spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
25-8-2019 22:53:45 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Alex Bertoncini levenslang gebanned door de DCI
Forum: Magic Algemeen
19-5-2019 19:39:00 door Wullem Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Begin dit jaar heeft mijn favoriete pro Alex 'two explores' Bertoncini een lifetime ban aan zijn broek gekregen. Hij mag nu helaas niet meer meedoen met magic in georganiseerd verband.

Meer info: hier

Bertoncini stond bekend om zijn spontane speelstijl, waardoor hij nog wel eens een onschuldig speelfoutje wilde maken. Een leuk voorbeeld is deze: hier

Discuss.
[reageren]
Reacties (16)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
19-5-2019 20:40:00 door Tim Reus (89) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik zit verder helemaal niet in deze scene hoor, maar het lijkt niet echt onschuldig in dat filmpje... En hij kijkt op de onderkant van z'n deck nadat hij wat onderop gooit tijdens het scryen, dat vind ik ook dubieus.

Ik zelf word altijd nogal zenuwachig als mensen zo snel spelen, zonder te praten en zo, maar dat kun je wel een beetje verwachten op Pro Tours en GPs en zo. Waarom vind je hem een leuke speler?
19-5-2019 22:29:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor G (253) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Lekker voor je.

Zero Tolerance for cheaters TBH.
19-5-2019 23:04:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
'spontane speelstijl'
19-5-2019 23:05:00 door Wullem Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@Tim

Hij wist best wel innovatief met kaarten om te gaan. Een klassieke play van hem was om een Brainstorm te casten, drie kaarten te rapen, en vervolgens af te zien van het terugleggen naar de top. Dat is geniaal, i.m.o. Kaartvoordeel wint spelletjes. Pure value!
19-5-2019 23:08:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
Aha, je bent lekker aan het trollen!
20-5-2019 0:56:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik ken hem niet, maar het zijn wel grote fouten die echt veel invloed hebben op het spelverloop. Het houdt een keer op...
En op een Pro Tour verwacht ik dat mensen weten hoe het spel werkt en een bepaalde structuur in hun spel hebben. Al dat gerotzooi met kaarten waardoor je zelf niet meer weet wat je aan het doen bent past daar niet echt bij.
24-5-2019 20:03:00 door Wullem Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
De ban-happy DCI heeft weer toegeslagen: Yuuya Watanabe is begin deze maand uit de Hall of Fame getrapt en voor 30 maanden gebanned omdat zijn hoesjes perongeluk een beetje gevouwd waren.

Denken jullie trouwens dat mtg een sport is waarbij iedereen in de top eigenlijk wel in meer of mindere mate valsspeelt, omdat het anders niet is vol te houden? (Zoals wielrennen.) Of zijn deze jongens eerder uitzondering?
24-5-2019 22:14:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
'omdat zijn hoesjes perongeluk een beetje gevouwd waren.'

Nou ja, het maakt natuurlijk wel een verschil als key-cards in je deck (Urzatron landjes) allemaal gemarkeerd zijn en verder geen één enkele kaart in je deck. Dat is geen toeval meer. Wat mij betreft een terechte ban.

En ja, ik denk dat cheaten helaas veel vaker voorkomt, daarom ben ik voor omdat hard op te treden met dit soort gevallen. Als je op dat niveau speelt weet je dat ze super streng zijn, dan moet je materiaal en manier van spelen gewoon in orde zijn, dat hoort ook bij pro zijn imo.
25-5-2019 16:40:00 door Premium lid wvttk (138) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Wullem is aan t trollen hoop ik?
26-5-2019 23:12:00 door Local Moderator Huib Raterink (128) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Gezien de eerste twee regels op z'n pp kun je daar rustig van uitgaan.
27-5-2019 18:44:00 door Wullem Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Nou, hij is natuurlijk niet echt mijn favoriete pro, en het is terecht dat hij gebanned is, maar ik vind dat drama rond boefjes zoals Alex B. de pro tour wel interessant houdt.

Mijn favoriete pro is Mike Long.
28-5-2019 12:50:00 door Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Voor de duidelijkheid, spelers worden niet gebanned omdat hun hoesjes "per ongeluk" gemerkt zijn. Het kan voorkomen dat bij een deck check aan het licht komt dat je hoesjes zich in een te onbetamelijke staat bevinden. Maar dat gebeurt alleen op grote toernooien. In dat geval is er bijna altijd de mogelijkheid om ter plekke hoesjes te kopen. Het is mijn een keer overkomen maar ik gebruik mijn hoesjes totdat ze uitelkaar vallen (dus het was terecht dat ik ze moest vervangen).

Problematisch wordt het wanneer markeringen patronen vertonen, in dit geval waren specifieke Urza-landen uitgelicht en dat is natuurlijk meer dan toevallig.
28-5-2019 18:46:00 door Wullem Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Hij had de hoekjes van de hoesjes ook heel opzichtig kromgevouwd. Dat was van mijlen ver te zien. Meeste pros gebruiken markeringen die natuurlijk lijken en niet in het oog vallen.

Bertoncini speelde zijn key kaarten altijd foil, en de rest van zijn deck non-foil. Dan kon hij aan de dikte voelen welke het waren.
28-5-2019 22:37:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
Opmerkelijk, hoe je van mening schijnt te zijn dat cheaten part of the game is.
28-5-2019 22:43:00 door Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@Wullum
Het ging mij meer om de misinformatie die je aan verspreiden bent. Niet dat mensen die weinig toernooiervaring hebben denken dat men gebanned wordt om triviale zaken.

Als ik jouw berichten zo lees dan heb ik donkerbruin vermoeden dat je zelf ook niet veel ervaring hebt met grote toernooien. Voor de duidelijkheid, Als er patronen zijn in de foils en non-foils van je deck (bijv. alle landen foiled) dan kan de judge je vragen om alle foils (of non-foils) te vervangen.
29-5-2019 8:15:00 door Wullem Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@Jense

Ik denk niet dat iedereen het doet, maar wel dat het veel voorkomt.

@wackywong

Maar dat is natuurlijk minder erg dan gebanned worden voor gemarkeerde hoesjes. Daarom is hij er ook een tijd lang mee weggekomen.

Verder stel ik voor dat we het wel een beetje gezellig houden in dit topic. Het voelt voor mij niet fijn als je door een discussie als deze ineens conclusies trekt over mijn ervaring met grote toernooien.
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2020.
spacer
devider
Er zijn nu 14 leden ingelogd op NederMagic.
12490 paginas bekeken sinds 25-8-2019 17:10:50
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.