spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
19-12-2018 8:15:46 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Drukfouten in Macig
Forum: Magic Algemeen
7-11-2018 2:02:00 door Premium lid Robin (Utrecht) (161) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Ook bij Wizards of the Coast maken ze wel eens een drukfoutje bij het printen van de kaarten. Zo viel het me laatst op dat Monarch token een kleine drukfout bevat (aan jou om 'm te vinden, spoiler hieronder). Uit m'n hoofd kon ik nog een aantal kaarten bedenken, maar ik ben benieuwd of jullie er nog meer weten om de lijst aan te vullen.

Om het interessant te houden volgt eerst een lijst met kaarten welke een drukfout bevatten zónder de omschrijving. Zo kan iedereen even zijn brein kraken op het vinden van de typo. Als je verder naar beneden scrolt, vind je de spoilers.

Ken je ook een kaart met een drukfout? Laat het hieronder weten, het liefst zonder hints. Zodra ik tijd heb, zal ik de lijst in het hoofdtopic updaten.

Cyclopean Tomb

Elvish Archers

Floral Spuzzem

Hurricane

Mirri, Cat Warrior

Monarch token

Nevinyrralís Disk

Oboro Envoy

Orcish Artillery

Orcish Oriflamme

Stoic Rebuttal Portugees hier

Walking Atlas

Wall of Junk

Witís End


























SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT

SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT
SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT

SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT
SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT
SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT

SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT
SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT

SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT







Cyclopean Tomb - Heeft geen manacost (zou moeten zijn).

Elvish Archers - In geprint als 1/2, terwijl ze eigenlijk als 2/1 bedoeld was zoals in .

Floral Spuzzem - Het is hier alsof Floral Spuzzem zélf mag bepalen of en welke Artifact hij kapot gaat maken.

Hurricane - Is als blauwe kaart met een groen manasymbool gedrukt.

Monarch token - Mist het woordje 'of' in de eerste zin. "At the beginning OF your end step, draw a card"

Mirri, Cat Warrior - Is een 2/2 in plaats van 2/3.

Nevinyrralís Disk - Niet geprint als Mono Artifact.

Oboro Envoy - De ability mist de woorden 'until end of your turn'.

Orcish Artillery - Manacost is in plaats van .

Orcish Oriflamme - Manacost is in plaats van .

Stoic Rebuttal Portugees hier - Op de Portugese variant is Wizards vergeten 'Counter target spell.' te printen.

Walking Atlas - Geprint als creature, zonder het cardtype Artifact.

Witís End - Kleine hussel in de flavortekst: 'patheitc' -> 'pathetic'.

Wall of Junk - Is geen Wall en mist 'Defender' of toen nog '(Walls can't attack)'.
[reageren]
Reacties (25)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
7-11-2018 8:12:00 door Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Deze raadt niemand zonder te kijken naar de Oracle Text en zelfs dan is het moeilijk te zien wat het probleem is: Orcish Mine .

Bij deze dus een hint: de drukfout leidt tot een functionele beperking.
7-11-2018 9:05:00 door steffan A.K.A <widdie> (59) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Die Orcish Mine kende ik nog niet. Gaat het erom dat ze and gebruiken in plaats van or, waardoor je zowel je in je upkeep moet zijn én het landje moet tappen om er een counter eraf te krijgen?

Een andere, (niet echt een grammaticale fout) is de portugese vertaling van Stoic Rebuttal. Vergelijk de engelse versie met deze hier .

Mocht je het niet zien, is hier de oplossing te vinden.
7-11-2018 10:26:00 door Premium lid Henk Pietersen (0) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Bij Orcish Mine gaat het om 'whenever target land becomes tapped', dat impliceert dat het niet per se om het landje gaat dat hij enchant.
7-11-2018 12:17:00 door Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
De opzettelijke(?) typefout in de topictitel viel me ineens op.

Overigens is Artifact geen supertype maar een card type. (Legendary bijv. is een supertype.)
7-11-2018 13:16:00 door Premium lid Robin (Utrecht) (161) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@ Xander; uiteraard opzettelijk. En thanks voor de heads up, ik pas het aan.
7-11-2018 17:37:00 door Global Moderator Official Rules Advisor Lord of the zombies (Almere) (133) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Oboro Envoy mist ook een viertal vrij belangrijke woordjes.
7-11-2018 17:52:00 door Premium lid Robin (Utrecht) (161) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@ Wackywong; Bij Orcish Mine tast ik in het duister...

@ Steffan; Dit is een mooie zeg. Zonder oracle de slechtste kaart ooit?

@ Lord of The Zombies; Ik noteer 'm!
7-11-2018 19:03:00 door Premium lid Stefan (0) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Extinguish Portal 2
8-11-2018 16:16:00 door Premium lid pi (91) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik vind Nevinyrralís Disk altijd een leuke. Hint: Nevinyrralís Disk is wel correct.

Om bij de Artifacts te blijven: mag Wall of Junk iets dat hij niet hoort te kunnen?

De Elvish Archers mag ik natuurlijk niet missen, Michiel heeft zijn afwijking nog eens in een puzzel gebruikt.

En natuurlijk Floral Spuzzem die bekend staat als "the only sentient Magic card".

Wat betreft de Oboro Envoy : Riding the Dilu Horse doet het gek genoeg wel gewoon zonder.
9-11-2018 15:03:00 door Premium lid Robin (Utrecht) (161) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Bovenstaanda allemaal genoteerd.

@ Pi; wat is er precies met Nevi's Disk?
9-11-2018 15:07:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Die mist het tap-symbool. In unlimited was het nog een mono artifact waarmee dus werd aangegeven dat hij getapt werd bij activatie.

Dus de ability van de revisedversie is moeilijker te Stiflen, omdat je de ability vaker per beurt mag activeren.
9-11-2018 15:11:00 door Premium lid Robin (Utrecht) (161) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@ Torak; wauw, dat me dit niet opviel
9-11-2018 15:12:00 door Premium lid pi (91) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Inderdaad, omdat het een mono artifact is tapped de unlimited en de revised niet, met als gevolg dat je de revised kunt activeren wanneer je hem speelt ondanks dat ie tapped in het spel is gekomen.
12-11-2018 10:52:00 door Premium lid pi (91) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
BTW "('Mono artifact' betekende vroeger dat de artifact tapped in het spel kwam)" is incorrect. Mono Artifact betekent dat je hem moet tappen om te activeren, in tegenstelling tot Poly Artifacts als Forcefield die vaker en zonder tappen geactiveert kunnen worden, en Continuous Artifacts zoals Winter Orb die altijd aan staan.
12-11-2018 11:14:00 door Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
De zin "Hierdoor kan de Disk untapped in het spel komen" klopt ook niet. Voor zo ver ik zie, komen alle versies van de Disk getapt in het spel. Dat heeft alleen weinig zin als je hem niet hoeft te tappen om zijn ability te activeren. Het activeren van de ability gaat dan nog steeds prima.
12-11-2018 11:30:00 door Premium lid Robin (Utrecht) (161) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@ Pi en Xander; Ah dan begreep ik het verkeerd. Ik zal het aanpassen.

Nog andere typo's iemand?
13-11-2018 15:04:00 door Premium lid pi (91) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Je hebt nu "Niet geprint als Mono Artifact." staan, maar Revised heeft geen Mono Artifacts, dus dat had ook niemand verwacht. Hij mist simpelweg het tap symbool (en de reden daarvoor is waarschijnlijk het starten van de Unlimited tekst, maar bij het weghalen van Mono Artifact hadden ze wel even het tappen toe moeten voegen).
16-11-2018 8:43:00 door Premium lid the dude (alias Neft) (69) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Gaat het je alleen om missende woorden etc, waardoor de kaart iets anders doet dan de bedoeling is. Of ben je ook op zoek naar andere drukfouten op de kaart, want anders is Extinguish een optie.
16-11-2018 9:15:00 door Premium lid Official Rules Advisor OB (22) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
In dat geval zou je ook de summer Hurricane of Serendib Efreet kunnen zien als mooie drukfouten
16-11-2018 11:46:00 door Premium lid pi (91) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Of de Summer Serendib Efreet wat dat betreft.

In dezelfde categorie als Extinguish heb je ook Imprison .
16-11-2018 12:10:00 door Premium lid the dude (alias Neft) (69) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Er is toch ook een kaart die in alpha en 1 lagere casting cost heeft in vergelijking met de andere series? Ben even vergeten welke het was, maar dat zou je ook nog als drukfout kunnen bestempelen.
16-11-2018 14:00:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Orcish Oriflamme is dat.
Mirri, Cat Warrior uit Anthologies is ook redelijk verzaakt...
17-11-2018 16:46:00 door Premium lid pi (91) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Orcish Artillery is lager, de Orcish Oriflamme is lager en de Cyclopean Tomb wel lager . Ik geloof niet dat er een kaart is die goedkoper is in Alpha.

Omdat het een vrij obscure is, de Summer Serendib Efreet heeft juiste art, maar de verkeerde artist, vandaar de verwijzing in de eerdere post.
29-11-2018 23:05:00 door Premium lid Robin (Utrecht) (161) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Bezig met een update.
30-11-2018 9:56:00 door Premium lid pi (91) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
De Wall of Junk had ook het creature type Wall moeten hebben, reminder text doet niks als de eigenschap waarnaar het refereert er uberhaupt niet is.
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Guilds of Ravnica.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 3 leden ingelogd op NederMagic.
18384 paginas bekeken sinds 18-12-2018 23:40:00
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.