spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
21-4-2018 15:30:51 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
planes walkers aanvallen.
Forum: Vragen Regels
9-4-2018 23:14:00 door Premium lid Anton Handgraaf (2) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
als ik bijvoorbeeld een Garruk Wildspeaker aanval met een creature equiped met Sword of Feast and Famine mag ik landjes untappen? en moet mijn tegenstander dan ook een kaart discarden?

ik ga uit van niet maar regels kunnen soms raar werken en ik wil het gewoon voortaan goed doen.
[reageren]
Reacties (4)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
10-4-2018 8:37:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
De bekende vraag, je bent niet de eerste die een vraag in deze categorie stelt. Vaak worden pkaneswalkers uitgelegd alsof ze een soort van spelers zijn die met je mee vechten. Dit levert meer dan eens verwarring op, omdat sommige mensen planeswalkers maar al te graag willen tellen als een speler. Dit is NIET het geval. Planeswalkers zijn gewoon permanents, die direct aangevallen worden door creatures. En als een creature dat een planeswalkers aanvalt niet geblokt wordt, dan krijgt de planeswalkers schade gelijk aan de power van het beest en dat resulteert erin dat de planeswalker een aantal loyalty counters verliest gelijk aan de schade. Echter maakt het feit dat je planeswalkers direct aan kan vallen nog geen spelers.

Kortom: je zwaard zal niet triggeren, omdat je geen combat damage aan een spelers gedaan hebt.


P.S.: op dit moment mag je ook nog schade van bv. een Lightning Bolt die je op een speler cast bij het resolven redirecten naar één van zijn planeswalkers. Ook dit kan de verwarring veroorzaken dat planeswalkers zouden tellen als player. Deze regels wordþ met de komst van Dominaria aangepast. Al dit soort damage spreuken zullen een nieuwe wording krijgen die zegt dat damage mag doen naar "any target".
10-4-2018 8:38:00 door michiel (amersfoort) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
de ability van het zwaar triggered alleen als je en speler schade doet dus niet als je een planeswalker aanvalt.
15-4-2018 17:24:00 door Premium lid Anton Handgraaf (2) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
zo als ik al zei. ik ging uit van niet maar aangezien je voor zover ik weet wordt de speler aangevallen en de damage ge-redirect naar de planeswalker dan kunnen er rare situaties ontstaan.
magic heeft soms vreemde regel technische limbo situaties (Deaththouch + Trample), gelukkig hier niet het geval. planeswalkers zijn geen players en dist soort abilities triggeren niet.

bedankt voor de toelichting.
16-4-2018 8:30:00 door Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
quote: "maar aangezien je voor zover ik weet wordt de speler aangevallen en de damage ge-redirect naar de planeswalker dan kunnen er rare situaties ontstaan."


Dit is dus niet zo. Je valt de planeswalker aan. Punt.

De enige situatie dat er damage ge-redirect werd, is juist bij non-combat damage. Dan target je de speler en redirect je de schade naar 1 van zijn planeswalkers (bijvoorbeeld met een Lightning Bolt. Maar die regel wordt afgeschaft.
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Dominaria (DOM)
Rivals of Ixalan
Ixalan
Hour of Devastation
Amonkhet

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Dominaria.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 21 leden ingelogd op NederMagic.
12085 paginas bekeken sinds 21-4-2018 10:19:25

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.