dissipate is hij helemaal waardeloos in Standard, Modern en Extended .
garruk-thraka Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 17-3-2012
toch is Counterspell beter
NederMagic Rules Advisor Carlo(wnage) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 30-11-2011
On topic? Oké: Cancel is gewoon een FANTASTISCH gemiddelde kaart. Hij is ook GEWELDIG matig.
Meer commentaar >
Cancel | Ixalan
Oracle tekst
Instant 
Counter target spell.
Rating na 6 stemmen
Tournooi info
Legal in: Standard, Modern, Legacy, Vintage, Commander
NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Cancel samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Cancel
Zoek decks met Cancel
Cancel toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Ixalan / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Guilds of Ravnica.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 5 leden ingelogd op NederMagic.
3196 paginas bekeken sinds 14-12-2018 0:23:21
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.