spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
16-11-2018 10:27:06 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Yavimaya Hollow informatie
Serie: Urzas Destiny (UDS)
Rarity: Rare Urzas Destiny Rare
Geef commentaar op Yavimaya Hollow
Yavimaya Hollow komt voor in
Serie Normaal Foil
Urzas Destiny
 -
23,95
 -
99,95
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Roald (73) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Yavimaya Hollow uit Urzas Destiny. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Tom van Uijen (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 9-12-2016
Ik dacht juist dat dat pas in de combat damage step gebeurde. En dat je dan pas na damage weer kon reageren.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 9-12-2016
Beide blockers blijven leven in principe.

Wat Michiel zegt, klopt helemaal.

Wat Tom zegt, klopt gedeeltelijk. Zijn laatste zin klopt namelijk niet. De rest wel.

Het is inderdaad zo dat je vóórdat je naar de combat damage step gaat, het regeneration shield uit moet delen, omdat je niet (meer) op de combat damage kunt reageren. Alleen heeft Tom de memo gemist over hoe blocken en assignen van combat damage nu werkt.

Aangezien jij met meerdere creatures hetzelfde aanvallende creature blockt, moet de aanvallende speler in de declare blockers step, vlak na het declaren van de blockers, aangeven in welke volgorde ze blocken.

Vervolgens in de combat damage step moet hij lethal damage assignen op de eerste blocker voordat hij naar de tweede blocker mag. Hij zal dus 4 of 5 damage op de eerste blocker moeten assigen en de overige 2 of 1 op de tweede blocker.

Als jij in de declare blockers step de eerste blocker het regeneration shield gegeven had, zullen ze beide dus overleven.
Power Moderator NederMagic Rules Advisor Michiel Smit (991) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 9-12-2016
De aanvaller geeft eerst aan in welke volgorde jouw creatures blokken. Dan kun je degene die eerst komt het shield geven. Daarna ga je naar damage doen.
Tom van Uijen (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 9-12-2016
Combat damage gaat niet meer via de stack dus je moet voor damage gedaan wordt je regenerate shield gebruiken. De laatste kans daarvoor is de Declare Blockers step.
Er gaat waarschijnlijk 1 van je creatures dood.
Premium lid Marcel (55) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 9-12-2016
Vraagje;
Ik blok met Murkfiend Liege en Trygon Predator een 6/6 creature. Moet ik voor het dividen van de combat damage aangeven welk creature ik met Yavimaya Hollow wil regeneraten? Of mag dat ook na het dividen van de damag? M.a.w. Blijven beide creatures leven of gaat er (naar alle waarschijnlijkheid) één dood?
Rick Monteiro Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 27-3-2014
Ja inderdaad, altijd de kaart letterlijk nemen
Premium lid NederMagic Rules Advisor Leslie (119) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 27-3-2014
Nope, sacrifice is geen destroy effect.

Bij de regels van Sacrifice staat dit: 'Sacrificing a permanent doesn't destroy it, so regeneration or other effects that replace destruction can't affect this action.'

(Voor de volledigheid, dit is regenerate: 'The next time [permanent] would be destroyed this turn, instead remove all damage marked on it and tap it. If it's an attacking or blocking creature, remove it from combat.')
Rick Monteiro Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 27-3-2014
Regeneration werkt niet als jij je eigen beest sact
toch ?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-9-2010
Dat werkt niet. Met deze ability geef je een creature een regeneration shield, dat rond het creature blijft hangen totdat het daadwerkelijk nodig is. Als het creature niet dood gaat, doet regenerate ook niks.

Tappen doe je pas als het creature dood dreigt te gaan (door lethal damage of een destroy-effect), dus pas als het creature daadwerkelijk regenerate. (En dan wordt hij uit combat gehaald.)

Dus zo laat hij je gratis aanvallen, want als jouw creature het niet overleeft, wordt hij ge-regenerate. Aardig van hem. smile

---

Dus nog even kort samengevat.

* Creature krijgt een regeneration shield door deze ability.
* Op het moment dat hij dood zou gaan, wordt hij ge-regenerate, waardoor hij het overleeft. En dan moet je hem tappen. En wordt hij uit combat gehaald.
Premium lid Marc (163) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-9-2010
Nee zo werkt het niet, het creature moet eerst dood gaan wil het worden geregenerate. Pas als het creature is geregenerate wordt het getapt. Zie hier voor uitleg over regeneration.
Premium lid TimFakkel Arnhem (258) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-9-2010
Hey

Ik heb een vraagje, een vriend van mij zegt dat je dit effect op een creature van de tegenstander mag gebruiken om m te tappen zodat hij niet kan aanvallen met dat creature kan iemand hier duidelijkheid over verschaffen?
alvast bedankt
Yavimaya Hollow | Urzas Destiny
Oracle tekst
Legendary Land 
T: Add C.
G, T: Regenerate target creature.
Rating na 2 stemmen
Tournooi info
Legal in: Legacy, Vintage, Commander
NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Yavimaya Hollow samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Yavimaya Hollow
Zoek decks met Yavimaya Hollow
Yavimaya Hollow toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Urzas Destiny / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Guilds of Ravnica (GRN)
Magic 2019 (M19)
Dominaria (DOM)
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Guilds of Ravnica.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 21 leden ingelogd op NederMagic.
3729 paginas bekeken sinds 16-11-2018 9:47:49
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.