spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
25-8-2019 22:13:50 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Fake of echt?
Forum: Magic Algemeen
12-6-2019 19:49:00 door Premium lid Stijn (129) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Hey Nedermagic,

Ik zou graag de hulp inschakelen van een of meerdere personen die kunnen beoordelen of een kaart fake is of niet. Het gaat om een Ilharg, the Raze-Boar die ik heb geruild. Er ging een alarmbelletje rinkelen omdat de kaart anders voelt dan normaal: ruwer, minder 'smooth' afgewerkt, en zelfs iets dunner geloof ik. Nu is dat lastig te fotograferen, maar iets meer inspectie leert ook dat de hoekjes wat anders afgewerkt zijn dan andere kaarten uit dezelfde serie (war of the spark).

De afbeeldingen zijn hier geupload. Kunnen jullie eens meedenken? Overigens slaagt de kaart denk ik wel voor de lichttest - al is het de eerste keer dat ik die zelf uitvoer.

(Overigens: de kaart die ik ernaast heb gelegd is een Jace, Wielder of Mysteries die ik zelf uit een booster heb gehaald.)

Benieuwd naar jullie reactie.

Groet,

Stijn
[reageren]
Reacties (14)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
12-6-2019 20:24:00 door Premium lid Kenshin (69) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik ben geen expert. Maar ik denk dat er voor een kaart van een paar euro geen moeite word gedaan om een dergelijk kwalitatieve kopie te maken. Dat gebeurd echt met zeer kostbare stapels van 50 euro + in mijn opinie.
12-6-2019 20:27:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Mijn eerste gedachte was ook dat het voor mijn gevoel niet heel waarschijnlijk is dat een kaart in deze prijsklasse een neppert is, totdat ik het holo-dingetje onderaan zag. Er is echter wel een trend gaande waarbij ook relatief goedkope kaarten nagemaakt worden, voornamelijk omdat de echtheid van kaarten in een lagere prijsklasse meestal niet in twijfel wordt getrokken.

Het holo-dingetje heeft geen mooie rechte "cut", maar lijkt ravelig. Als dit niet door de foto komt zou ik zeggen; probeer eerst eens voorzichting aan het holo-dingetje te frutten. In ieder geval voor zover mij bekend zijn er geen neppers in omloop die dit op orde hebben. Meestal is het zelfs gewoon een soort stickertje, en geen vast onderdeel van de kaart.

Youtube biedt overigens vrij mooie filmpjes over het testen van de echtheid van kaarten, en mocht je echt twijfels hebben kan je mogelijk ook even langs je LGS gaan, hoewel dat afhankelijk van de zaak ook lang niet altijd uitkomst biedt.

Het laatste wat ik zelf overigens mee heb gekregen is dat er tot nu toe geen neppers bekend zijn waarbij het rozetten patroon van de originele print correct nagemaakt is. Om dat de controleren heb je alleen wel een goede loep nodig, en tenzij je ergens zo'n ding rond hebt slingeren kan je voor dat geld net zo goed een setje nieuwe bij Michiel bestellen.

Succes in ieder geval!
12-6-2019 20:50:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Heb je de kaart heel recent bemachtigd? Zes dagen geleden heeft een van de grotere """Proxy Producenten""" aangegeven 9 verschillende kaarten uit War of the Spark klaar te hebben voor verzending. Ilharg, the Raze-Boar is daar een van. Deze keer met embedded hologram stamps. De preview foto's tonen dezelfde rafelige afwerking van de holostamp als op jouw kaart. Voor zover ik kon vinden is deze kerel tot op heden de enige die War of the Spark print.

Hoewel iedereen dit soort gasten natuurlijk kan vinden wil ik principieel liever niet linken naar de bijbehorende websites. Als iemand mij zou willen vertellen of en hoe dat kan kan ik natuurlijk wel even de promo foto van de desbetreffende nepkaart plaatsen.
12-6-2019 21:15:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Oohooof,... beste Casper, je post het ding gewoon ook op Imgur.

hier
12-6-2019 21:19:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor G (253) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Dit komt door de printer.

100% sure dat je kaart echt is.

Mijn broertje en ik hebben een Boosterbox pas gekocht, en twee Bundels. De Bundels hadden veel stugger gesealede packs dan de wat lossere van de Boosterbox. De Bundel packs kwamen uit Amerika. De kaarten waren veel ruwer, wat lichter en hadden ook een heel onaangename geur.

Video: hier

12-6-2019 21:21:00 door Power Moderator NederMagic Rules Advisor Michiel Smit (992) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Er is idd ook wel een verschil tussen de kaarten made in Belgium en in Amerika. (of tegenwoordig zelfs china?)

Het is niet echt te zien op zo'n foto.
12-6-2019 21:24:00 door Premium lid Stijn (129) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Hi Casper.

Dank voor je uitgebreide reactie. Ik heb de kaart vandaag binnen gekregen, dus theoretisch gezien zou het kunnen. De rafelige holostamp was mij ook opgevallen; ik heb dat bij mijn andere kaarten niet terug kunnen vinden. Hij is wél embedded, het is geen sticker. Dank ook voor de referentie naar de proxy-maker. Het lijkt er inderdaad heel erg veel op. Benieuwd of er nog meer reacties komen; dit is iig niet heel hoopgevend.

Groet,

Stijn

Edit: G en Michiel ook dank voor de toevoegingen! Jullie haalden mij in tijdens het typen :-).
12-6-2019 22:02:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@G

"100% sure dat je kaart echt is." You sure? Op basis van vijf fotos, wetende dat vervalsingen in omloop zijn? Begrijp me niet verkeerd, ik hoop van harte dat je gelijk hebt. Ik ben alleen bang dat je onderschat hoe goed de vervalsingen zijn die momenteel gedrukt worden. Een aantal van die gasten zijn bijvoorbeeld ook al aan het experimenteren met de finish van hun kaarten, om te zorgen dat ook de neppers licht op exact dezelfde manier reflecteren als de echte. Een foto is helaas echt niet meer genoeg.
12-6-2019 22:08:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor G (253) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Yeah, misschien is 100% wat te extreem, maar ik betwijfel of dat er al genoeg in circulatie zijn om echt te spreken van een vervalsing. Lijkt mij dat je het toch echt moet kunnen voelen e.d. Grote kans dat het gewoon aan de printer / Inker ligt. Belgie en Amerika verschillen heel erg.
12-6-2019 22:19:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@G

Daargelaten dat je absoluut gelijk hebt dat er heel veel verschillen zijn tussen kaarten van de verschillende drukkers en dat zelfs de print-run heel bepalend kan zijn:

"(...) maar ik betwijfel of dat er al genoeg in circulatie zijn om echt te spreken van een vervalsing."

1 vervalsing is ook een vervalsing. Toegegeven, 6 dagen is krap, maar iemand moet de eerste zijn, en de kerel die deze neppers drukt is een behoorlijk grote speler op deze markt.

"Lijkt mij dat je het toch echt moet kunnen voelen."

Klopt, dat voel je (bijna) altijd als je genoeg echte kaarten door je handen hebt laten gaan. En ik quote: "Er ging een alarmbelletje rinkelen omdat de kaart anders voelt dan normaal: ruwer, minder 'smooth' afgewerkt, en zelfs iets dunner geloof ik."

Maar goed, laten we hopen dat het meevalt.
13-6-2019 12:55:00 door Premium lid Stijn (129) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
De video die je stuurde is wel echt een eye-opener, G. Zelf koop ik nooit bundles, dus dat zal ongetwijfeld te maken hebben met mijn gevoel. Ik wist van de verschillende printers, wist ook wel dat er verschil in afwerking etc. zat, maar ik was niet eerder met mijn neus op de feiten gedrukt zoals nu: uit één en hetzelfde hoesje kwam zowel de Ilharg, the Raze-Boar (laten we zeggen uit Amerika dus) en een Kumena, Tyrant of Orazca uit België. het verschil is gewoon heel groot.

Die Rudy van Alpha Investments uit dat filmpje zegt het ook: "Like, if you're online, and you've only dealt with one or the other, and you try to get the other ones, you're gonna think it's fake or something weird's going on"... heeft 'ie dus gelijk in .
13-6-2019 17:03:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Er schiet me net te binnen dat ik dit inderdaad ook tegen ben gekomen. Ik had een kaart in mijn handen waarvan ik direct het gevoel kreeg dat er iets niet klopte. Hij voelde net als bij Stijn te dun, en hoewel ik het niet zo goed kon plaatsen voelde alles aan het ding gewoon heel raar. Nou ging het in dit geval om 15 cent onspeelbare drama uit mijn doos met onderzetters, dus ik kon mij ook met geen mogelijkheid voorstellen dat het om een neppert ging. Ik heb het ding in tweeen gescheurd en kwam gewoon keurig de kenmerkende blauwe core tegen.

Hopelijk heeft G dus toch gewoon 100% gelijk en zijn mijn twijfels volledig ongegrond.
13-6-2019 21:07:00 door Premium lid Stijn (129) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik ga daar even van uit, en misschien dat ik als ik ooit bij een LGS in de buurt kom het ding meeneem om het uit nieuwsgierigheid te laten checken. Tnx voor de hulp en de inzichten!
13-6-2019 22:01:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Achteraf gezien lijkt me dat ook eigenlijk wel een veilige aanname. Ik heb me recent een beetje verdiept in de laatste ontwikkelingen rond dit soort fakes, dat zal mijn argwaan wel wat aangewakkerd hebben. De mededeling van G over hoeveel van die dingen er op dit moment nou daadwerkelijk in omloop zijn is bij nader inzien ook meer dan terecht.

Ik bedoel, in 6 dagen van een drukker die zeer hoogst waarschijnlijk vanuit Azië opereert naar een trader en door naar jou. Het kan, tuurlijk, maar ook de grootste webshops halen dit soort levertijden doorgaans niet.
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2020.
spacer
devider
Er zijn nu 13 leden ingelogd op NederMagic.
11275 paginas bekeken sinds 25-8-2019 17:10:50
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.