spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
24-5-2019 5:06:08 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
[DECK] Eindelijk af!
Forum: Legacy
10-3-2019 4:19:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Bekijk deck in catalogus Deck in collectieweergave Ga naar deckpagina
3D-Decktester Printview decklijst Full Screen (tip voor mobiel)
Beste mede Magicers,

Excuse my ramblings, het is laat, maar ik wil mijn enthousiasme heel graag even delen. Een jarenlang spaarproject en een jarenlange puzzel lijkt ten einde. Als iemand die altijd wel een beetje bezig is geweest met Magic maar pas de laatste jaren echt fanatiek is gaan spelen, en daarnaast een wat beperkt budget heeft voor karton, miste ik een hoop waardevolle kaarten welke ik gaandeweg de afgelopen paar jaar heb weten te bemachtigen. Het voelt af, de puzzel is opgelost.

Ik speel alleen "Keukentafel Magic" en daarbij vindt onze spelersgroep sideboarden maar een beetje gedoe. Besides, hoe sideboard je in godensnaam voor een vier man free-for-all? Dat brengt de extra uitdaging met zich mee om binnen 60 kaarten meerdere antwoorden te hebben op verschillende decks. Dan besluit je in eens rare dingen te doen zoals twee fetch omruilen voor twee Darkslick Shores, voor die keer dat je hem kan spelen, je Sea kan bouncen met een Daze om zo de Islandwalk van je vriendin haar Merfolk deck te omzeilen. Of een High Market, om de schade van een Swords to Plowshares wat te beperken. Heerlijk!

De potjes die ik speel zijn inmiddels echt aan elkaar gewaagd, en ondanks een vlotte start aan een van beiden kanten ontstaat er nog vaak een hoop geworstel om de winst eruit te slepen. Niets zo mooi als een pot op een haar na winnen of verliezen na een waardige strijd wat mij betreft.

Bijgevoegd het deck. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de Seas niet van mij zijn. Die heb ik semi-definitief in bruikleen van een vriend van mij, de absolute held!

TL;DR: Blije trotse knul heeft deck eindelijk af, zeurt om "oh" en "ah". Sorry toch.
[reageren]
Reacties (13)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
10-3-2019 8:36:00 door Premium lid wvttk (138) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
‘Oh' en ‘ah'! (Goed werk hoor!)
10-3-2019 8:51:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Congrats! Ziet er uit als een tof deck

Edit: Oh! Maar ook zeker: Ah!
10-3-2019 8:52:00 door Premium lid Paul Boersma (82) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ooeh Aaah

Ziet er goed uit! Legacy waardig?
10-3-2019 20:43:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Dank u! Dank u!

En Legacy waardig? Zo'n vraagstuk. Het lijkt momenteel niet echt in de meta te passen, Hoewel de kansen nu Deathrite Shaman gebanned is aanzienlijk beter liggen lijkt mij. In mijn spelersgroep loop ik aan tegen een aantal pittige decklijsten. Ik speel geregeld tegen Merfolk, Infect, een wat apart Reanimator deck wat praktisch mono zwart speelt, op mainboard Abrupt Decay, Maelstrom Pulse en Swords to Plowshares na, en een Azorius Stoneblade deck, aangevuld met Gilded Drake shenanigans.

De match-ups lijken overall redelijk 50/50 te liggen. Andere decks zou ik niet kunnen zeggen. Die kom ik wel tegen, maar zijn vaak nog in aanbouw en dus niet zo'n eerlijke match-up. Mogelijk dat ik binnenkort wel even ergens bij een FNM ofzo een avondje ga testen. Daarnaast moet ik ook zeggen dat mijn spel hier en daar nog wel eens wat te wensen over laat, dus daar zit nog wel wat ruimte voor verbetering.
14-3-2019 1:45:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Waarschuwing: Veel tekst, weinig info.

Ik zit zo eens over deze decklist te mijmeren en het is eigenlijk wel een hele reis geweest, waarin mijn voormalige huisgenoot eigenlijk wel de grote enabler is geweest van deze Cardboard Crack. Hoe wij ooit met zijn tweeen in een appartement zijn beland is al een verhaal ansich, maar deze kerel introduceerde mij give or take twaalf jaar geleden met Magic. Prima, klinkt leuk, mono witte weenies starterdeck gehaald, leg uit. Een hoop "ja, maars" later begint het te dagen. Toch wel leuk.

In die tijd speelde hij een of ander mega wonkie deck met Twilight’s Call en Devouring Strossus, maar het domineerde de tafel en vormde een zeker schrikbewind. En dat heeft indruk gemaakt.
Enkele jaren later begon ik aan het idee om een Angel Reanimator deck te bouwen. Reanimator was toch wel stoer en wit voelde nog steeds vertrouwd. Meer dan 2 euro voor karton betalen voelde toch nog wel gek dus het begon als een hele schattige lijst met kaarten zoals, Breath of Life, Zombify en Tainted Field, maar toch ook een heuse Reya Dawnbringer en een Akroma, Angel of Wrath! Vooral niks off-colour, want stel dat je het moet hardcasten!?

Enkele upgrades later deed het het redelijk door ETB triggers van oa Ashen Rider te misbruiken in combinatie met Viscera Seer, Adarkar Valkyrie en Sheoldred, Whispering One.

Ergens rond deze tijd gebeurde er twee dingen: Ik werd langzaam een beetje verliefd op de absurde voorraad topdeck manipulatie die blauw te bieden heeft en besloot voor de grap eens een keer een klein doosje kaarten op marktplaats te kopen. Ik had die dag niks te doen en verveelde me toen ik een advertentie met een onduidelijke foto zag met wat oude kaarten niet al te ver uit de buurt. 30 euro afgesproken en het doosje opgehaald.
Bij thuiskomst tref ik in rij 1 een aantal mooie kaarten, niks van hele hoge waarde, maar toch een setje Revised Lightning Bolt en dergelijke en kijk! Een Maze of Ith. Waarde eruit, leuk, goede koop.

Rij 2, basics, kak.

Totdat daar een Revised Tropical Island en een Scrubland tussen blijkt te zitten. Tot op dat punt was ik altijd een hele casual speler geweest, er verdween heus wel eens iets stoers in een deck, maar overal waren mijn decks, zeker wat prijs betreft redelijk beschaafd.

Ik bel mijn voormalig huisgenoot, en nog steeds goede vriend en meldt hem wat er zojuist gebeurd. Dat trok opzich wel de aandacht. Ik heb gezegd dat zowel mijn vriendin als ik op dit punt voor ons gevoel niet echt iets aan Duals hebben en of hij kan kijken welke staat hij ze schat. Onze decks konden van de opbrengst wel een upgrade gebruiken. Of we misschien konden ruilen. Sure, ik heb eigenlijk nog nooit echt magic geruild, maar lijkt mij een goede eerste ruil, komen wij wel uit.

Een gezellige avond later is hij een bescheiden stapeltje kaarten rijker, en lopen mijn vriendin en ik met stapels aan staples de deur uit.

En toen was het hek van de dam. Reanimator moest Zwart Blauw en het moest "echt". Eerst Drowned Catacomb, later "Underground River" erbij, paar landjes eruit. Shit, te weinig Islands en Swamps voor Drowned Catacomb. Fetch is toch wel duur. En dan zie je op vakantie in een lokaal winkeltje een Polluted Delta voor een scherpe prijs. Ach je bent op vakantie. Thuis aangekomen is 1 natuurlijk geen. Enfin, zie hier het eindresultaat.

Kwam een tijdje terug diezelfde vriend onverwachts op de koffie met de mededeling dat zn vriendin zeurde dat ie zn Underground Seas nooit opruimde en ze maar rondslingerden. Hij kwam ze daarom maar even in mijn deck opruimen. Een leugentje uiteraard. Mooie kerel is het.

Het valt op hoeveel tijd en denkwerk het kan kosten om de laatste puzzeltjes binnen je deck op te lossen. Ook als je een vrij "established" type deck kiest. Ik heb dat echt onderschat. Voor de echte Rogue Deckbuilders onder jullie dan ook eindeloos respect. Maar ook als je gaat kijken naar de klassiekere staples zijn er mogelijkheden te over, waarvan de meeste denk ik bij mijn overwegingen inmiddels de revue wel hebben gepasseerd. The Devil truely is in the details.

Daarnaast zijn diminished returns ook in Magic helaas echt een ding. Valt ook op. Zeker aan de keukentafel. Want is dit deck in een free-for-all multiplayer aan de keukentafel nou echt significant beter dan een paar jaar terug? Beter? Ja. Significant? Valt tegen. Een op een is het een beest, maar als je je deck daarop toespits verliest het toch ook een stukje power in een andere setup.

Ik heb onlangs een huis gekocht waardoor ik momenteel even andere prioriteiten heb, dus het zal nog wel even duren voordat ik weer aan zo'n spaarproject begin. Hoewel, wit blijft ook wel stoer. Death and Taxes? Wel weer duur land. Misschien een hele schattige versie dan met Stonehewer Giant ofzo... Ach, 1 Karakas kan ook wel...
14-3-2019 8:08:00 door Premium lid Official Rules Advisor Duncan (235) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Leuk om te lezen!

Ps. Oeh aah
14-3-2019 11:08:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Mooi verhaal heeft je deck zo, ik baal altijd enorm dat ik mijn eerste deck niet gehouden heb.. Natuurlijk kan ik het na bouwen, maar dat is niet hetzelfde. Ik heb sowieso moeite met het lang bij elkaar houden van decks. Ik stroom over met deck-ideeën en daar worden bestaande decks vaak het slachtoffer van..
14-3-2019 12:07:00 door Tim Reus (89) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik heb geen zinnig commentaar op dit deck, want daar ben ik veel te casual voor, maar ik ben wel een fan van alles wat Casper op deze website gooit. Heel leuk om te lezen, en ik ga er inderdaad ook weer van terugdenken aan mijn begintijd. Twee BR precon-decks van Kamigawa en een zootje boosters van Time Spiral, want we hadden geen idee wat sets waren en wat wel en niet met elkaar samen werkte. Heerlijk.

En o ja: oooh, aaah.
14-3-2019 12:25:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Dankjewel Duncan en Tim! En heel bekend Jense! Zo is enige tijd terug mijn aller allereerste deck slachtoffer geworden van een flinke plunder sessie en zodoende uiteindelijk gesneuveld.

Dat deck was daadwerkelijk doorgegroeid vanuit het allereerste starterdeck wat ik noemde met Master Decoy, Crossbow Infantry en kornuiten naar iets wat vrij consistent de pot kon winnen door met behulp van een Enlightened Tutor een Guilty Conscience op een Stuffy Doll te stapelen, aangevuld met wat kaarten zoals Pariah om de pot te rekken.

Maar dan staat het al een tijdje in de kast en passen die Tutors ergens anders toch ook wel heel mooi. Ergens inderdaad zonde, maar misschien is juist het mooie aan Magic wel dat er zoveel mogelijk is dat het spel, en zo ook je eigen decks constant in beweging blijven.

Dit topic heet "Eindelijk Af", maar eigenlijk weten we allemaal dat dat natuurlijk onzin is. Zodra een van mijn tegenstanders weer iets naars verzint, of er de juiste nieuwe kaart geprint wordt staat de hele decklijst ineens weer ter discussie natuurlijk. En eigenlijk heeft dat ook wel wat.
15-3-2019 16:13:00 door Premium lid the dude (alias Neft) (73) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Mooi om te lezen zulke verhalen leuk dat je het met ons deelt. Aan het deck zelf heb ik ook niet zoveel toe te voegen, maar daar heb je zelf genoeg over nagedacht waarschijnlijk

Ik heb ook mijn eerste deck niet meer. Dat was het preconstructed Wicked Big deck uit Mirrodin. Het enige wat ik daar wel aan overgehouden heb is een voorliefde voor groen en beestjes, dus dat deck heeft mij in zekere zin wel gemaakt tot de magic speler die ik nu ben.

En mocht je toch budget willen deckbuilden buiten de standaardlijsten. Wij spelen met vrienden regelmatig 30 euro magic toernooitjes. Decks mogen op Nedermagic niet meer dan 30 euro kosten, waardoor het sowieso budget blijft en je ook alternatieve kaarten moet spelen want de standaard is te duur. Dus wie weet is je eigenlijk vriendengroep daar ook wel voor te porren.

En natuurlijk Ooh en Aah
15-3-2019 20:24:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Om het budget wat te beperken spelen de meeste van ons spelersgroepje ook Pauper, maar een maximale prijs van 30 eu op Nedermagic zou daar misschien wel een mooie aanvulling op zijn. De meeste van ons houden hun decklijsten toch hier bij.

Daarnaast biedt dat net als Pauper de mogelijkheid om uit (bijna) de gehele geschiedenis van Magic kaarten te kiezen, maar wel weer hele andere mogelijkheden om je deck samen te stellen. Ik vindt het sowieso mooi om te kijken of je een mooi deck kan verzinnen rondom een of andere matige kaart. Als het lukt is het feest natuurlijk compleet!
15-3-2019 20:36:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Een deck bouwen rondom een matige kaart vind ik ook tof. Ik had ooit een gaaf deck gebouwd rondom Trash for Treasure, een soort poor mans welder
15-3-2019 22:34:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Kijk, dat is nou typisch zo'n craprare waar eigenlijk wel heel veel mee mogelijk is. Heb je je lijst nog? Ben wel benieuwd! Iets met Myr shenanigans ofzo? Ik moest meteen even denken aan Myr Servitor.

Naast een deck proberen te bouwen rondom een vreemde kaart of een of andere wacky combo vind ik het ook vaak leuk om te kijken of ik een Legacy deck kan vertalen naar een Pauper of iig een budget deck. Zo heb ik laatst een Azorius Stoneblade geinspireerd Pauper deck in elkaar gesleuteld romdom Trinket Mage, zoekt gewoon beestjes, equipments en land! Aso eigenlijk wel.

Mogelijk dat ik de 30 eu Death and Taxes uitdaging ook wel aanga. Ik bedoel, Vryn Wingmare is toch eigenlijk gewoon a poor man's Thalia, en niet eens Legendary! Wasteland is natuurlijk geen optie, maar gelukkig is mijn liefde voor Quicksand en Desert vrij groot.
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle War of the Sparks.
spacer
devider
Er zijn nu 0 leden ingelogd op NederMagic.
22170 paginas bekeken sinds 23-5-2019 21:59:00
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.