spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
23-10-2018 12:00:04 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Artisan of Forms informatie
Serie: Theros (THS)
Rarity: Rare Theros Rare
Geef commentaar op Artisan of Forms
Artisan of Forms komt voor in
Serie Normaal Foil
Theros
 8
0,35
 -
0,75
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Chris072 (62) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 2 0
Premium lid Bas Maessen (231) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
Premium lid TimFakkel Arnhem (258) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Benjamin (18) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Marcel (55) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
adje13 (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Arnyx (45) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Elessar Elendil (41) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Arjen Hoekstra (226) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
tjim (31) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Okkie (6) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid rik (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Andrew Benton (234) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4 0
Premium lid Official Rules Advisor Boris (Diemen/Amsterdam) (58) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 0 1
Premium lid Official Rules Advisor Sidney (79) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Take (Amsterdam) (31) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Tom S (Almere) (106) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Roy emmeloord (167) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 1
Premium lid Hrethgir (72) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
BartvD Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid tim dokter (29) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
semihhimes Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
sensitizer Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 0 1
Anne-jan van aperlo (30) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid rvkoot (6) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
ikkes (16) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Jacinto (47) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Bart (14) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Twan van der Mierde (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Laurens (29) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Ert (83) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
yao (8) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Tom (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Bjorn Van der Zanden (53) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
lordkain (Den Haag) (27) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Alylio Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Nicolas Delos (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Jesper C (99) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Patrick (101) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Luke Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid PR Patiwael (36) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Artisan of Forms uit Theros. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-3-2017
Hij wordt een Typhoid Rats, dus hij wordt zwart en een Rat.

Behalve dat hij de Heroic ability krijgt, staat er namelijk niet dat hij andere dingen nog houdt.
Premium lid Maurits (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-3-2017
Gaat de kleur van Artisan of Forms over van blauw naar zwart? Gaat het creature type over van Human Wizard naar Rat, of heeft de kaart beide creature types?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Synod Overseer (Bodegraven) (273) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-3-2017
Ik snap wel waar je verwarring vandaan komt, maar een ability zoals deze zegt in feite 'whenever you cast a spell that targets this creature'. Als je hem in een Typhoid Rats veranderd wordt zijn ability 'whenever you cast a spell that targets Typhoid Rats'.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-3-2017
Als een kaart zijn eigen naam gebruikt, bedoelt hij daarmee simpelweg zichzelf (en voor de volledigheid: geen andere kaarten met dezelfde naam).

Dat hij in de tussentijd een metamorfose ondergaan heeft, is niet relevant. Het is nog steeds dezelfde kaart. Hij bedoelt nog steeds zichzelf.

"gain this ability" is dus voldoende om hem die ability te geven en dat ook te laten werken.
Salamander (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-3-2017
maar je target geen Artisan of Forms, maar een Typhoid Rats, aangezien dit op de druk van de typhoid staat.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Synod Overseer (Bodegraven) (273) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-3-2017
Jawel. Artisan of Forms wordt namelijk eerst een kopietje van het beest dat je target, daarna krijgt hij dezelfde ability die hij van zichzelf heeft. Dus als je 'm daarna weer met iets target mag je 'm in een ander beestje veranderen.
Salamander (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 18-3-2017
als je hem target, en het word bijvoorbeeld een Typhoid Rats, en dan krijgt hij een heroic abillity die gaat over Artisan of Forms (als side effect van de heroic van het oorspronkelijke beestje), en je target je "typhoid", dan werkt de abillity toch niet?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 21-2-2015
Nee.

Als er geen "target" staat, dan target het niet.

En het telt alleen als je hem target als creature op de battlefield.
Premium lid KA (3) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 21-2-2015
Wat nou als je bijvoorbeeld via een Polymorph de Artisan of Forms uit je deck op het veld legt, is de heroic ability dan ook van toepassing, of in dit geval niet?
Of een Chord of Calling bijvoorbeeld.

Ik weet dat er geen "Target creature" staat, maar wil het toch ff zeker weten.
Uchazu (12) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-10-2014
In een edh potje Defiant Strike gebruikt op Artisan of Forms om deze te veranderen in een Callous Oppressor
"As Callous Oppressor enters the battlefield, an opponent chooses a creature type."
Maar omdat Artisan of Forms al op de battlefield lag ging dat niet af en had ik alsware een Rubinia Soulsinger, Leuke kaart
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 4-8-2014
Dan wordt het een enchantment totdat je genoeg devotion weet te vergaren. Mocht je er een spell op weten te targeten mag je wel weer een ander creature copyen. Ideaal als je ooit nog heroic wou triggeren met je Erases.
silfurion Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 3-8-2014
Als ik met deze een god van mijn oppo kopieer en ik heb niet genoeg devotion wordt de artisan dan een enchantment of blijft het een creature?
Amber Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 14-7-2014
Dank voor de snelle reacties!
Premium lid NederMagic Rules Advisor Leslie (119) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 14-7-2014
Nee, de kopie is letterlijk een Champion of the Parish, hier horen geen toevoegingen zoals counters bij.

'706.2. When copying an object, the copy acquires the copiable values of the original object's characteristics (...) Other effects (including type-changing and text-changing effects), status, and counters are not copied.'

hier vind je meer informatie over het maken van kopieën.
Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 14-7-2014
Nee, een kopie moet je behandelen zoals het 'gedrukt' staat op het gekopieerde. Alle counters, aura's en dergelijke moet je achterwege laten.
Meer commentaar >
Artisan of Forms | Theros
Oracle tekst
Creature - Human Wizard 1 / 1
Heroic - Whenever you cast a spell that targets Artisan of Forms, you may have Artisan of Forms become a copy of target creature, except it has this ability.
Rating na 3 stemmen
Tournooi info
Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
9/15/2013
You choose the target for the triggered ability when the ability is put onto the stack. You choose whether or not Artisan of Forms becomes a copy of that creature when the ability resolves.

9/15/2013
Artisan of Forms copies the printed values of the creature plus any copy effects that have been applied to it. It wonít copy any other effects that have changed that creatureís power, toughness, color, and so on. Artisan of Forms wonít copy any counters on the creature, but Artisan of Forms will retain any counters it already had on it.

9/15/2013
If Artisan of Forms becomes a copy of a token creature, it copies the original characteristics of that token as defined by the effect that put it onto the battlefield. It wonít become a token creature.

9/15/2013
The copy effect lasts indefinitely. Often, it will last until it is overwritten by another copy effect (if it copies another creature on a future turn, perhaps).

9/15/2013
If the creature is an illegal target when the ability tries to resolve, the ability wonít resolve. Artisan of Forms wonít become a copy of that creature. It remains whatever it was a copy of.

9/15/2013
When Artisan of Forms becomes a copy of a creature, itís neither entering nor leaving the battlefield. Any enters-the-battlefield or leaves-the-battlefield abilities wonít trigger.

9/15/2013
If another creature becomes a copy of Artisan of Forms, it will become a copy of whatever Artisan of Forms is currently copying (if anything), plus it will have the triggered ability.

9/15/2013
Heroic abilities will resolve before the spell that caused them to trigger.

9/15/2013
Heroic abilities will trigger only once per spell, even if that spell targets the creature with the heroic ability multiple times.

9/15/2013
Heroic abilities wonít trigger when a copy of a spell is created on the stack or when a spellís targets are changed to include a creature with a heroic ability.

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Artisan of Forms samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Artisan of Forms
Zoek decks met Artisan of Forms
Artisan of Forms toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Theros / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Guilds of Ravnica (GRN)
Magic 2019 (M19)
Dominaria (DOM)
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Guilds of Ravnica.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 5 leden ingelogd op NederMagic.
336 paginas bekeken sinds 23-10-2018 11:56:00
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.