spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
19-8-2018 21:03:45 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Returning player - Waar te beginnen
Forum: Magic Algemeen
10-9-2017 door Elessor Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Hoi Allemaal,

Een eerste post van mij op dit forum. Mocht dit bericht overigens niet op de goede plek staan, laat het weten of verplaats het topic!

Na het aanschaffen van Dominion en wat potjes hierin gespeeld te hebben met vrienden en partner is mijn oude Magic vonkje toch weer overgesprongen. Deck Building is leuk! zij het in de vorm van Magic dan wel Dominion (of een andere variant).

Ik ben weer wat filmpjes gaan kijken over Magic op YT en Twitch en ben voornemens om weer te gaan spelen. Echter als je er zo lang als mij uit bent geweest is dat best een opgave.

Voor de beeldvorming: ik voornamelijk gespeeld tussen 1993 en 1999 vanaf Beta tot aan Urza's Saga / 6th / mercadian masques. Heb altjd met plezier gespeeld bij de Eppo in Eindhoven tot aan wat vervelende ervaringen met de 'elite' aldaar (zag over dit fenomeen wel meer topics). Kortom als je geen Power9 had telde je niet mee. Dat plus topsport op europees niveau heeft mij doen stoppen destijds.

Inmiddels woon ik niet meer in Eindhoven, maar In Etten-Leur (bij Breda) en ben ik zoekende naar een herintroductie tot het spel. Kaarten van vroeger heb ik niet meer (denk ik waar ik wel van baal nu). Ik zal dus van scratch af aan moeten gaan spelen en opbouwen.

Om weer er in te komen heb ik Magic Online / Magic Duels gedownload en beleef lekker uren plezier in het spelen van het spel en wil dus weer echt fysieke kaarten gaan spelen.

Ik heb gemerkt dat er veel veranderd is in de tijd en merk dat het spel er niet makkelijker op is geworden. Veel meer abilities / uitzonderingen / mogelijkheden / regels die het spel wel lekker vernieuwend maken, maar waar ik nog niet helemaal mee bekend ben.

Ik vraag me af wat een goede manier is om terug in het spel te komen. Moet ik een pre-constructed deck kopen van het current block, boosters knallen of een fat pack kopen? Wellicht iets kopen op MP? Er zijn zoveel opties dat ik er een beetje in verdwaal.

Dat geldt ook voor de formats die er nu zijn. Ik vermoed zelf dat ik op tijd moment op zoek ben naar een casual format, maar vermoed wel dat ik later een format zal gaan kiezen zoals standard / draft.

en dan als laatste Wat zijn leuke plekken Rondom Etten-Leur / Breda om weer met de community in contact te komen? wat zijn de winkels waar veel gespeeld wordt, zijn er clubjes die ook nieuwe / returning spelers accepteren? zijn er ergens vrijblijvende events waar ik gewoon weer eens kan meekijken met potjes etc?

I know a lot to ask and all, maar zou het waarderen als ik een beetje op weg geholpen wordt.

Thanks alvast!
[reageren]
Reacties (10)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
10-9-2017 11:36:00 door Premium lid Arjan (Amsterdam) (162) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Als je mensen kent en/of een partner hebt om mee te spelen, en nu vooral op zoekt bent naar een meer casual herintroductie tot MTG, dan zou ik beginnen om gezellig met elkaar te spelen.

Eén heel leuk casual formaat is Commander. Hier kan je de regels vinden: hier

Eén van de dingen die leuk is aan Commander is dat je met 100 verschillende kaarten speelt, dus dat je ondanks dat je maar één deck hebt, toch steeds weer een andere spelervaring kan hebben. Er zijn onlangs ook weer een paar Commander decks uitgebracht die je ongetwijfeld ook op Nedermagic zal kunnen bestellen. Als jij én je partner beiden zo'n deck hebben dan denk ik dat je behoorlijk wat leuke avondjes Magic kan beleven.

Mocht dat niet genoeg zijn dan kan je later gaan draften, en wellicht Standard spelen. Ik ben zelf nota bene een Standard speler, maar gemiddeld genomen lijkt mij dat niet de beste introductie into MTG, tenzij je behoorlijk competitief bent en daar veel plezier aan ontleent. Als je gewoon leuk wil magiccen en wil experimenteren met zelf kaarten in decks stoppen lijken mij die Commander decks een uitstekend begin. Uiteindelijk kan je er dan ook zelf eentje maken.

Overigens ken ik ook Commander spelers met extreem goede decks. Daarom lijkt het mij leuker als je eerst in eigen kring kan spelen of je moet toevallig wat mensen tegenkomen die niet super gestroomlijnde superdecks hebben.

Veel succes en plezier!

10-9-2017 11:48:00 door Premium lid Dordledum (106) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
+1 voor de commander suggestie als leukste casual format. de preconstructed decks die je kan kopen zijn behoorlijk goed!
10-9-2017 16:31:00 door Klaasvaak (15) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Commander is denk ik het leukste casual format, maar niet heel meest eenvoudige om te leren, zeker als je aangeeft de nieuwe abilities een beetje overweldigend te vinden.
10-9-2017 21:35:00 door Elessor Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Thanks voor de reacties ik ga in deze post even op iedereen reageren om het overzichtelijk te houden.

@Arjan:

Ik ken nog niet zo heel veel mensen in Etten-Leur (en omgeving). De dichtsbijzijnde persoon die ik ken die Magic speelt (en niet eens op regelmatige basis) woont in utrecht. Mijn partner is helemaal casual. Een spel als Magic is voor haar al veel te ingewikkeld / te diepgaand. Dus met haar spelen is helaas ook geen optie.

Ik heb op een van de topics gereageerd van iemand die hier in de buurt spelers zocht. Dus hopelijk kan ik daar op den duur aansluiten.

Om er weer in te komen speel ik nu vooral de stories van Magic Duels die wel vermakelijk zijn en een goede intro tot alle nieuwe abilities.

Commander ken ik niet, naar ga ik zeker even checken. Je uitleg spreekt me wel aan omdat er veel diversiteit in zit. Dat trok me ook aan tot het Draft Format. De regels / voorbeelden ga ik checken. Dank. Je merkte op dat er ook preconstructed decks zijn. Ik neem aan dat deze allemaal rond een bepaalde speelstijl hangen? om een idee te geven speelde ik vroeger vooral rood / blauw of blauw / zwart. het counteren en lamleggen van de tegenstander icm direct dmg zwarte spells vond ik prettig spelen.

Ik ben wel redelijk competitief ingesteld en het zelf decks bouwen is wat ik ook altijd leuk vond. Potje spelen tegen iemand, deck tweaken en nog meer potjes spelen. Ieder potje is anders en challenging als je een goede tegenspeler hebt. Echter met alles wat er veranderd is in de jaren, wil ik meer casual beginnen.

@klaasvaak: Niet persee overweldigiend, maar als er 15 + jaren tussen stoppen en weer beginnen zit, met nieuwe formats, regels, abilities dan is dat weer even inkomen. Laat ik het dan zo verwoorden. Door het spelen van Duels, leer ik nu de vernieuwingen kennen en begin ik er weer in te komen

Nogmaals dank! meer suggesties zijn uiteraard welkom!

10-9-2017 21:51:00 door Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (21) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Commander is in ieder geval wel een fijn formaat om met mensen van verschillende niveaus te kunnen spelen vind ik zelf. Er zijn wel mensen die echt zwaar sterke decks hebben, maar in de meeste kringen wordt er veel waarde gehecht aan het plezier en niet om zo snel en effectief mogelijk kills te maken.

Wat een beetje een ding bij commander is is dat decks vaak rondom een thema/mechanic gebouwd worden. Doordat mensen de flavor ook belangrijk vinden kom je ook veel kaarten tegen die voor competitief spel niet sterk genoeg zijn (door bijv. een hoge mana cost).

Bij commander begint iedereen sowieso al op 40 levens. Mede daardoor krijg je in commander doorgaans wel de kans om dure spells (in mana cost) te spelen met grote effecten. Dat kan dus heel erg spelbepalend (of in ieder geval van grote invloed zijn) waardoor iedereen wel kansen heeft om te winnen, zelfs met een minder sterk deck.

De standaarddecks uit de commanderreeksen zijn qua niveau best goed om mee te spelen. Ik heb zelf in ieder geval met enige regelmaat met een van deze decks gewonnen van homebrew decks die in principe uit betere kaarten gebouwd waren.
10-9-2017 22:13:00 door Elessor Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik hoor inderdaad dezelfde geluiden als ik Youtube erop nasla voor de 2017 decks. alleen de 5-color precon is wat lastiger omdat er geen fetch kaarten in zitten.

Ik kan overigens niet de precons vinden op nedermagic? Enig idee waar ik deze moet zoeken? Het format spreekt me wel aan (maar eerst even volk vinden waarmee ik kan spelen natuurlijk anders koop ik een deck waarmee ik niet kan spelen).

Wellicht een noob vraagje... Mag je Commander kaarten ook in Standard / Modern gebruiken en andersom kaarten uit Standard / Modern in commander?

10-9-2017 22:30:00 door Global Moderator Official Rules Advisor Arjan Kuijper (Zaandam) (245) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Hoi Elessor,

Leuk dat je weer gaat spelen, met magic stop je nooit echt .

Commander is een groot formaat, zowel in fanbase als in mogelijkheden die je hebt qua deckbuilding; nagenoeg alle kaarten ooit zijn toegestaan dus de sky is the limit.
Dit hangt dan ook gelijk samen met je laatste vraag: standard kaarten zijn in principe altijd legal in commander, tenzij ze daar toevallig gebanned zijn. Andersom zijn commander kaarten niet per se legal in standard; Standard omvat simpelweg de kaarten uit de laatste ruwweg 2 jaar aan nieuwe reguliere sets. Het kan prima zijn dat een kaart uit een commander precon standard legal is, als het dus een reprint is van een vrij recent gedrukte kaart, maar het kan ook net zo goed niet het geval zijn.

edit: en voor modern gaat hetzelfde op als voor standard, alleen de hoeveelheid toegestane series is fors groter.
10-9-2017 23:03:00 door Elessor Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Once a nerd, Always a nerd

Nu snap ik ook beter je eerste reactie over te beginnen met Commander. Mocht ik dan later overstappen naar Standard kan ik die kaarten altijd nog gebruiken in commander (en gelimiteerd omgekeerd).

Ik heb wat decks bekeken en het ziet er naar uit dat de meeste wel solid / goed gebouwde decks zijn die all-round mee kunnen komen.

Aangezien ik een tripje richting de usa heb gepland zit ik te denken aan de Commander Anthology set. zeker Dollar / Eur pricewise een goede keuze met goede decks. Wellicht dat ik daarbij nog een 2017 deck ga scoren. Dan zit ik iig geramd voor de komende tijd. Hobbies kosten toch geld he

Naast Commander, zijn er ook degelijke precons voor Standard / HoD / Amonkhet die de moeite waard zijn?
11-9-2017 9:10:00 door Klaasvaak (15) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik moet bekennen dat ik daar weinig verstand van heb, maar ik denk het niet aangezien het standard format zo vaak op zijn kop gegooid wordt (bijvoorbeeld als een nieuwe set uitkomt, wat tegenwoordig behoorlijk vaak is, of als er een nieuw deck 'uitgevonden' wordt dat het ineens heel goed doet). Standard is echt heel duur als je dat wilt spelen en bijhouden, vandaar dat ik het ook vermijd. Commander heeft het voordeel dat het een super stabiel format is, en dat je met je eigen speelgroep (als je die hebt) zelf je eigen regels kunt maken om het leuk te maken/houden.
Draften is eigenlijk het enige non-commander dat in mijn mening veel plezier biedt, en dit kan nog betaalbaar zijn als je de draftkaarten weer verkoopt/wegruilt.
11-9-2017 9:46:00 door Power Moderator NederMagic Rules Advisor Michiel Smit (991) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Van -C13- Commander 2013 set van 5 decks heb ik nog een setje te koop van staan.
De decklijsten van C17 staan hier.
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Magic 2019 (M19)
Dominaria (DOM)
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle M19.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 9 leden ingelogd op NederMagic.
1008 paginas bekeken sinds 19-8-2018 20:50:16
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.