spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
25-3-2019 6:30:49 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Simic Charm informatie
Serie: Gatecrash (GTC)
Rarity: Uncommon Gatecrash Uncommon
Geef commentaar op Simic Charm
Simic Charm komt voor in
Serie Normaal Foil
Gatecrash
 -
0,90
 -
3,95
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
AdVerwegen (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Gringo (4) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Hans Kazan (23) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 0 1
Premium lid Official Rules Advisor Tim Sipkes (141) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Djilan (368) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Patrick (101) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 5 0
Carla (29) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Official Rules Advisor Duncan (235) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Official Rules Advisor TeiZ (Castricum) (14) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Justin (Arnhem) (41) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Simic Charm uit Gatecrash. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Official Rules Advisor Shazu - Dordrecht (35) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-6-2013
Nee je kopieert de modus mee. Dus of je bouncet alles wat je mag targetten, of je geeft alles +3/+3 wat je mag targetten.
Premium lid Jon Brons (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-6-2013
Vraag:
Stel ik heb een Ink-Treader Nephilim liggen en er zijn ook wat andere monsters in het spel. Kan ik dan al mijn creatures +3/+3 geven en alle creatures van de tegenstander(s) terug op hand laten nemen?
Premium lid Official Rules Advisor Erwin (Amstelveen) (138) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-1-2013
Gh,
Control kan nu nooit winnen van aggro decks tenzij ze meerdere wogs pakken. En als de aggro speler dan ook nog een 2e charm heeft of een snapcaster dan is het voorbij.
Sphinx decks kunnen er niet van winnen omdat aggro decks niets geven om die cardadvantage. Meestal winnen aggro decks terwijl het control deck Nog 5+ kaarten heeft. Als ze een antwoord hebben op de wog is het gewoon voorbij tenzij ze terminus miraclen.
Simic charm is wel insane tegen oblivion ring zodat ze hun eigen permanent moeten targetten.
Official Rules Advisor Shazu - Dordrecht (35) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-1-2013
Enige effect van deze waar ik wel 2 mana voor zou betalen is de hexproof. Dat ga je nergens vinden voor 1 mana. Giant Growth en Unsummon wel. Dan is het mooi dat je 3 opties hebt.

Boros Charm is beter wat ik wel jammer vind want Boros heeft als zoveel goede kaarten gekregen. Allemaal efficiente creatures voor de manacost en dan met Battalion erbij.

Dimir daarentegen betaalt 4 mana om een kaart te pakken en dan hopelijk nog 2 x te kunnen cipheren om de kaart eindelijk rendabel te maken.
NederMagic Rules Advisor Nik de Slachter (Geleen) (28) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-1-2013
Zullen we het er níét op houden dat ze allebei ongeveer even goed zijn? Simic Charm is best speelbaar maar zoals Erwin al zei, Boros Charm heeft drie relevante effecten die allemaal op twee mana kaarten zouden kunnen staan, simic charm ook maar ze zijn allemaal eigenlijk een beetje te duur (zoals bij iedere charm, normaliter) wat hem dus objectief gezien al minder maakt.
Premium lid Official Rules Advisor Sander v1.1 (39) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-1-2013
Zullen we het er op houden dat ze beide ongeveer even goed zijn? Alleen in andere scenario's.
Dan zijn we af van het gekibbel van "nee deze is beter, nee deze is beter".
Want door het laatste stukje in de post van GH heb ik een beetje het idee dat hij zich aangevallen voelt, omdat Erwin op een duidelijke manier laat weten waarom HIJ de Boros Charm zo goed vind.
Het laatste zinnetje van GH bijvoorbeeld: "Het lijkt me geen slecht idee als JIJ dingen eens rationeel bekijkt. ", was niet nodig.
Erwin zei dat denk ik alleen maar omdat mensen naar de kaart kijken en dan zo goed als direct roepen "OH! Dit is de beste Charm!".

Just my 2 cents. (always wanted to say that...)
Neliz193 (Leusden) (101) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-1-2013
@ GH

Bij het punt mass hexproof, staat bij de Detention Sphere may, de tegenstander die Ds cast hoeft niks te exilen.

Neemt niet weg dat zn Detention Sphere nogal nutteloos wordt in de meeste gevallen
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-1-2013
Nee.

Indestructible werkt tegen destroy-effecten en lethal damage.

Supreme Verdict is een destroy-effect.

Conclusie: Indestructible werkt tegen Supreme Verdict.
silfurion Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-1-2013
@erwin

je zei dat de Boros Charm je permanents industructable maakt zodat een Supreme Verdict niet meer werkt.
maar de laatste keer dat ik gehoord heb worden door een global destroy effect industructables ook gewoon vernietigt toch?
Premium lid NederMagic Rules Advisor G (253) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 24-1-2013
Laat ik mijn mening dan ook maar onderbouwen, ey?

Waarom ik Simic Charm de beste Charm vind is als volgt.

Unsummon
Geeft je Tempo. Disrupt Batallion. Redt je creature van een eventuele Boardwipe, of van negatieve Aura's. Tevens kan het Evolve opnieuw laten triggeren, of een random ETB effect.

Giant Growth
Versnelt je klok. Helpt jouw Creature te overleven mocht het geblocked worden door een sterker Creature, en kan het misschien doden. Beschermt tegen bepaalde Damage spells; Overloaded Mizzium Mortars anyone?

• Mass Hexproof.
Beschermt een belangrijke permanent.. Zorgt ervoor dat de tegenstander iets van zichzelf moet exilen met Detention Sphere / Oblivion Ring. (Speel Charm als Sphere / Ring op de stack ligt.) and so forth.

De veelzijdigheid die deze Charm heeft is wat hem goed maakt. Net zoals Azorius Charm/Izzet Charm. Ze hebben allen opties die vrijwel ALTIJD relevant zijn.

Boros Charm is zeker geen slechte Charm, en ik begrijp dat sommige hem beter vinden dan Simic, en dat is prima. Zelf heb ik liever een Charm die in vrijwel alle situaties goed kan zijn, dan alleen in bepaalde.

In MIJN mening is Simic het beste, in iedergeval van GTC.

@Erwin:
Boros Charm gaat geen Sphinx decks platleggen. Je hebt de lifegain dan wel teniet gedaan maar dan moet je nog steeds dealen met de +3 CA. Die ze hebben gekregen. Waar misschien zelfs een sweeper inzit. Waar is je Boros Charm nu? Inderdaad. Je zei ook dat Boros Charm control mogelijk onspeelbaar maakt. Het lijkt me geen slecht idee als JIJ dingen eens rationeel bekijkt.
Premium lid Official Rules Advisor Erwin (Amstelveen) (138) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 24-1-2013
Simic Charm is ook zeker een hele sterke kaart. Unsummon, Giant Growth en anti-removal is gewoon heel veelzijdig en het zijn ook allemaal effecten die een hele kaart waard zijn.
Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 24-1-2013
Klopt, maar zij discussieerden over de 'beste' charm.
Matthijs (72) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 24-1-2013
Sure, dat de Boros Charm zo goed is maakt de andere nog niet slecht
Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 24-1-2013
De Boros Charm kan je permanents (dus niet alleen je creatures) indestructible maken, dat is echt achterlijk goed om een board positie te winnen over je tegenstander. Of om vrijuit aan te vallen met je weeniehorde. Of...noem maar op. Die andere twee is gewoon de kers op de taart, al vind ik het double strike geven beduidend het zwakste van de drie.

Simic Charm lijkt wel een beetje op de Boros Charm maar is veel gelimiteerde in 'scope', dwz bereik van zijn effect. Je redt er over het algemeen per keer namelijk maar één permanent/creature mee.
NederMagic Rules Advisor Nik de Slachter (Geleen) (28) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 24-1-2013
Op momenten als dit mis ik die like knop toch wel een beetje
GH lijkt een zacht plekje in zijn hart te hebben voor zwakke/vreemde kaarten maar inderdaad, objectief gezien is Boros charm gewoon by far de beste van de tien charms en wmb een van de beste kaarten in deze set, period.

Ik zou Simic Charm nog altijd pakken in een draft though
Meer commentaar >
Simic Charm | Gatecrash
Oracle tekst
Instant 
Choose one -
- Target creature gets +3/+3 until end of turn.
- Permanents you control gain hexproof until end of turn.
- Return target creature to its owner's hand.
Rating na 0 stemmen
Er is nog niet op deze kaart gestemd.
Tournooi info
Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
1/24/2013
If you choose the second mode, only permanents you control when Simic Charm resolves will gain hexproof. Permanents that come under your control later that turn will not.

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Simic Charm samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Simic Charm
Zoek decks met Simic Charm
Simic Charm toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Gatecrash / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Ravnica Allegiance.
spacer
devider
Er zijn nu 4 leden ingelogd op NederMagic.
13455 paginas bekeken sinds 24-3-2019 23:47:29
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.