spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
17-7-2019 16:53:21 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Djinn Illuminatus informatie
Serie: Izzet vs Golgari (IVG)
Rarity: Rare Izzet vs Golgari Rare
Geef commentaar op Djinn Illuminatus
Djinn Illuminatus komt voor in
Serie Normaal Foil
Guildpact
 5
0,60
 -
2,25
Izzet vs Golgari
 6
0,50    
Prerelease Events
 5
0,75    
Wie ruilt deze kaart [Commentaar]
Nickname # Foil
Premium lid Marcel (57) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online 1 0
Premium lid Frank Bouwmeester (30) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid kapitar (34) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid Arnyx (45) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
uzumaki Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Kaa (24) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Vick (53) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
kingdAve (17) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Marco Kraal (10) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Tom S (Almere) (106) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Cornholio Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Bob Janssen (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Marnix de Jong (49) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Premium lid G-men (95) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Pasquale Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Sjoey (40) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
Theolath Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 1 0
* Dit is het aanbod van Djinn Illuminatus uit Izzet vs Golgari. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.
Commentaar [Wie ruilt deze kaart]
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Synod Overseer (Bodegraven) (278) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-3-2016
Glad vergeten daar te kijken. Leek me ook al het geval omdat je anders letterlijk gratis je complete deck kan pakken.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-3-2016
Klopt.

Zie ook de rulings bij Evermind:

This has no mana cost, which means it can't be cast with the Replicate ability of Djinn Illuminatus or by somehow giving it Flashback.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Synod Overseer (Bodegraven) (278) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 29-3-2016
Hmm, hoe werkt dit met een kaart als Evermind? Ik neem aan dat hij dan niet voor z'n Replicate gespeeld kan worden aangezien hij geen manacost heeft?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 8-11-2015
Klopt.

Kortingen veranderen de mana cost van een spell niet. Kortingen hebben invloed op hoeveel je daadwerkelijk moet betalen. Als dus naar de mana cost van de spell verwezen wordt, dan wordt gewoon datgene bedoeld wat rechtsbovenin de kaart staat.

Verder is Replicate een additional cost. Hoe vaak je hem ook replicate, je cast maar één spell en krijgt dus ook maar één keer korting op die spell. Het daadwerkelijke kopiëren wordt door een triggered ability afgehandeld die de kopietjes simpelweg op de stack legt.

Vergelijk het met een spell met kicker. Kicker is ook een additional cost. En dan krijg je dus ook maar één keer korting op de spell. Dan kijk je ook eerst wat de totale cost is, de mana cost en de additional cost bij elkaar opgeteld, en vervolgens krijg je daar één keer de korting op.

Zoals gezegd krijg je korting op de totale cost, dus als je bijvoorbeeld een Vision Skeins één keer replicate, dan is de totale cost , krijg je daar vervolgens korting op en hoef je dus nog maar te betalen.

Maar als je hem twee keer replicate, dan is de totale cost , krijg je korting en moet je dus betalen.
Premium lid Official Rules Advisor Sander v1.1 (39) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 8-11-2015
Nee, de korting geld niet voor de replicate, maar wel voor wat je gaat betalen.
Het bepalen of en hoe vaak je gaat replicaten word namelijk bepaald in een paar stappen eerder dan wanneer de korting word toegepast, en dus hoeveel je gaat betalen.
Dit zijn de stappen van het casten van een spell.
1. Announcen.
2. Modi kiezen, hier bepaal je een aantal dingen; hoe groot X word, welke modus of modi je kiest voor spells zoals Abzan Charm of Cryptic Command, of je kicker gebruikt, of je buyback gebruikt of dat je gaat replicaten en hoe vaak.
3. Targets aanwijzen. (if any)
4. Targets verdelen. (if needed)
5. Cost bepalen, eerst worden alle extra costs toegepast en dan gaan de kortingen eraf.
6. Mana abilities activeren.
7. Betalen.

Zoals je ziet ga je dus eerst kijken of je gaat replicaten en hoe vaak je dat gaat doen en later word dan pas de korting van die je krijgt van Arcane Melee toegepast.
Leo Jansen Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 8-11-2015
Wat gebeurt er met de replicate cost als je bijvoorbeeld een Arcane Melee speelt? wordt die dan ook 2 colorless minder?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 23-9-2015
Dat komt omdat geen mana cost wat anders is dan nul. Als de spell geen mana cost heeft, dan heeft hij daarmee ook geen replicate cost en kan dus niet ge-replicate worden.

Misschien zit een deel van de verwarring in hoe "cast without paying its mana cost" werkt. Maar dat is een alternative cost. En voor een alternative cost is het niet relevant of de spell van zichzelf eigenlijk wel een mana cost had.

Of anders dat de converted mana cost van een spell zonder mana cost gelijk is aan nul. Maar converted mana cost en mana cost zijn twee verschillende dingen en de Djinn vraagt naar de mana cost en niet naar de converted mana cost.
Premium lid G-men (95) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 23-9-2015
helaes pindakaas

ruling van Ancestral Vision

10/15/2006 This has no mana cost, which means it can't be cast with the Replicate ability of Djinn Illuminatus or by somehow giving it Flashback.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Synod Overseer (Bodegraven) (278) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 23-9-2015
Ancestral Vision dus!
blistercoil Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 23-9-2015
Let er wel op dat je de "dure" originele manakost moet betalen en niet de gratis of de suspend kost.
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 23-9-2015
Ja.

Suspend zegt "When the last is removed, CAST it without paying its mana cost." (zie de reminder text van Reality Strobe).

Replicate zegt "When you CAST it".

Bij suspend, als je de laatste time counter removet, cast je hem als spell (weliswaar zonder de mana cost te betalen, maar dat is niet relevant). En Replicate triggert als je een spell cast, dus dat werkt prima.
Premium lid Karel Denolf (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 23-9-2015
Kan je hiermee een suspended kaart die zijn laatste time counter verliest en op de stack gaat, kopiëren?
(bv Reality Strobe)
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-3-2015
De kopieën heb je niet gecast dus die tellen niet mee voor storm.
Premium lid RVDK (13) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 25-3-2015
Hoe werkt dit met storm?
Een Grapeshot 5x replicaten is 21 damage of niet omdat je de copies niet als spell cast?
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline 7-3-2015
Ja.

Je cast hem, dus heeft hij replicate. Het maakt de Djinn niet uit waarvandaan je hem cast.

En zijn replicate cost is gelijk aan zijn mana cost en die is , ook al gebruik je een alternative cost.

(En hij zegt "copy it for each time you paid its replicate cost", dus mag het inderdaad ook meer dan 1 keer.)
Meer commentaar >
Djinn Illuminatus | Izzet vs Golgari
Oracle tekst
Creature - Djinn 3 / 5
((U/R) can be paid with either U or R.)
Flying
Each instant and sorcery spell you cast has replicate. The replicate cost is equal to its mana cost. (When you cast it, copy it for each time you paid its replicate cost. You may choose new targets for the copies.)
Rating na 2 stemmen
Tournooi info
Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander
Officiele rulings
2/1/2006
If you cast a spell that already has replicate while you have this creature on the battlefield, the spell will have two replicate abilities: one with a replicate cost as printed on it, and one with a replicate cost equal to its mana cost. (In this set, both costs are always the same.) You may use either ability, or both abilities, to replicate the spell.

2/1/2006
If you cast an instant or sorcery spell that has X in its mana cost, the value of X in the spellís replicate cost will be the same as the value of X you chose for its mana cost.

NederMagic denkt mee
We hebben alle decks op de site voor je doorzocht en gekeken welke 20 kaarten het meest met Djinn Illuminatus samen worden gespeeld.
Klik hier voor het lijstje
Geef commentaar op Djinn Illuminatus
Zoek decks met Djinn Illuminatus
Djinn Illuminatus toevoegen aan je watchlist:
Versie uit Izzet vs Golgari / Alle versies
spacer
Submenu
devider
Winkelwagen
Laatste voorraad updates
Watchlist
Catalogus
Sealed product (boosters,enz)
Accessoires
Complete sets
Grabbags / repacks
Power 9
Aanbiedingen
Veilingen
Inkooplijst
Bestelling geschiedenis
Top 50 verkochte rares
Top 50 verkochte kaarten
Offline prijslijst
Leveringsvoorwaarden
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2020.
spacer
devider
Er zijn nu 16 leden ingelogd op NederMagic.
5336 paginas bekeken sinds 17-7-2019 14:36:41
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.