spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
18-11-2019 20:12:58 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Golgari Grave-Troll informatie
Serie: Izzet vs Golgari (IVG)
Rarity: Rare Izzet vs Golgari Rare
Geef commentaar op Golgari Grave-Troll
Golgari Grave-Troll komt voor in
Serie Normaal Foil
Ravnica
 4
3,50
 -
29,95
Izzet vs Golgari
 4
2,75    
Ultimate Masters
 -
1,95    
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Theo (Antwerpen) (2) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
XiphiasX (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid G-men (96) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Paul Boersma (82) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid JOBtheDUTCH (90) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Jelle L (Zwolle) (131) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Coen janssens (24) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Arnyx (46) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Vincent Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid cmpunk (69) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Jeroen Schrader (19) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 2 0
Premium lid Ronald (31) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Golgari Grave-Troll uit Izzet vs Golgari. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Synod Overseer (Bodegraven) (279) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 9-1-2017
Met ingang van 20 januari banned in Modern!
Henk D. Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 22-11-2015
Ik snap deze official ruling niet:
"If an effect puts Golgari Grave-Troll onto the battlefield from your graveyard, Golgari Grave-Troll counts itself as one of the cards in your graveyard and gets a counter accordingly."
Wie kan me duidelijk maken waarom deze zichzelf telt als ie bv door een Reanimate in het spel wordt gelegd? Ik zou denken dat ie zichzelf niet ziet liggen in the graveyard als ie in het spel komt.

Edit: sorry hieronder wordt t al uitgelegd. My bad...
Dit is een replacement effect dat het binnenkomen van de battlefield vervangt. Hij checkt eerst hoeveel +1/+1 counters hij gaat krijgen en dáárna komt hij pas de battlefield binnen.
Premium lid Jan Pouwels (Zutphen) (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 20-1-2015
Niet zo raar dat uitverkocht is,las ergens datun-banned is. Dus in modern zal deze weer te zien zijn. Benieuwd of Vengevine ook zo'n boost krijgt, verwachting is dat dredge misschien terug komt.
NederMagic Rules Advisor Nik de Slachter (Geleen) (28) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-1-2015
Zó uitverkocht
Justin (Arnhem) (41) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 19-1-2015
Nu komt deze kaart vast en zeker in Modern Masters 2.
Edwin, the Tide Star (171) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-2-2012
Bedankt, duidelijke uitleg!
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-2-2012
*five times. De troll heeft maar 5 counters in dit voorbeeld.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 29-2-2012
En kaarten pakken gebeurt 1-voor-1, dus je kiest per draw of je daadwerkelijk een kaart pakt of dredget.

De ability van Greater Good is in dit geval dus als het ware:

"<Draw a card, or dredge> five times, then discard three cards."



edit: @LotZ: Thanks. Nog net op tijd... Zat met de 6 van de dredge in mijn hoofd.
Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-2-2012
Dat mag. Bij het activeren van Greater Good wordt de troll al gesacrificed, dus ligt hij lang en breed in de graveyard wanneer je de kaarten pakt.
Edwin, the Tide Star (171) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-2-2012
Wat nou als ik met Greater Good mijn Golgari Grave-Troll met 5 counters sacrifice, en dus 5 kaarten mag pakken. Mag ik dan bijvoorbeeld i.p.v. de laatste kaart te pakken ook dredgen voor 6 en de Golgari Grave-Troll terug in mijn hand nemen?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 31-12-2011
Nee, het is een static ability die zorgt voor een replacement effect.

Replacement ability is trouwens een contaminatie, want het is dus ofwel een static ability ofwel een replacement effect. Kan iemand dat fixen?


Een triggered ability herken je overigens aan 1 van de woorden At, When of Whenever. Als geen van die drie woorden er staat, is het geen triggered ability.
bla Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 31-12-2011
Vraagje: kan ik op de Dregde ability van Grave-Troll Stifle gebruiken om dit te voorkomen? Bij de kaartinfo staat namelijk dat het een replacement ability is, maar bij de inforpagina over de abilities, komt dat type niet voor. Wat er het dichtst bij in de buurt komt, is een triggered ability (Whenever you draw a card...) en die is wel te counteren.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 16-7-2011
Mja... alleen is triggeren niet het goede woord.

"Golgari Grave-Troll enters the battlefield with a +1/+1 counter on it for each creature card in your graveyard."


Dit is een replacement effect dat het binnenkomen van de battlefield vervangt.

Hij checkt eerst hoeveel +1/+1 counters hij gaat krijgen en dáárna komt hij pas de battlefield binnen.
Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-7-2011
Zeg maar; alsof hij tussen het randje van de grave en battlefield hangt? Dat dat op dat moment dan triggert?
Power Moderator Official Judge Dustin (Amsterdam) (33) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 16-7-2011
Het klinkt misschien raar, maar het is wel logisch binnen het regel-systeem van Magic: vlak voordat de Troll op het battlefield komt, ligt hij nog in je graveyard. Hij heeft een ETB replacement effect, dus op het moment dat dat effect checkt hoeveel beesten er in je grafbak liggen, ziet hij zichzelf inderdaad.
Meer commentaar >
Golgari Grave-Troll | Izzet vs Golgari
Oracle tekst
Creature - Troll Skeleton 0 / 0
Golgari Grave-Troll enters the battlefield with a +1/+1 counter on it for each creature card in your graveyard.
1, Remove a +1/+1 counter from Golgari Grave-Troll: Regenerate Golgari Grave-Troll.
Dredge 6 (If you would draw a card, instead you may put exactly six cards from the top of your library into your graveyard. If you do, return this card from your graveyard to your hand. Otherwise, draw a card.)
Rating na 2 stemmen
NederMagic FAQ
Vraag: Hoe werkt Dredge?
Antwoord: Het antwoord daarop vind je op de Dredge hulppagina.
Tournooi info
Legal in: Legacy, Vintage, Commander
Banned in: Modern
Officiele rulings
10/1/2005
If an effect puts Golgari Grave-Troll onto the battlefield from your graveyard, Golgari Grave-Troll counts itself as one of the cards in your graveyard and gets a counter accordingly.

6/7/2013
Dredge lets you replace any card draw, not just the one during your draw step.

6/7/2013
Once you decide to replace a draw using a cardís dredge ability, that card canít be removed from your graveyard ďin response.Ē (Replacement effects donít use the stack.)

6/7/2013
You canít use dredge unless youíre going to draw a card and the card with dredge is already in your graveyard.

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Golgari Grave-Troll samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Golgari Grave-Troll
Zoek decks met Golgari Grave-Troll
Golgari Grave-Troll toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Izzet vs Golgari / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Spoilers
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Throne of Eldraine.
spacer
devider
Er zijn nu 9 leden ingelogd op NederMagic.
12161 paginas bekeken sinds 18-11-2019 13:59:40
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.