spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
17-10-2018 7:51:32 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Gifted Aetherborn informatie
Serie: Aether Revolt (AER)
Rarity: Uncommon Aether Revolt Uncommon
Geef commentaar op Gifted Aetherborn
Gifted Aetherborn komt voor in
Serie Normaal Foil
Aether Revolt
 -
1,75
 -
2,50
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Chiel Hammers (7) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
elias alkmaar Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Nikos (52) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Kaa (24) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 0 1
Djilan (366) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Stein (45) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 5 0
Premium lid Robin Jansen (6) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Ted (62) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Chantal (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
Ruud (Haarlem) (60) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Gifted Aetherborn uit Aether Revolt. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Premium lid Maurits (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-8-2018
@Tom. Aardig compliment, dank je wel. Ja, je ziet vaak dat jongere Magic spelers kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen. Soms ook met schuldgevoelens. Hebben ze 75 euro neergeteld voor een Tarmogoyf, maar nu is er geen geld over voor de vriendin om haar bikinilijn te laten bijwerken. Moraal: je moet prioriteiten stellen.
Premium lid Tom (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 21-8-2018
@Maurits het is zo mooi hoe zeker jij van je zaak bent ik zou zeggen... kroon de Gifted Aetherborn tot beste... beste wat eigenlijk? non-specialistische pure combat stats en combat fighting creature voor 2mana. zoiets? wat zijn we ookal weer aan het doen?

btw.... ik probeerde wat nuances aan te leggen over het deck wat je speelt. Wil je bijv snel winnen dmv creature dmg?? dan staat de Gifted Aetherborn vrij laag in de rankings.
Dus hmm... wat zijn nou precies de criteria? weet jij het nog?
"non-specialistische" gewoon pure combat stats en abilites die gemiddeld het best zijn 2mana creatures (die geen 100 EUR kosten zoals Tarmogoyf)? zoiets?
als we duidelijke criteria hebben, misschien komen we dan nog ergens
Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-8-2018
Of Trample en Reach slechter zijn dan Deathtouch en Lifelink lijkt mij wederom nogal afhankelijk van je deck en de meta. Ook is Vampires niet echt een creature type waar heel veel interactie mee is. Natuurlijk speel je de Avatar niet in een Elven deck, maar in een deck wat veel +1/+1 counters genereert. Dan kan het ding ineens machtig groot worden. Ook win je op Deathtouch en Lifelink alleen geen pot, Trample op het juiste beest heeft die potentie wel. Wat mij betreft zijn beiden vrij solide kaarten.
Premium lid Maurits (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-8-2018
Even een reactie op Avatar of the Resolute. Inderdaad is dit een goede kaart die lijkt op Gifted Aetherborn. Het is echter wel zo dat Reach en Trample zwakker zijn dan Deathtouch en Lifelink. Verder valt de Aetherborn onder een veelvoorkomend creature type (Vampire); dit in tegenstelling tot de Avatar. Als jij een elvendeck speelt, dan laat je de Avatar links liggen en kies je liever voor een Priest of Titania of een Dwynen’s Elite of zo.
Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-8-2018
Ik weet niet wat er bedoeld wordt met "specialistische creatures", feitelijk kun je alle niet-vanilla creatures specialistisch noemen. Multicolour creatures kunnen goed zijn of een beetje sterker dan mono-creatures zijn juist omdat ze de last hebben dat ze twee verschillende mana kosten. In dat opzicht is ook een extra last omdat spelers zich moeten commiteren aan mono-zwart of aan dominant zwart om consistent te zijn. Ook de manakost is een specialisme: vergelijk Call of the Herd met Leatherback Baloth.

De enige die niet echt specialistisch is, is Tarmogoyf die heel makkelijk 3/4 wordt (land, instant, sorcery) met kaarten waar je toch al mee speelt en met slechts één groen in zijn manakost zelfs makkelijk gespeeld kan worden in driekleurendecks. Tarmogoyf is in mijn ogen ook bordeline OP omdat wat je ook van alle andere creatures kunt zeggen het helemaal niet ondenkbaar is dat er ooit een betere variant van ze uitkomen (of in ieder geval in bepaalde opzichten een betere variant - Dark Confidant zal op toernooien niet snel vervangen worden door Twilight Prophet, maar die laatste is best interessant, interessanter, buiten toernooidecks om). Daarentegen zal er nooit een betere beatstick zijn dan Tarmogoyf.

Dit alles kan niet verhullen dat Gifted Aetherborn een goede kaart is, hoor!
Premium lid Tom (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-8-2018
Eidolon of the Great Revel is misschien wel de meest gevaarlijke creature in rode burn decks. die damage gaat heel snel.

De groene 2mana drops die ik opnoemde zijn ook snel in hun damage, als je bijvoorbeeld op turn4 wilt kunnen winnen (ook van snelle combo decks wilt winnen dus) zijn dat goeie kaarten.

Maar als je liever wat langer en meer grindy wilt spelen is Gifted Aetherborn beter. was ook altijd fan van zijn vliegende broer Vampire Nighthawk.

Ik ben wel fan van mono colored creatures ook van die 2mana haat-creatures zoals Auriok Champion en Kor Firewalker.
Phyrexian Obliterator is misschien wel de coolste creature die ik ken
en dan eindigen met een Gray Merchant of Asphodel.
Premium lid Tom (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-8-2018
Avatar of the Resolute, trample en reach, leuke interactie met +1/+1 counters ook nog eens.
als je bijvoorbeeld ook met Experiment One speelt, of Scavenging Ooze.

Strangleroot Geist, 2/1 haste. als ie dood gaat komt ie terug met een +1/+1 counter en haste
leuke kaartjes hoor.
dacht je van de 3mana slot nu met Steel Leaf Champion. grenst ook wel aan overpowered.
maak er een heel deck mee

Creatures worden steeds beter, en bij Gifted Aetherborn krijg je idd ook veel waarde voor je 2mana. ik stond er eerlijk gezegd ook wel van te kijken toen ik hem voor het eerst zag.
zou hem niet uniek overpowered noemen, maar zeker lekker!
Premium lid Jense (Utrecht) (7) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-8-2018
Tarmogoyf is looking at you.
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-8-2018
Dire Fleet Poisoner, Ambush Viper. Iets minder goed in direct combat, maar hebben wel Flash wat heel mooi is voor hun deathtouch. Garruk’s Companion is ook nog een mooie simpele beuker.

Maar je hebt op zich inderdaad gelijk dat Gifted Aetherborn een kleine topper is in puur combat. Dat zegt echter vrij weinig over of een kaart overpowered is of niet, want er zijn zoveel meer factoren in magic dan puur combat. Het gaat er niet alleen om hoe effectief een creature is in traden, maar ook om hoe snel hij helpt je tegenstander dood te maken. En hoe nuttig hij is buiten combat. En hoe bruikbaar hij is tegen control of combo decks die simpelweg geen interesse hebben in normaal combat.

Ook is synergie met de rest van je deck belangrijk. Gifted Aetherborn heeft dan wel geen andere kaarten nodig, maar de dubbel cost maakt hem bijvoorbeeld lastig speelbaar in alles wat geen monoblack is. Hij heeft verder ook weinig tot geen relevante interacties. Vergelijk dit bijvoorbeeld met jouw Knight of Meadowgrain, die naast zijn goede stats ook een Kithkin was in een block vol kaarten die met Kithkin werkten.

Premium lid Maurits (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-8-2018
Wackywong, dank je wel voor je reactie. Als ik naar jouw lijst kijk, zie ik voornamelijk specialistische creatures die geschikt zijn als je iets met je graveyard doet of als je de tegenstander wilt hinderen bij het casten van spells of het activeren van abilities. Als ik nadenk over monocolor 2-mana creatures die het net zo goed doen in combat als Gifted Aetherborn kom ik niet verder dan Serra Avenger en Wren’s Run Vanquisher. In multicolor zijn er inderdaad meerdere goede kandidaten. Ik denk hierbij o.a. aan Fleecemane Lion.
Tim Reus (Enkhuizen) (89) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-8-2018
Thanks, Wacky, mooie lijst!

@Maurits: zoals je ziet zijn er genoeg andere sterke creatures. Ik zeg ook niet dat deze dude niet sterk is, want dat is hij zeker, en in aggro-vampire-decks zal ik hem doorgaans erg intimiderend vinden, maar hij is niet zo intimiderend of langdurig eng als sommige van de kaarten die Wacky noemt. Als ik geen vampires speel, heb ik misschien zelfs nog liever Welkin Tern of Oona’s Prowler (afhankelijk van hoe erg ik aggro). En defensief is hij ook erg fijn, maar ook daar zijn vergelijkbare alternatieven voor.

Mijn conclusie is: ja, deze dude is goed, maar lang niet altijd een auto-include in een zwart deck, dus dat lijkt me niet overpowered.
Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-8-2018
Ik weet niet of ze recentelijk zijn: Tarmogoyf, Snapcaster Mage, Thalia, Guardian of Thraben, Serra Avenger, Jotun Grunt, Phantasmal Image, Scavenging Ooze (mwah, niet slecht, niet slecht), Spellskite, Phyrexian Revoker, Voice of Resurgence, Qasali Pridemage, Baleful Strix.

Technisch gezien niet 2 mana: Goblin Guide, Noble Hierarch, Wild Nacatl, Figure of Destiny (werd hard gehypet toen het uit kwam; het is een prima kaart).

For the record: Dark Confidant zal door de meesten geaccepteerd worden als de betere kaart.
Premium lid Maurits (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-8-2018
@Tim Reus. Je zegt dat Gifted Aetherborn niet bijzonder is; creatures zijn nu eenmaal de laatste 10 jaar sterker geworden. Okay, in die context vraag ik je recente voorbeelden te geven van witte, rode, groene of blauwe 2-mana creatures die van vergelijkbare (of hogere) sterkte zijn als Gifted Aetherborn.
Premium lid Jense (Utrecht) (7) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 17-8-2018
Dat Gifted Aetherborn overpowered is.

Edit: Defineer overpowered (OP). Voor mij verdient een kaart die OP is om de banhamer te krijgen. In dat opzicht is Gifted Aetherborn absoluut NIET OP.
Tim Reus (Enkhuizen) (89) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 17-8-2018
Maar je valt weer in je klassieke valkuil, denk ik, Maurits: je moet de kaart in context zien. Knight of Meadowgrain kwam tien jaar eerder uit, en in tien jaar verandert er best veel. Ze zijn allebei sterk, en waren volgens mij zeker te vinden in hun respectievelijke Standards en waren vrij sterk in de meeste sealed-situaties van hun respectievelijke tijden.

Maar ik weet eigenlijk niet goed wat ik probeer te ontkrachten. Wat is je punt precies?
Meer commentaar >
Gifted Aetherborn | Aether Revolt
Oracle tekst
Creature - Aetherborn Vampire 2 / 3
Deathtouch, lifelink
Rating na 3 stemmen
Tournooi info
Legal in: Standard, Modern, Legacy, Vintage, Commander
NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Gifted Aetherborn samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Gifted Aetherborn
Zoek decks met Gifted Aetherborn
Gifted Aetherborn toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Aether Revolt / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Guilds of Ravnica (GRN)
Magic 2019 (M19)
Dominaria (DOM)
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Guilds of Ravnica.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 6 leden ingelogd op NederMagic.
19942 paginas bekeken sinds 17-10-2018 0:12:27
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.