spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
21-2-2019 11:02:11 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
[DECK] monowit Soldiers
Forum: Casual
14-7-2018 19:58:00 door Maurits Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Pagina:  1 2 3  [volgende] [laatste]
divider
Bekijk deck in catalogus Deck in collectieweergave Ga naar deckpagina
3D-Decktester Printview decklijst Full Screen (tip voor mobiel)
[edit het topic om de tekst onder het deck te wijzigen (bijvoorbeeld met je vraag over het deck)]
[reageren]
Reacties 1-25 (73)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Pagina:  1 2 3  [volgende] [laatste]
divider
14-7-2018 20:05:00 door Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Het is vrij duidelijk wat het probleem met het deck is. Ik zal later wat uitgebreidere commentaar leveren. Wellicht kan er intussentijd vermeld worden wat de strategie van het deck is, dwz wat is de "bedoeling" van het deck?

Probeer alvast Elite Vanguards of Soldier of the Pantheon aan te ruilen want ik vermoed dat iedereen zo'n beetje hetzelfde commentaar gaat leveren.

PS. Misschien is het ook goed om te vermelden wat je budget is voordat iedereen fetches en Elspeth, Knight-Errant gaat adviseren.
14-7-2018 20:08:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Een kaart waar ik zelf erg fan van ben is Deftblade Elite, een uitstekende kaart om creatures mee dood te maken die je tegenstander niet gebruikt om aan te vallen of te blocken (looking at you, Soul Warden!)
14-7-2018 20:41:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Om de open deur van Wacky maar even in te trappen: Er zit geen enkel creature in je deck met een hogere power dan manacost. De keren dat je in je deck een redelijke body krijgt voor de mana die je ervoor betaalt zit je bonus in de toughness. In het verlengde daarvan heb je gekozen voor de Veteran Armorsmith ipv bijvoorbeeld de Veteran Swordsmith.

Midrange decks kunnen ook heel leuk zijn, maar zoals eerder besproken leent Soldiers zich daar helaas niet voor. Het is dus vaak belangrijk om zo snel mogelijk zo veel mogelijk damage te doen en daar is je deck nou juist niet echt op berekend.

Verder speel je behoorlijk breed. Aura of Silence, Slaughter the Strong, Brave the Elements, Settle the Wreckage en Swords to Plowshares zijn an sich hele solide kaarten, maar om eerder genoemde redenen missen die vaak in een Weenie build net even hun doel tenzij je daar in je meta een veel voorkomende reden voor hebt. Ze dragen namelijk niet bij aan het hoofddoel; een quick and clean kill. Verder nemen deze kaarten bij elkaar negen plaatsen in je deck in die mogelijk beter vervuld zouden kunnen worden door bijvoorbeeld het aanvullen van de Bonesplitter tot vier, een Pauper Stapeltje als het op equipments aankomt en vanwege de lage cost vaak ook buiten Pauper een vrij solide dreiging in het begin van het spel, en daar zou Soldiers het juist van moeten hebben!

Ik wacht verder even af op je reactie op de vraag van Wacky wat je precies wilt dat het deck doet. Ik heb zelf nog nooit een Soldier deck gebouwd dus handel een klein beetje buiten mijn comfortzone hier, maar als je aangeeft waar het deck heen moet en wat het moet kunnen kan ik natuurlijk altijd even gebruik maken van Michiel zijn oh zo fijne uitgebreide zoekfunctie.

Edit: F*** Yeah! Op tijd!
Stoer wel overigens dat je hier je deck toch even mooi voor de wolven gooit!

Verder ben ik wel even benieuwd waarom je juist voor deze landjes hebt gekozen als Utility Land. Dat rare Crypt Rats deck ergens onder het jouwe is van mij, dus ik ga zeeeeeker geen commentaar leveren op je keuze. Gewoon oprecht even benieuwd.
14-7-2018 22:41:00 door Tim Reus (Enkhuizen) (89) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik wil in ieder geval Casper eerst feliciteren met z'n overwinning op het edit-systeem van Nedermagic. Goed gedaan!

Wat betreft het deck: voor weenie of zelfs midrange lijkt het te passief; het verdedigt vooral een boel maar er lijkt niet echt veel offensiefs in te zitten. Je zou minder non-creatures kunnen spelen, en de enige non-creatures die je speelt, zou ik removal maken (of misschien een paar Crusade-achtige kaarten). En wat je manacurve betreft, speel je wel weinig twee-drops. Misschien kun je daar wat één-drops of vier-drops voor inruilen?

Edit: Met de Field Marshals kun je de Crusades ook wel laten zitten, trouwens. Dat scheelt weer.
14-7-2018 23:13:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Dank u, dank u! Ik heb ook wel even een vreugdedansje gedaan hoor!

Anywho, ik denk dat de in het vorige topic genoemde kritiek op Daru Warchief en Captain of the Watch net als in veruit de meeste decks ook in dit deck standhoudt.

Verder zie ik dat je drie Kor Skyfisher in je deck speelt. Naast die ene Captain of the Watch die inmiddels waarschijnlijk op de schraplijst staat speel je drie Thraben Inspector en houdt daarmee het lijstje met permanents met ETB abilities op. Daarmee lijkt Kor Skyfisher zijn potentie bij lange na niet te benutten en schiet daarmee zijn doel natuurlijk een beetje voorbij.
15-7-2018 15:50:00 door Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
Ik zie twee kaarten die ik zelf overwogen heb, maar waarvan ik vervolgens besloten heb om ze niet te spelen:

* Forbidding Watchtower: Het feit dat die getapt in het spel komt, kun je niet gebruiken. Daarnaast kun je de twee mana om hem te animeren meestal ook beter gebruiken. Een 1/5'je is een goede verdediger, maar Soldiers speel je niet om te verdedigen.

* Soltari Champion: Die bleek in mijn deck te langzaam te zijn. Ja, je leest het goed. Omdat hij de bonus pas geeft als hij aanvalt, komt die pas een beurt later. Dan heb ik veel liever een Veteran Swordsmith.

Verder doen Fencing Ace (vanwege de double strike, met alle bonussen heeft die regelmatig power 4 of 5) en Soltari Foot Soldier (vanwege de shadow, is een redelijk ondergewaardeerde 1-drop, maar met een Bonesplitter heb je een unblockable 3/1) het heel goed in mijn deck.
15-7-2018 16:02:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Kan ik het toch niet laten om alvast nog even verder te kijken.

Ik ben het helemaal met Tim Reus eens dat er te weinig 2-drops worden gespeeld. Zelf zie ik wel meerwaarde in Precinct Captain of zelfs Hanweir Militia Captain.

Verder ben ik heel erg gecharmeerd van de eerder door Xander voorgestelde setup met equipments, Auriok Steelshaper, Kor Duelist en Fencing Ace. In zo'n setup zou je bijvoorbeeld ook nut kunnen vinden in kaarten zoals Relic Seeker, Kor Outfitter en Sunspear Shikari.

Mocht budget geen probleem zijn kan je natuurlijk altijd nog los met de eerder genoemde Thalia, Guardian of Thraben, of in een meer equipment gefocussed deck met Stoneforge Mystic (geen Soldier, ik weet het) om vervolgens Jitte en een bult Zwaarden op een beest te stapelen. Dan is de door Xander voorgestelde Soltari Foot Soldier natuurlijk helemaal niet meer te houden!
15-7-2018 16:29:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik heb net voor de volledigheid de mogelijke 1-drops ook maar even doorgekeken. Je speelt momenteel bij elkaar 6 1-drop creatures waarbij beide creatures niet echt druk uit kunnen oefenen omdat ze niet aggresief genoeg zijn.

Naast de eerder genoemde suggesties vallen Kytheon, Hero of Akros, Auriok Glaivemaster en Kitesail Apprentice op.
15-7-2018 16:48:00 door Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
Ja, ik speel die laatste twee in mijn Anafenza, Kin-Tree Spirit Soldiers en Knights Tiny Leader deck. Jammer in dit geval dat die Legendary is, maar dat bolsteren doet het ook wel goed. Voordat mijn tegenstander er erg in had, lag er een 5/4 flying, een 4/3 double strike en een 5/4 flying double strike (Kitesail Apprentice, Fencing Ace en Skyhunter Skirmisher, helaas geen Soldier, met wat bonussen...)
15-7-2018 17:43:00 door Maurits Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
De intentie achter dit deck is om het (binnen de Tribal opties van een monowit Soldier deck) vooral zo ALL-ROUND mogelijk te maken. Ik wil graag dat mijn leger stoer en robuust is. Het moet in principe een Earthquake of een Mutilate of een Overrun kunnen weerstaan. Er wordt door sommigen voorgesteld dat de Daru Warchief er maar beter uit kan. Nee !!! De Daru Warchief is juist de belangrijkste creature in het deck !!!

Ik vind het belangrijk en vanzelfsprekend dat dreigingen van de tegenstander beantwoord moeten kunnen worden. Vandaar de removal spells, Loyal Sentry en Kor Haven.

Van de twee mana creatures vind ik de Kor Skyfisher goed. Zijn nadeel kan je vaak opvangen door een Thraben Inspector naar je hand te halen. Om die reden vind ik hem iets beter dan een Kor Aeronaut. Je hebt diverse 2/2 first strikers voor 2 mana. Ik heb een tijdje Elite Inquisitor in mijn deck gehad. Ongetwijfeld best goed, maar in de praktijk deed hij tamelijk weinig. Precinct Captain deed helaas nog minder.

Er wordt geadviseerd om het deck sneller en agressiever te maken. Veel kleine creatures die je kunt Equippen. Waarschijnlijk is dat een heel goed advies. Maar die richting wil ik liever niet gaan. Integendeel, ik kijk momenteel naar suggesties om het deck juist meer controle te geven, via Provoke of Tappen of (tijdelijk) Exilen.
15-7-2018 17:50:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
You do you, maar dan moet je niet mopperen dat je een taaie match speelt en de pot forfeit vanwege een Soul Warden.
15-7-2018 17:51:00 door Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Dus feitelijk wil je control spelen. Want zoals IK het nu zie speel je control zonder control. Maar goed, als dat is wat je wilt (all-round zijn) dan kan dat. Ik weet nu wat je wilt en zal later met een uitgebreidere suggestie komen.

Nog een laatste vraag, je wilt veel dingen kunnen overleven. Maar hoe wil je winnen?
15-7-2018 17:55:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Oh Wacky, Mono Wit Soldier Control!?

Misschien ook wel een uitdaging. Ik zal eens meedenken. Wordt wel prijzig ben ik bang.

15-7-2018 17:56:00 door Maurits Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik neem alle adviezen ter harte hoe ik mijn deck zou kunnen aanpassen en in het bijzonder hoe ik lastige 1/1 creatures zoals Soul Warden kan uitschakelen.
15-7-2018 18:01:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@Maurits: Een antwoord op dat laatste is al een aantal keer gegeven, maar misschien niet wat je wilt horen. In een consistent deck met een mooie synergie is een 1/1 by definition namelijk niet je probleem, uitzonderingen daargelaten. Ter aanvulling, de genoemde kaarten lijken mij geen issue als je beurt vier kan swingen voor een kill.

Anders biedt wit weinig mooiere spot-removal dan Swords to Plowshares en Path to Exile.

Maar to the point: Hoe wil je winnen en wat is het budget?
15-7-2018 18:23:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik zal mijn bekende "ik heb te laat ge-edit" gewoonte maar weer even netjes oppakken: Isolate. Toch een stoer ding.
15-7-2018 18:50:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Mono Wit Soldier Control: hier ???

Gewoon nog 15 willekeurige Soldiers toevoegen, de Daru Warchief zit er alvast in. Doet het toch wel.

Maar shits and giggles aside, ik ben echt heel erg benieuwd waar Wacky mee komt, zeker geen twijfels bij die kerel, maar zelf kan ik het even niet verzinnen. Misschien een ETB Flickerwisp achtige build?
15-7-2018 19:24:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Heeft iemand voor mij anders nog een goede suggestie voor een Mono Rood Goblin deck waarin ik kan counteren?

Sorry Maurits, ik ben kut, ik weet het. Ik zie echt wel dat je houding enorm veranderd is maar na teksten als "Slechte Theorie-Vorming bij Magic" (maar Daru Warchief is het beste beestje in mijn deck) en "mijn witte Soldiers spelen het spel hard" (maar kan niet om een 1/1tje heen spelen) mag ik wel een beetje de draak met je steken toch?

Ik zal ondertussen net als Wacky even nadenken over serieuze suggesties voor een Mono Wit Soldier Control deck. Hoewel ik denk dat de potentie van zo'n set-up wat beperkt is is het allerbelangrijkste aan een deck natuurlijk dat jij het zelf leuk vindt om mee te spelen! Ik bouw zelf vaak zat rare shit. Ik zal eens gaan broeden op iets moois!
15-7-2018 19:40:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Even misschien een rare gedachte hoor, maar de prijs daargelaten, zie je iets in de speelstijl van het deck waar ik net naar linkte? Als dat namelijk iets is wat je leuk lijkt hebben we in ieder geval wat guidelines en kan er nagedacht worden over een meer budget build.

En kan je er mee als misschien niet alle creatures een Soldier zijn? En kan je er mee als je deck helemaal wordt omgegooid, en zo nee, wat moet er absoluut in blijven naast de Daru Warchief?
15-7-2018 20:25:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik vind Captain of the Watch persoonlijk erg sterk, vooral wanneer hij gecombineerd wordt met Preeminent Captain en mana versnellers als Ancient Tomb. Ook zou ik Daru Warchief niet zo snel afschrijven.

Ik denk dat control ook goed haalbaar is, mits je prison- / stax-achtige kaarten als Chalice of the Void, Thalia, Guardian of Thraben, Thalia, Heretic Cathar en Suppression Field wilt spelen.
15-7-2018 20:32:00 door Official Rules Advisor wackywong (39) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Note to self: Tocatli Honor Guard stopt Soul Warden.
15-7-2018 20:32:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Captain of the Watch en Daru Warchief kunnen in casual ook zeker wel een plekje krijgen, maar zoals je terecht impliceert niet als je ze gaat hardcasten zonder mana excelleration.

Chalice of the Void is een klein beetje afhankelijk van je eigen manacurve lijkt mij, maar doorgaans een mooie keuze. Voor de rest rete solide suggesties!

Ghostly Prison?

Edit: Stoer ding Wacky!
15-7-2018 20:39:00 door Maurits Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Hey Jense. Preeminent Captain en Thalia, Heretic Cathar heb ik beiden een tijdje in mijn deck gehad. Waarom rouleerden ze er uit? Ik denk omdat ik vond dat er teveel 3 mana creatures in het deck zaten. Jouw tip Deftblade Elite spreekt mij zeer aan. Ik ga proberen die kaart aan te schaffen.
15-7-2018 20:48:00 door Premium lid Casper (1) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@Maurits:

Ik snap dat ik na mijn flauwe gedrag van net misschien even niet je favoriete gesprekspartner ben, maar misschien wel de moeite waard om antwoord te geven op de vragen zodat iedereen weet waar ze naar zoeken.

- Wat is je budget?
- Hoe wil je winnen?
- Moeten alle creatures een Soldier zijn?
- Wat mag er absoluut niet uit je deck?
- Kan je met Stax achtige strategien?
15-7-2018 20:48:00 door Premium lid Jense (Utrecht) (8) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Verder lijkt het mij verstandig om meer card advantage te spelen, wellicht removal op een stokkie. Dus Palace Jailer en / of Fairgrounds Warden ipv Swords to Plowshares. Enlistment Officer is ook een prima soldier die je kaarten oplevert. Ook lijkt het mij een goed idee om Veteran Armorsmith te vervangen door Veteran Swordsmith. Je wil immers potjes winnen, right?
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Pagina:  1 2 3  [volgende] [laatste]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Ravnica Allegiance.
spacer
devider
Er zijn nu 15 leden ingelogd op NederMagic.
21145 paginas bekeken sinds 20-2-2019 23:50:02
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.