spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
20-5-2019 18:59:18 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
Ik heb al 12 jaar niet gespeeld. What changed?
Forum: Magic Algemeen
11-3-2016 23:57:00 door Tijmen Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Zo!
Ik ga aankomende woensdag voor het eerst weer 'ns spelen en ik vroeg mij af wat ik gemist heb. Ik heb een beetje rondgesnuffeld en vooral het hele planeswalker verhaal is nieuw. De verschillende sets/decks en vormen zijn ook allemaal een beetje verwarrend met Commander kaarten en Sets en Commander als vorm is ook allemaal nieuw.
Zijn er nog meer ingrijpende dingen die heel anders zijn die handig zijn te weten? Ik ga vooralsnog met m'n oude deck spelen (Suicide Black), maar misschien dat ik in de nabije toekomst ook wel naar Standard ga kijken.

Ik ben trouwens erg blij te zien dat Nedermagic er nog precies hetzelfde uit ziet. Brengt mooie herinneringen boven. Ik keek even bij CvsC, waar ik vroeger veel tijd kwijlend door bracht, maar dat lijkt erg rustig te zijn vergeleken met vroeger. Is Magic niet zo groot meer als het ooit was? Of is de Nederlandse community ergens anders naar verhuisd?
[reageren]
Reacties (9)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
12-3-2016 10:39:00 door Premium lid pi (92) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Magic is groter dan ooit, maar het ruilen doet lang niet iedereen meer en online activiteit is wat minder. Ik denk dat je de belangrijkste wijzigingen wel gezien hebt, ik zou nog even kijken naar hoe combat damage nu werkt en hoe de legend regel nu in elkaar zit. Owja, en manaburn is afgeschaft. Logischerwijs zijn er een hele zooi keywords bijgekomen, maar daar kun je denk ik beter naar vragen als je ze tegen komt bij een tegenstander.

Commander (ook wel bekend als Elder Dragon Highlander) is overigens in 1996 verzonnen voor een Duelist artikel . Waarschijnlijk loop je er tegenaan als je van multiplayer houdt, maar voor 1 op 1 is het eigenlijk niet zo geschikt, dus als dat niet je ding is zou ik me daar niet zo druk om maken.
12-3-2016 13:07:00 door Tijmen Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Duidelijk! Mooi om te horen dat het goed gaat met het spel.

Ik ben wel verbaasd dat er minder online geruild wordt - ik zou juist denken dat het alleen maar meer zou zijn geworden. Rond de milleniumwisseling was het internet natuurlijk nog een stuk minder volwassen dan nu. Hoe komen mensen nu aan hun kaarten? Wordt alles gewoon los gekocht en niet geruild? Of wordt er face-to-face geruild?
12-3-2016 13:23:00 door Power Moderator NederMagic Rules Advisor Michiel Smit (992) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Welkom terug
Je kunt nu ook bij een kaart zien staan wie hem te ruil heeft en het zo proberen ipv een topic te maken dat wordt ook wel vaal gedaan. Je kunt ook je collectie online bijhouden en bij iemand z'n haves en wants bekijken.
12-3-2016 19:01:00 door Premium lid pi (92) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Het kan mijn gevoel zijn hoor, maar er is denk ik een beetje aversie tegen het ruilen ontstaan met de enorme fluctuaties in prijzen die je de laatste jaren meer en meer ziet, daarnaast begrijp ik dat op grote tournooien vaak de enige die bereid zijn te ruilen op zoek zijn naar deals die erg goed voor zichzelf zijn ("sharks" ). Natuurlijk is "enige" daarin overdreven, maar bv op GP Utrecht liep ik rond met wat vrienden/kennissen die zelf handelaren zijn en die konden me zo aanwijzen wie ze op elk tournooi zagen voor het ruilen en eventueel vertellen bij welke winkels ze horen. Ik heb daar dan ook met slechts 2 mensen geruild; een van die vrienden en een inruil bij een van de winkels die een stand hadden (de avond er voor is een 3e naar mij toegekomen voor een ruil, die vertegenwoordige een winkel uit het Oosten van Europa en was ook puur op zoek naar handel voor zijn winkel). Natuurlijk zal dit minder zijn in een meer besloten omgeving.

12 jaar gelden wist je of de prijzen uit je hoofd of gebruikte je een Inquest oid (en wist je dat die al een tijdje achter liep dus het luisterde allemaal niet zo nauw). Een enkeling kende MOTL of daarvoor de Cloister lijsten, maar dat was zeer uitzonderlijk. Nu kun je via allerlei bronnen de laatste informatie via je telefoon ophalen en kan een prijs in tien minuten veranderen. Als je daar niet op de voet achteraan zit heb je het risico dat een ander dat wel doet en er gebruik van maakt. Niet iedereen is bereid dat te doen en houdt het ruilen dus binnen zijn of haar vrienden kring.

Ik geef zelf sterk de voorkeur aan hoe het vroeger ging*, ruilen ging sneller (niet alles checken via die stomme telefoons), mensen maakten zich minder druk om kleine verschillen en het was een vrij sociaal gebeuren. Ik ruil nog steeds het liefst oude stijl, stapeltjes maken van wat aan beide kanten zit en een beetje passen en meten en kijken of je iets kan vinden wat voor beide werkt. Maar ik moet toegeven dat ik ook af en toe wel iets op moet zoeken omdat de prijzen gewoon niet stabiel genoeg zijn en je er enorm naast kan zitten met informatie van dagen oud.

Overigens, er zijn er nog steeds wel genoeg te vinden die wel willen ruilen hoor. Ik heb meestal wel een paar lopende deals hier op Nedermagic. Als je een voorraad bulk rares hebt hou ik me aanbevolen.

* Ik begon in '97 en heb altijd fanatiek geruild.
12-3-2016 22:58:00 door Premium lid Wijnand Schoenmakers (181) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
het verbaasde mij ook al toen ik voor het eerst in 15 jaar een prerelease bijwoonde dat mensen mij enigszins raar aankeken toen ik met mijn ruilmappen aankwam, nou moet ik wel toegeven dat ik een beetje veel had meegenomen (8 mappen met rares ) maar dat was met goede bedoelingen om een zo breed mogelijk assortiment te hebben, ik had echt verwacht dat iedereen zijn ruilmappen zou meenemen maar dat bleek misschien 1 op 6 mensen en veel waren niet "voorbereid" op wat grotere waarde trades...
12-3-2016 23:18:00 door Premium lid Arjan (Amsterdam) (163) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Bij ons op de FNM wordt nog steeds fanatiek geruild hoor! Op de laatste FNM leek het na afloop wel een heuse markt zoveel dat er werd geruild. Ik zeg er wel bij dat het volgens mij vooral om kleine deals gaat, maar het is leuk om te zien dat de ruilmarkt zo levendig is.

Dat iedereen tegenwoordig de prijzen zo even op kan zoeken is volgens mij alleen maar een voordeel, en maakt het
voor veruit de meerderheid makkelijker om met een goed gevoel te ruilen.
13-3-2016 9:09:00 door Tijmen Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
@pi: Ik had ook al even op reddit gekeken en daar waren inderdaad veel negatieve posts over dat handelaren en mensen die speculeren de tweedehands markt redelijk verzieken. Jammer. Wat je zegt klopt inderdaad: ik wist vroeger ongeveer van elke kaart wel wat hij waard was en dat fluctueerde niet heel veel. Nu lijkt het alsof er in gehandeld wordt als extreem volatile aandelen. Ik keek altijd wel even op Nedermagic wat een kaart waard was als ik hem ruilde om te zorgen dat het niet heel (on)voordelig was, maar daar was ik inderdaad nooit heel erg mee bezig.
Het is jammer te horen dat er niet onderling gehandeld wordt. Het is natuurlijk nooit uit te sluiten dat je met een handelaar te maken hebt, eigenlijk zou onderling handelen juist de manier moeten zijn om de tweedehands markt een beetje in toom te houden.

@Arjan: dat is mooi te horen, want ik woon ook in Amsterdam! Ik ben 'per ongeluk' wel eens in de Twee Klaveren beland op een avond dat er gespeeld werd: is dat café het epicentrum van de Amsterdamse community? Dan moet ik daar maar 'ns een keer langs, gelukkig woon ik er om de hoek.

Ik heb inmiddels al weer een stuk meer gelezen en ben redelijk up to date. Ik moet vooral nog kijken wat de meta nu is.

Wat prijzen betreft: het verschil lijkt veel groter te zijn geworden. Ik weet nog dat Arcbound Ravager 22,50' was (of hadden we toen nog Gulden's?) en vond dat echt absurd veel voor een enkele kaart. Nu zie ik veel kaarten in T2 voor 40'+. Mijn Chalice of the Void is opeens 35' waard (terwijl ik ze geloof ik voor 4' ofzo gekocht heb), mijn Grim Monolith en Mox Diamond ook opeens een fortuin, terwijl veel rares die vroeger comfortabel in de 'midden-mode' rond de 5-8' waren nu <2' zijn en heel veel rares zijn minder dan een Euro en sommige zelfs een halve Euro zijn. Aangezien de markt erg volatiel is neem ik aan dat de prijzen worden geupdate aan de hand van de prijs van kaarten die worden en een gemiddelde wordt genomen. Aangezien dit op Nedermagic niet gebeurd ben ik wel nieuwsgierig hoe actueel de prijzen zijn.
13-3-2016 9:56:00 door Premium lid pi (92) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
(Ik woon ook in Amsterdam, 2 Klaveren is nog steeds een goede)

Je bent een beetje appels en peren aan het vergelijken: een kaart als Chalice is nu veel ouder dan toen. Mox Diamond was zo'n 40-45 gulden dat die uit kwam, tot recent zat die niet heel veel hoger dan dat. In de tussentijd heb je inflatie en nieuwe formaten die de markt beinvloed hebben. Je vindt hier een topic met prijs discussie als je het interessant vindt. Er zijn ook verschillende sites volledig aan het onderwerp geweid.
14-3-2016 9:16:00 door Premium lid Stijn (128) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Leuk dat je terug bent! De belangrijkste veranderingen zijn denk ik wel genoemd. Wat ik nog mis is de toevoeging van het formaat modern, een nieuw eternal format waarin groweg alles dat is geprint na Mirrodin gespeeld mag worden.

Veel spelplezier gewenst en succes met het doornemen van alle nieuwe kaarten!
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle War of the Sparks.
spacer
devider
Er zijn nu 13 leden ingelogd op NederMagic.
5108 paginas bekeken sinds 20-5-2019 15:23:35
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.