spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
14-10-2019 16:26:33 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
[DECK] The Great Necrotic Ooze and Skill Borrower Experiment
Forum: Casual
5-7-2019 23:45:00 door Gerben D (4) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Bekijk deck in catalogus Deck in collectieweergave Ga naar deckpagina
3D-Decktester Printview decklijst Full Screen (tip voor mobiel)
Dit is één van mijn favoriete creaties. Het is bedoeld voor casual multiplayer, maar is ook legacy legal. (Al is het voor een serieus toernooi veel te traag natuurlijk.)

Necrotic Ooze en Skill Borrower vormen samen het hart van deze bonte stapel beesten en zijn dus vier keer nodig. Alle overige non-land kaarten zijn creatures of artifacts met een activated ability. Ieders één keer, zodat elke pot anders verloopt.

Necrotic Ooze ziet graag creatures in je graveyard liggen, om dit voor elkaar te krijgen zijn de volgende kaarten present:

Thought Courier, zeer efficiënt.

Cephalid Broker, aanzienlijk minder efficiënt, maar wel veel indrukwekkender in je graveyard. Bovendien een topkaart uit mijn eerste deckje ooit. (Odyssey Precon: Liftoff)

Undertaker, om je ooze terug te halen terwijl je een Godsire wegmikt.

Fauna Shaman, deze is eigenlijk perfect in dit deck. Met 27 verschillende targets is ze bijzonder flexibel. Ze shuffled bovendien ook nog eens de bovenste kaart weg voor je Skill Borrower. De enige reden om er niet meer te spelen is mijn wens tot een willekeurig spelverloop.

Volrath the Fallen, naast dat dit monster je graveyard vult is het ook een prima manier om plots te winnen. Er zitten namelijk vrij veel kaarten in het deck met een relatief hoge manacost.

Cinderhaze Wretch, deze is ontzettend multifunctioneel. Een kaart weggooien is natuurlijk prachtig, maar zijn tweede activated ability is werkelijk fantastisch. Zo kun je een paar keer vaker gebruik maken van tap abilities. Als het deck echt begint te lopen strip je eenieder zijn/haar hand.

Skill Borrower put haar kracht uit de bovenkant van je deck. Naast de filtermogelijkheden van je looters heb ik het volgende verzonnen:

Survivor of the Unseen, geen deck heeft haar ooit gewild, maar hier past ze perfect. Zelfs als je haar upkeep niet betaald kun je nog even een kleine brainstorm uitvoeren. Necrotic Ooze kan er zo ook prima mee overweg.

Hua Tuo, Honored Physician, deze man naait heel elegant de graveyard en de top van je library aan elkaar.

Phyrexian Devourer, dit oogt wat ingewikkeld, en is het ook. Als deze in het spel ligt kun je net zo lang op je abilities blijven reageren tot je de ideale kaart voor je Skill Borrower hebt liggen. (En dan vervolgens weer verder gaan tot er een Morphling ligt waarmee je haar weer kunt untappen.) Maar daarnaast kun je dit ding ook gebruiken om je Necrotic Ooze enorm te maken. Die heeft namelijk geen power restrictie.

Oké, eerst nog even wat utility voor ik de bommen laat vallen:

Thousand-Year Elixir, het hart van het deck is vrij fragiel. Vaak moet je het hebben van een verrassing, dan helpt het om haste te hebben.

Birds of Paradise, een klassieker, die het bovendien erg goed doet in een drie kleuren deck.

Somberwald Sage, deze kaart maakt het mogelijk om je bommen te casten wanneer je een keer eerlijk moet spelen.

Fatestitcher, in een deck met zoveel tap-abilities komt dit best van pas. Unearth is vaker relevant dan je zou denken en het tappen van potentiële verdedigers is ook niet onbelangrijk wanneer je met Volrath the Fallen aanvalt.

Quicksilver Elemental en Experiment Kraj zitten in het deck omdat deze in een deck vol activated abilities niet mogen ontbreken. (In tegenstelling tot Experiment Kraj is Quicksilver Elemental best een aardige kaart trouwens.)

Devoted Druid, dit is je tweede Cinderhaze Wretch. Maar mana genereren blijkt ook geen loze aangelegenheid.

Scavenging Ooze, graveyardhaat is best praktisch in casual multiplayer. Maar eigenlijk blijken de +1/+1 counters vaak minstens even relevant. Tot slot heb ik een hekel aan lifegain, maar in zulke kleine hoeveelheden mag het nog net.

Havengul Lich, hoewel het vaak genoeg relevant is om je eigen lich uit je graveyard te spelen met een Necrotic Ooze in het spel, kun je even zo goed de beesten uit je tegenstanders graveyard casten.

Elvish Piper, tja dit lijkt me duidelijk. Perfect op je deck, in je graveyard of in het spel.

Dan komen we nu aan bij de bommen:

Kuro, Pitlord, negen mana ophoesten en iedere beurt BBBB betalen is natuurlijk geen doen, dus dat doen we niet. Direct levens kunnen betalen om beesten te slopen is echter zeer sterk. Dus dat doen we wel.

Godsire, bijna onmogelijk te casten in dit deck. Toch ligt het spel regelmatig vol met 8/8 monsters.

Minion of Leshrac, soms is het probleem gewoon een landje. Meestal sloop je echter vooral beesten met dit oude gedrocht.

Infernal Denizen, dit is echt een pareltje. Waarom monsters slopen als je ze ook over kunt nemen? Ik zal sowieso iedereen de kaart laten lezen, bovendien mag de art er ook best wezen.

Shauku, Endbringer, exilen en groeien zonder drawback. Dat is niet verkeerd. Maar als je daarnaast ook nog -1/-1 counters kunt incasseren om je ooze te untappen... ai!

Tree of Perdition, ja. Dat werkt precies zoals je zou denken. Maar pas daarna komt de realisatie dat je nu heel vaak je Ooze van een -1/-1 counter kunt voorzien. Op de één of andere manier komt deze kill relatief vaak voor terwijl er toch mogelijkheden te over zijn.

Arcanis the Omnipotent, card advantage is prima. Een nieuwe bovenste kaart van je deck opendraaien is prachtig. Zelfs een ooze redden van een gewisse dood is niet verkeerd.

Morphling en Thornling voorzien het deck van de nodige power en protection. Ze zijn ook best eenvoudig te casten en doen dus goede zaken voor Experiment Kraj en Quicksilver Elemental.

Tot slot zijn er nog de temples. Scryen is altijd fijn wanneer je deck om cruciale kaarten is gebouwd. Maar met Skill Borrowers komen ze ook later in het spel nog van pas.

Zo. Na deze grondige introductie zou je denken dat alles inmiddels wel bekend is. Tot je het deck in handen hebt. Dan is het iedere beurt de vraag hoe je deze keer gaat proberen te winnen.
[reageren]
Reacties (4)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
11-7-2019 8:42:00 door Gerben D (4) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Idealiter zou ik ook wat fetchland spelen zodat de bovenste kaart van het deck wat vaker kan wisselen. Helaas zijn die altijd elders in gebruik.
11-7-2019 10:15:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
Tip: speel al je decks in dezelfde sleeves, maakt switchen tussen decks makkelijker en hoef je van dure kaarten maar één exemplaar aan te schaffen!
11-7-2019 11:41:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor Leslie (119) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Hey, één van mijn favoriete decks die ik niet zelf bezit! Nu kan ik 'm gewoon zelf aanschaffen.
11-7-2019 18:57:00 door Gerben D (4) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ha Leslie, Necrotic Ooze is werkelijk niet te houden in de mirror match lijkt me.

En inderdaad Jense, zo is het landen probleem wel te ondervangen. Helaas bezit ik zoveel decks dat het bijhouden waar welke kaarten ontbreken een enorme klus zou worden. (Nouja... helaas is misschien niet het goede woord.)

Bovendien leen ik zo af en toe al mijn decks uit, zodat mijn broer en zijn vrienden er mee kunnen spelen.

In casual is er echter niet zo veel haast bij de ongetapte landjes, dus ik kan het even uitproberen met Evolving Wilds in plaats van Opulent Palace.
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Throne of Eldraine.
spacer
devider
Er zijn nu 8 leden ingelogd op NederMagic.
7830 paginas bekeken sinds 14-10-2019 12:14:51
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.