Tips

Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Throne of Eldraine.

Heroic Intervention

Serie: Aether Revolt (AER)
Rarity: Rare Aether Revolt Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Aether Revolt
 -
11,95
 -
19,95
Heroic Intervention | Aether Revolt

Prijs:

€ 11,95

Uitverkocht

FOIL 

€ 19,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
6-12-2019 16:00:00

Pimpen mag altijd bij ons. De goedkoopste versie van de kaart telt als prijs, maar je mag iedere versie spelen.

6-12-2019 15:39:00

Als je de landjes niet meetelt kan je nog een beetje je deck pimpen met foils en full art

6-12-2019 14:04:00

Ik heb zelf ook weleens mee gedaan aan een "Nedermagic budget toernooi", en bij ons telde in de prijsberekening de basic lands niet mee. Dan maakte het niet uit of ze 15 cent of 25 cent kostten.

Ik begrijp overigens wel dat de bekende banlisten wordt aangehouden in een banlist. Het bannen van een kaart gebeurt meestal omdat die te sterk is voor een formaat, en het gevolg van de ban is dat de kaart (iets) minder waard wordt. Hierdoor zou het feit dat de kaart op een banlist staan de kans vergroten dat de kaart binnen het budget voor het deck past. Dus ik snap wel dat dit averechtse effect wordt voorkomen door ze ook te bannen in het budget formaat.

6-12-2019 13:49:00

@Casper: dat is precies de reden waarom power er ook nog steeds gewoon tussen staat. De hele lijst aanhouden is het makkelijkst, want waar trek je anders de grens qua prijs. Je zou anders wellicht ook prijswijzigingen bij moeten houden, omdat bepaalde kaarten dienop een banlist staan misschien wel in waarde zakken en dan opeens toch speelbaar worden. Nu hoeven we alleen de update van de banned en restrictions lijsten bij te houden.

Mochten we de prijs ooit veranderen van het format dan eerder naar beneden dan naar boven denk ik. Door de prijs restrictie word je gedwongen naar alternatieven te zoeken van staples en hoe meer ruimte je creëert hoe minder vaak dat nodig is. Het is juist leuk als je met crap kaarten kan spelen. Maar veranderen zullen we het niet zo snel, we hebben tenslotte zelfs een toernooitype bij de deckinvoer hier op nedermagic "Nedermagic 30 euro".

Doordat je nooit weet dat de andere spelen kan je wel soms pech hebben. Zo zat ik zelf een keer met een burn deck in een poultje van 4 met twee life gain decks, maar ach. Soms werkt je deck soms niet. Het gaat om de fun.

Van de 11 keer dat we het gespeeld hebben heeft 9 keer dezelfde persoon het toermooi gewonnen, maar dat is ook een van de betere magiccers uit onze playgroup, met veel toernooi ervaring. Maar zoiets drukt de pret nooit, want ook hij heeft altijd weer een tof nieuw deck. Zelf ben ik een ontzettende Timmy dus dat zie je ook terug in mijn decks. De meeste zijn altijd al weer blij als het deck wat ze bedacht hebben op zijn minst een keer heeft gedaan zoals het bedoeld was.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
6-12-2019 13:41:00

@The Dude
Ik snap de insteek van je banlist ook wel hoor, het staat gewoon alleen zo mooi. Als je kaarten om prijs niet zou moeten vermelden kom je in zo'n grijs gebied. Gewoon alles wat sowieso OP is copy pasten uit bestaande banlists en aanvullen is wat mij betreft ook de beste manier.

En wat mij betreft is je laatste alinea spot on. Het gaat om de mindset van de spelers. Natuurlijk zijn er kaarten binnen de grote formats objectief enorm sterk, maar ook zo'n meta was ooit nog niet/minder "solved", en elk netdeck begon met een homebrew. En als je graag niet perse met kaarten speelt die je leuk vindt aan de keukentafel en je liever met het beste van het beste wil spelen is zo'n initiatief als een 30 euro challenge natuurlijk prachtig. En raakt ook die meta ooit "solved" heeft iedereen in ieder geval genoeg kaarten verzameld om er een 40 euro challenge van te maken. Of de december editie, 12,50. Keurig voor in de schoen of onder de boom lijkt mij.

6-12-2019 13:25:00

@bomb_arie: Dat klopt dat een deel van de banlist door prijs sowieso ook niet speelbaar is. Maar die staan er gewoon op omdat we dus de ban en restrictie lists aanhouden van de verschillende formaten plus een beetje extra.

Doordat we eigenlijk allemaal iedere keer van deck wisselen en iedereen steeds nieuwe dingen probeert te verzinnen is er bij ons nog niet echt een bepaald type deck ontstaan wat het beste is. Dat zou vast kunnen gebeuren als er veel spelers hetzelfde gaan doen. Maar door hoe we het zelf met ze alle benaderen gebeurt dat tot op heden nog niet. Iedereen wil namelijk graag een nieuw deck spelen bij een nieuw toernooi en dus niet of niet teveel kaarten van de vorige keer gebruiken.

6-12-2019 12:25:00

@the dude: Leuk dat Black Lotus op je 30.-- euro ban-list staat. Ik heb niet alle kaarten nagelopen, maar er staan er een hoop die volgens de regels al gebanned zijn want die kosten teveel

Ik blijf ook wat dit format betreft bij mijn eerdere stelling. Welke regels je ook bedenkt of wat voor format dan ook. Uiteindelijk zijn er in elk format bepaalde power staples en power decks die het spel hoe dan ook gaan domineren.

Dus eindig je voor in ieder format altijd weer met dezelfde decks die komen boven drijven. Is het format klein dan duurt zoiets langer, maar wordt het format groot des te sneller is zoiets bekend.

Bij grote formats gaat Wizards zich bemoeien met de banlist. Bij kleine formats komt dit uit de spelers zelf. Wel leuk dat jullie zoiets opzetten brengt wel creativiteit naar boven.

Toen wij in onze speelgroep nog 60 kaarten multiplay deden hebben we zelf ooit Rhystic Study niet gebanned, maar restricted gemaakt. Die was namelijk echt niet leuk bij elke blauw deck er 4x in.

5-12-2019 21:35:00

De banlist is opgebouwd uit de bans en restrictions van vintage, legacy, modern, pioneer en pauper. Alles wat op de banned en restrictions list staat van die formaten is geband in ons format. Daar zitten ook kaarten tussen die sowieso niet gespeeld kunnen worden omdat ze te duur zijn en blijven zoals idd power, maar we hebben de lijst gewoon volledig aangehouden. We hebben verder zelf een paar aanvullingen gedaan op de banlist in de loop van de tijd. Monarch en alle stormkaarten (behalve Dragonstorm), maar bv ook Dark Ritual.

Het probleem van het stijgen van de prijs hebben deels ondervangen. Als je een decklist hebt met een prijs van 30 euro met een datum van maximaal een maand voor de toernooidatum is hij geldig ondanks eventuele prijsstijgingen. Dit om je wel enige voorbereidingstijd te geven.

Het levert hele verrassende potjes en decks op af en toe. Erg leuk ook het puzzelen voor een deck. De meeste spelen een deck ook maar 1 toernooi en gaan dan weer een nieuw deck bouwen voor een volgende datum. Uiteraard soms nog wel 1 vs 1 een potje, maar dan let niemand meer op de prijs.

Premium lid timewa (0) Online Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-12-2019 20:02:00

Het concept van een maximale waarde van een deck vind ik leuk, maar is zo lastig omdat het een momentopname is. Als die uncommon van 20 cent in je deck opeens een 5 euro kaart wordt, wat doe je dan?

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-12-2019 19:46:00

Ook een mooi initiatief! Ik moest stiekem alleen wel even gniffelen om "geen proxies" en dan Power tussen de banlist zien staan. Hoopvol wel!

5-12-2019 17:23:00

@gerben: wij spelen daarom al een jaar of 10 gemiddelde zo'n 1x per jaar een 30 euro challenge. Gewoon een 60 kaarten deck met de restrictie dat het deck niet meer dan 30 euro op nedermagic mag kosten. Zie hier voor de volledige regels en onze banlist: hier

Door dit format word je gedwongen om te puzzelen en echt goede kaarten zijn over het algemeen te duur. Vroeger was basic land nog 25 ct tegenwoordig is dat 15 ct, dus ik de loop van de tijd hebben we wel wat meer budget gekregen voor het deck.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-12-2019 1:02:00

@Gerben
"(...) dus heb ik geen tegenstanders voor mijn keukentafel brouwseltjes."

Balen man! Wat mij betreft is dat echt een gemiste kans voor hun. Er zijn binnen Magic wat mij betreft zoveel niet toernooi waardige kaarten die qua spel ontwerp zulke leuke interacties en potjes opleveren! Zonde om daar nooit van te mogen genieten omdat de laatste GP ze niet waardig acht.

4-12-2019 23:35:00

Ember Weaver valt wel mee toch?

Balans is overigens niet echt een groot probleem in mijn speelgroep geloof ik. Mijn frustratie zit 'm in andere dingen:

* Potten duren te lang. Als je pech hebt zit je de hele avond een beetje toe te kijken.
* De meeste kaarten zijn eigenlijk helemaal niet zo geschikt voor commander (te subtiel/weinig impact), terwijl ik toch graag met dat soort kaarten wil spelen.
* Het monopoly van commander op casual formaten. Men gaat er bij voorbaat al van uit dat 60 kaarten stapeltjes competitief zijn ingesteld. Daarom bouwen ze geen klein deckje, dus heb ik geen tegenstanders voor mijn keukentafel brouwseltjes.

4-12-2019 17:18:00

Juist, edh is een multiplayer format, zolang iedereen removal speelt is ook een OP deck te verslaan. Het lastigste blijveb toch de oeps ik win kaarten, want een emberweave is net zo lullig als een infinite combo als in dat je er gelijk uit ligt. Wat je eigenlijk wil in edh is een originele? Engine die je lekker kaarten laat spelen, en win cons die zich vooraf even aankondigen bv een walker die over 2 beurten ultimate. Dat geeft iedereen de tijd om wat te bedenken- en dat lieve kinderen is spelen

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
4-12-2019 11:25:00

@bomb_arie
"Met zo'n deck weet je dat iedereen je het vuur aan je schenen gaat leggen."

En terecht ook wel! XD Incidenteel komt het hier ook wel eens voor natuurlijk dat iemand in een multiplayer met afstand het sterkste deck blijkt te hebben. Dat is dan ook vaak vlot over voor diegene. Beetje vriendschappelijk de levensaantallen wat gelijk trekken met een aanval onder het genot van een pilsje mag wat mij betreft ook altijd wel, maar is je boardstate echt overweldigend ben je natuurlijk al vlot het favoriete doelwit.

Oracle

Instant 

Permanents you control gain hexproof and indestructible until end of turn.

Tournooi-info

Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander

Officiele rulings

2/9/2017
The set of permanents affected by Heroic Intervention is determined as the spell resolves. Permanents you begin to control later in the turn won’t gain hexproof and indestructible.

Heroic Intervention is in 77 decks gevonden. De getallen achter de andere kaarten geven aan in hoeveel van de 77 decks zij ook voorkomen.

Sol Ring 25

Command Tower 23

Beast Within 23

Cultivate 21

Lifecrafter’s Bestiary 20

Kodama’s Reach 18

Rishkar’s Expertise 17

Eternal Witness 17

Krosan Grip 17

Swiftfoot Boots 16

Vanquisher’s Banner 15

Terramorphic Expanse 15

Lightning Greaves 15

Metallic Mimic 13

Growing Rites of Itlimoc 13

Green Sun’s Zenith 13

Shamanic Revelation 12

Blossoming Defense 12

Zendikar Resurgent 12

Cyclonic Rift 12

Nickname # Foil
Premium lid T (104) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 0 1
Premium lid wvttk (139) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 3 0
Jeroen van Berk (7) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Premium lid Hrethgir (73) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Martin (99) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Umit (61) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Luuk Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
* Dit is het aanbod van Heroic Intervention uit Aether Revolt. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.