spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
18-11-2017 18:55:21 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Bladewing the Risen informatie
Serie: Commander 2017 (C17)
Rarity: Rare Commander 2017 Rare
Geef commentaar op Bladewing the Risen
Bladewing the Risen komt voor in
Serie Normaal Foil
Scourge
 -
2,50
 -
6,95
FtV Dragons
 3
4,95    
Commander 2011
 1
2,50    
Commander Anthology
 -
1,95    
Commander 2017
 4
1,00    
Iconic Masters
 -
1,00
 -
2,00
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Premium lid Dordledum (91) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Peter (85) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 1 0
Premium lid KingYip (51) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Kevin (29) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Gerard (44) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid manson (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Bladewing the Risen uit Commander 2017. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Premium lid Rembrandt (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-9-2014
Super! Dank voor de bevestiging. Kost twee kaarten en twee mana, maar als je het goed doet heb je dan ook (minimaal) twee draken op instant speed.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-9-2014
Wat FunBun zegt, klopt.

Flash resolvet en je legt Bladewing op de battlefield, waardoor hij triggert. Vervolgens maak je het resolven van Flash af en sacrifice je hem. Op dit moment gaat hij dus al naar de graveyard.

Dan, nadat Flash helemaal klaar is met resolven, wil de trigger op de stack en moet je een target ervoor aanwijzen. Bladewing ligt dan al in de graveyard en is dus een legal target.
Premium lid Rembrandt (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-9-2014
@ Bartel:

Flash zegt dat je een creature vanuit je hand in het spel mag leggen, dus niet vanuit je command-zone. Ik speel Flash en Bladewing allebei in mijn (grixis kleuren) traitorking deck: hier
Bartel (Leiden) (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-9-2014
Zou vet cool zijn als dat kon, alleen dan jammer dat een flash niet in Bladewing EDH mag...
Premium lid Rembrandt (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-9-2014
Ik wacht een rules advisor af. Ben erg benieuwd!

In ieder geval allebei bedankt voor het snelle inzicht.
Premium lid NederMagic Rules Advisor FunBun (Arnhem) (57) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-9-2014
Volgens mij kan het wel, aangezien je eerst het effect van Flash helemaal afwerkt voordat de trigger van Bladewing op de stack kan. Als de trigger de stack opgaat ligt Bladewing in de GY en kun je m targetten. Inderdaad even wachten op bevestiging van iemand die het zeker weet
Premium lid Stijn (121) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-9-2014
Volgens mij niet, aangezien je bij het op de stack gaan van de ETB trigger van Bladewing the Risen geloof ik al een target moet aanwijzen en hij dan zelf nog niet in de graveyard ligt.

Maar een rules advisor zal hier een definitief antwoord op geven .
Premium lid Rembrandt (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-9-2014
Vraagje:

Stel ik speel Bladewing the Risen met een Flash zonder de manacost van Bladewing the Risen te betalen. Klopt het dan dat ik Bladewing the Risen met zichzelf uit de graveyard kan halen?

*top*
Flash resolved
Bladewing enters battlefield
Bladewing sacced
ETB trigger targets Bladewing (die inmiddels in de graveyard ligt door flash)
Bladewing ETB nog een keer maar dan permanent + nog een keer ETB effect.
*bottom*

Klopt dit?
David (120) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 6-6-2014
Je kunt infinite gaan door de Animate dead op de bf gorger dragon te spelen
Premium lid Thomas Gorisse (38) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 6-6-2014
Dus Bladewing + Greater Good werken niet als alternatief op Bazaar of Baghdad? Zonde. Bedankt voor het antwoord.
Premium lid Tom van Uijen (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 6-6-2014
Dan krijg je Oblivion Ring shenanigans. De trigger "When Worldgorger Dragon leaves the battlefield, return the exiled cards to the battlefield under their owners' control." resolvet namelijk voor de trigger "When Worldgorger Dragon enters the battlefield, exile all other permanents you control." omdat je reageert op de remove all trigger. Daardoor raak je al je permanents permanent kwijt. Je haalt eerst niks terug want er is niks geexiled, vervolgens exile je alles behalve Worldgorger, die al in je GY ligt.
Premium lid Thomas Gorisse (38) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 6-6-2014
Even een vraagje. Stel, je hebt Bladewing the Risen en Worldgorger Dragon in de GY. Greater Good is in play. Dan speel ik een Animate Dead op Bladewing.

Is de volgende play mogelijk;

1 - Animate Bladewing.
2 - Bladewing komt in play, haalt Worldgorger in play.
3 - Worldgorger's "remove all permanents" triggert/gaat op stack.
4 - Respond daarop door Worldgorger te saccen aan Greater Good.
5 - Worldgorger gaat dood, "return permanents" triggert/gaat op stack.
6 - Bladewing komt terug in play, haalt Worldgorger terug uit GY.

Is me nog niet helemaal duidelijk wanneer precies die "remove permanents" trigger dan resolved, want het lijkt me dat als je stappen 2 t/m 6 blijft herhalen je infinite mana kan krijgen door tussendoor je landjes te tappen per keer dat het in en uit play gaat. Als Bladewing op een gegeven moment terugkomt en je kiest er NIET meer voor Worldgorger terug te halen stopt de loop, maar dan zou de trigger van stap 3 eindelijk resolven en al je permanents removen zonder een kans ze terug te krijgen omdat Worldgorger dan dood is.

Kan hier iemand mee helpen? Alvast bedankt.


Xavier2x Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-1-2014
@Zanquis en Xander: Erg bedankt voor jullie antwoorden! Nu begrijp ik het volledig!
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-1-2014
Hij resolvet juist omdat/als hij NIET gecounterd wordt.

Je countert in reactie op het casten, NIET in reactie op het resolven.

De stack ziet er dan ook zo uit:


---TOP
counterspell
Bladewing
---BOTTOM


De counterspell resolvet en countert Bladewing en vervolgens gaat het hele feest niet door.

edit: te laat.
Zanquis Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-1-2014
Nee dat kan niet.

Je moet even duidelijk zien tussen moment van resolven en moment dat bladewing op tafel komt te liggen is GEEN actie mogelijk.

Als je tegenstander wil counteren dan moet hij dat doen VOORDAT Bladewing resolved. Want door te counteren voorkom je juist dat een spell resolved.

heeft hij eenmaal aangegeven niet te counteren dan komt bladewing in spel en gaat zijn trigger af. Daar kan JIJ als eerste op reageren, daarna kan hij nog kiezen te reageren en vervolgens wordt de stack weer afgewerkt.

je krijgt dus 2 opties:
Stack:

Tegenstander countered/reageerd op casten van Bladewing met een spell
** Top **
Counter Bladewing door tegenstander (of jezelf, het is in theorie mogelijk alleen zelden nuttig)
Casten van Bladewing
** Bottom **

Tegenstander reageert NIET, bladewing resolved
** Top **
Eventuele reactie van jouw op reactie van tegenstander.
Eventuele reactie van tegenstander op enter battlefield en/of activatie van bladewings ability
Eventuele reactie op enter battlefield trigger van jouw (bv de activatie van Bladewings ability).
Bladewing enter battlefield trigger
** Bottom **
Meer commentaar >
Bladewing the Risen | Commander 2017
Oracle tekst
Legendary Creature - Zombie Dragon 4 / 4
Flying
When Bladewing the Risen enters the battlefield, you may return target Dragon permanent card from your graveyard to the battlefield.
BR: Dragon creatures get +1/+1 until end of turn.
Rating na 2 stemmen
Tournooi info
Legal in: Block, Legacy, Vintage, Commander
NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Bladewing the Risen samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Bladewing the Risen
Zoek decks met Bladewing the Risen
Bladewing the Risen toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Commander 2017 / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Ixalan
Commander 2017
Hour of Devastation
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh
Eldritch Moon
Shadows over Innistrad

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Ixalan.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 23 leden ingelogd op NederMagic.
8666 paginas bekeken sinds 18-11-2017 16:35:10

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.