spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
14-11-2019 15:19:54 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
[DECK] Kethis, the Hidden Hand
Forum: Commander / EDH
19-8-2019 12:11:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Bekijk deck in catalogus Deck in collectieweergave Ga naar deckpagina
3D-Decktester Printview decklijst Full Screen (tip voor mobiel)
Abzan – wit, zwart en groen, is mijn favoriete kleurencombinatie. Toch heeft geen van de huidige Abzan Commanders mij ooit weten te overtuigen er een deck omheen te bouwen. Toegegeven, er bestaan ook niet bijzonder veel Abzan commanders. Maar in M20 zat er weer eentje. Namelijk, Kethis, the Hidden Hand.

Wat betreft de lore is er vrijwel niets bekend over Kethis, maar mijn educated guess is dat hij van van de plane Fiora afkomstig is. Zie de overeenkomsten met zijn ambstgenoot Leovold, Emissary of Trest. Maar ook de flavor text van zowel Kethis als Murder verraden wat mij betreft zijn afkomst. Wellicht dat Kethis een vooruitblik is naar een derde Conspiracy set. Mocht die set binnenkort aangekondigd worden, je hebt het als eerste hier gehoord!

Goed, terug naar het deck. Kethis is dus een Abzan commander en commanders in deze kleuren zijn op te delen in drie thema's:
• Graveyard shenenigans: Karador, Ghost Chieftain / Teneb, the Harvester
• +1/+1 counters: Anafenza, the Foremost / Ghave, Guru of Spores
Doran, the Siege Tower

Daar komt dankzij Kethis, the Hidden Hand een vierde bij: Legendary tribal! (oké, ook een beetje graveyard shenenigans).

Tijdens het brouwen van dit deck stond ik voor een leuke uitdaging: Iedere kaart – of tenminste, een substantieel deel, moest legendary zijn om Kethis optimaal te kunnen benutten. De minimale hoeveelheid legendaries die nodig is om het deck te laten werken weet ik niet, om dat cijfer te bepalen zal ik een hoop potjes met het deck moeten spelen. Momenteel speel ik 52 kaarten die legendary zijn, dat lijkt mij eigenlijk meer dan genoeg.

Eén van de aspecten die mij aanspreken aan Kethis, is het feit dat naast leven, mana en kaarten, legendary cards in mijn graveyard ineens een resource zijn. Er zijn in totaal 549 legendary cards in de Abzan kleuren waar uit ik kan kiezen. Daarvan zijn er 31 land, 360 creature, 55 artifact, 17 enchantment, 82 planeswalker en 4 sorcery.

Legendary kaarten doen vaak iets unieks, hierdoor vond ik het lastig om een rode draad in het deck – naast legendary matters – te vinden. Sterker nog, het voelt al gauw alsof ik met 25 verschillende Commanders tegelijk aan het spelen ben. Focus vinden was daarom cruciaal en heb ik geprobeerd kaarten te vinden die bijdragen aan het legendary theme (Arvad the Cursed) óf in een toolbox passen: (Anafenza, the Foremost). Het deck kent twee fases: 1) opbouwen (rampen / graveyard vullen) en 2) m'n opponents out-valueën.

Zoals gezegd zijn legendary kaarten in dit deck een resource, ik moet ze alleen even in m'n graveyard dumpen om Kethis aan de gang te krijgen. Dit kan ik op drie manieren bewerkstelligd worden: Millen, discarden of sacrificen.

Millen: Het voordeel van millen (direct van de top van je library naar je graveyard) is dat je vaak veel kaarten tegelijk in je grafbak kunt dumpen, het nadeel is dat je niet weet welke kaarten. Hermit Druid is de mill-star in dit deck. Naast dat hij gigantische hoeveelheden kaarten in mijn graveyard weet te werken tegen minimale kosten, vindt hij ook nog eens een basic landje. How convenient!

Discarden: Het voordeel van discarden, is dat je precies weet welke kaart je dumpt. Fauna Shaman is een erg prettige discard-outlet en fungeert als een tweezijdig mes. Enerzijds dumpt het een overbodige legendary card in m'n graveyard om de Kethis-engine aan de gang te krijgen en anderzijds zoekt het een creature die ik op dat moment nodig heb. Andere discard-outlets zijn Greater Good en Geier Reach Sanitarium.

Sacrificen: Het voordeel van sacrificen is dat je door een permanent te sacrificen, er vaak nog iets aan overhoudt. Kaarten in het geval van Greater Good, levens in het geval van High Market en Miren, the Moaning Well en mana wanneer je een creature sacrificed aan Phyrexian Tower.

Wat denk jij van Kethis als commander? Wat zou jij anders doen en welke kaarten mis je in mijn lijst? Laat het vooral weten!
[reageren]
Reacties (5)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
30-10-2019 18:44:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor FunBun (Arnhem) (57) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Leuk deck! Ik heb een denk ik zelfde type deck met Muldrotha, the Gravetide als Commander en ben daarom vrij enthousiast over je lijst! Sowieso omdat Legendaries erg gaaf zijn. Ooit eens een deck idee gehad met de Legendary Spirits uit Kamigama maar daar heb je lang niet de keuze uit zoveel goede kaarten als bij dit deck.

Mijn Muldrotha deck draait dus om dingen spelen uit je GY en daarmee je opps te outvaluen, precies wat jij ook nastreeft. Het voordeel dat ik heb is dat ik blauw () kan spelen en daardoor wat antwoorden op GY hate kan hebben. Is Leyline of Sanctity voor jou een optie tegen GY hate in de vorm van Bojuka Bog en wellicht om jezelf tegen andere dingen te beschermen? Als is burn of targeted discard eigenlijk geen thema in Commander.
31-10-2019 8:56:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Bedankt voor je reactie. Ja, het is een heel leuk deck met een unieke speelstijl, graveyard shenenigans + een legendary theme. Ik moet toegeven dat het soms ook een beetje rommelig is, omdat legendary creatures veelal unieke abilities hebben en het soms voelt alsof ik met 25 commanders speel

Graveyard hate is inderdaad een probleem en in mijn kleuren is er niet super veel tegen te doen. De tools die ik gebruik zijn:

1) Mezelf hexproof geven met Shalai, Voice of Plenty
2) Bow of Nylea om 4 kaarten terug te schudden in reactie op bijvoorbeeld een Bojuka Bog
3) Krosan Grip om bijvoorbeeld een Relic of Progenitus kapot te maken zonder dat zij 'm in response kunnen activeren.

Daarnaast is het denk ik belangrijk om niet té gretig te zijn met het vullen van je graveyard en altijd wat fuel op hand te houden.
1-11-2019 5:39:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor FunBun (Arnhem) (57) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Je zou kunnen kiezen voor Vedalken Orrery om de ability van Kethis, the Hidden Hand op instant speed te kunnen gebruiken
1-11-2019 11:19:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Toevallig heb ik die nog liggen, ik heb hem een tijdje erin gespeeld maar nog nooit kunnen spelen.. Ik denk dat ik hem er maar gewoon in moet laten, maar wat moet er dan uit? Cutten is altijd zo moeilijk..
2-11-2019 9:39:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor FunBun (Arnhem) (57) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Lastig! Zeker omdat ik het deck niet gespeeld heb. Ik zou gewoon veel spelen en zien wat wel werkt en wat niet en wat je als belangrijkste thema('s) aan wilt houden. Het grote voordeel van Vedalken Orrery is dat je reactief kunt gaan spelen en altijd de juiste keuze kan maken en niet zoveel hoeft te hopen dat je plays risky zijn. Zeker met een extended hand in de vorm van je GY is het prettig om late game op situaties te kunnen inspringen.
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Throne of Eldraine.
spacer
devider
Er zijn nu 16 leden ingelogd op NederMagic.
12883 paginas bekeken sinds 14-11-2019 7:52:56
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.