spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
20-3-2018 10:47:25 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
[EDH] Teneb, Rock Bottem
Forum: Commander / EDH
21-7-2012 19:28:00 door Power Moderator *Poesjuh* (Hoorn) (109) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Nathan vroeg een tijdje geleden of ik een stuk wilde schrijven over een van mijn generals. Kennelijk was hij ervan overtuigd dat ik wel verstand van heb van EDH, grappenmaker! ^^ Mag dan wel EDH catalogus gemaakt hebben –die overigens echt nodig geupdate moet worden…– maar dat betekent niet dat ik er opeens verstand van heb of zo Anyway, ik wil wel een poging wagen

Groupie
Voordat ik straks tot de general kom eerst een klein stukje over mijn speelgroep. Je zal zien dat ik een aantal keuzes in mijn lijst heb gemaakt die wellicht niet de beste optie zijn en het deck kan ook zeker sterker. Echter, dat zou niet passen binnen mijn speelgroep. Mijn groep is er een die houd van the red zone, creature based decks, tribal decks, decks met flavor. Waar we niet van houden is decks die enkel gemaakt zijn om te winnen, stroperig zijn (aka defence!), mono blauw met tig extra beurten, combo decks of eigenlijk alles dat vanuit het niets zomaar ineens wint. O ja, counters spelen we eigenlijk ook niet, noch mass land destruction. Mijn groep is voor sommige mensen misschien heel lief als je het zo hoort, en soms zorgen al onze local bannings er weleens voor dat er een gekke spel situatie ontstaat. Er is bijv. een Wort, the Raidmother deck in de groep dat rampt als een malle, op dit soort momenten zou ik mass land destruction fijn vinden om het een beetje recht te trekken.

Hoe dan ook zorgt dit alles er wel voor dat onze decks goed op elkaar zijn afgestemd en de potjes eigenlijk altijd wel leuk zijn en iedereen een kans krijgt. Meedoen is belangrijker dan winnen, dat is de gedachte die overheerst.

Als laatste; lots and lots of creatures! Zoals gezegd; we love the red zone!
About Teneb
De general die ik wil bespreken is Teneb, the Harvester. By far m'n favoriete general, favoriete deck om mee te spelen, favoriete kleuren en tevens mijn eerste general. Voortgekomen uit het feit dat het de enige in zijn kleurencombinatie was, desondanks past hij eigenlijk perfect bij mijn speelstijl en is het een redelijke belichaming van wat ik leuk vind aan EDH // Magic in het algemeen; recursion en grote beaters ^^ Wat mij betreft leent Teneb daar zich ook het beste voor, een soort van Rock achtig deck.Je ziet op internet zeer veel Teneb decks die echt om de graveyard gebouwd zijn, wat mij betreft een keuze die niet klopt. Teneb is te traag en bied geen echte toegevoegde waarde voor een graveyard based deck, om de simpele reden dat je er mee moet aanvallen én schade doen aan de speler voordat hij daadwerkelijk effect heeft.

Ghave, Guru of Spores daarentegen is een veel betere general als je echt hardcore graveyard trucjes wil gaan uitvoeren. In heb je zeer veel kaarten die fijn werken met de graveyard, bijvoorbeeld Reveillark en Karmic Guide, een berucht duo. Echter werken veel van deze trucjes niet zonder een sacrifice outlet. Ghave heeft deze ingebouwd en met Ghave heb je dan ook altijd hier toegang tot. Daarnaast heb je geen andere creatures nodig om bijv. met Grave Pact voor belachelijk veel triggers te zorgen, Ghave kan dit allemaal voorzien. Ashnod’s Altar ernaast et voila! Ik heb naast Teneb ook Sek’Kuar, Deathkeeper als general, een deck dat echt gebouwd is om het misbruiken van de graveyard. Hier heeft Sek'Kuar een zeer grote toegevoegde waarde omdat hij me value geeft voor alle trucen die ik uitvoer. Het hebben van Sek'Kuar zorgt er wel voor dat ik Teneb niet heb gemaakt om de graveyard te misbruiken, anders zou ik twee precies dezelfde decks hebben met wat kleur verschil.

Karador, Ghost Chieftain is een goed alternatief voor Teneb, maar ook hiervan vind ik dat deze voor een rock type deck beter geschikt is. Doran, the Siege Tower is meest agressieve in de kleuren en moet je gebruiken om snel die keiharde beatings te brengen!


The list
Genoeg gezwets, de lijst staat hieronder. Ik heb hem expres uitgetypt omdat ik graag wil delen hoe ik kijk naar mijn decks, dat gaat namelijk verder dan card type. De verdeling die ik hieronder heb geplaatst is eigenlijk degene die ik altijd hanteer voor mijn decks. Hiernaast kijk ik ook zeker naar de CMC van met name de creatures. Als ik erachter kom dat de helft van de creatures 5 mana of meer kost dan ga ik toch wel m'n best doen om dit wat naar beneden te schroeven, of goed uitzoeken of ik voldoende mana acceleration heb om dit te kunnen hebben. Bij deze de lijst;


General:

Dit is ook daadwerkelijk mijn general. Naast Teneb zijn ook Crush of Wurms, Desolation Angel en Exalted Angel afgebeeld. Crush is eigenlijk gewoon te traag en daarom eruit, Deso Engel is mass land destruction, daarom zit die er niet in ook al is het wel een gaaf beest, Exalted heb ik nooit echt plek voor gevonden nu meer maar die zou ik wel willen spelen.

Utility creatures:
Dit zijn creatures die enkel of hoofdzakelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld rampen, removal of andere trucjes.
Saffi Eriksdotter
Harmonic Sliver
Necrotic Sliver
Karador, Ghost Chieftain

Fleshbag Marauder
Dimir House Guard
Necrotic Ooze

Auriok Champion
Restoration Angel
Archon of Justice
Karmic Guide
Reveillark

Fauna Shaman
Eternal Witness
Wood Elves
Yavimaya Elder
Yavimaya Granger
Oracle of Mul Daya
Acidic Slime
Genesis

In dit deck zit een combo, deze bestaat uit drie kaarten plus een vierde om daadwerkelijk wat te bereiken. Dimir House Guard, Karmic Guide / Saffi Eriksdotter, Reveillark & bijvoorbeeld Acidic Slime om bijna alles op te Blazen, Auriok Champion voor infinite life of Geist-Honored Monk voor infinite creatures. Daarnaast kan ik, zodra ik Karmic Guide en Saffi Eriksdotter heb kan ik zelfs met bijvoorbeeld Angel of Despair letterlijk alles dat geen vorm van shroud heeft of indestructible is opblazen. Daarentegen heb ik deze combo nog maar twee keer gebruikt. Een keer had een speler vier miljoen levens dankzij het opblazen van drie miljoen elfjes met een Brightflame, dus ik wilde meer levens hebben. De andere keer was het de enige manier om ervoor te zorgen dat ik niet zou verliezen.

Verder bestaat het utlity gedeelte uit redelijk wat ramp, waarbij Oracle of Mul Daya echt koning is, en daarnaast bijvoorbeeld het fantastische duo Harmonic Sliver en Necrotic Sliver. Restoration Angel is nieuw en heb ik nog niet in het spel gehad, maar ik kan me niet voorstellen dat die geen leuke dingen kan doen. Yavimaya Granger lijkt misschien slecht, maar samen met bijvoorbeeld Karador, Ghost Chieftain of Sun Titan is het helemaal niet erg dat hij iedere upkeep dood gaat.

Genesis is een kaart waarvan ik serieus overweeg om deze eruit te halen. Wat mij betreft is hij traag, kwetsbaar en vaker niet nuttig dan wel. De reden dat hij er nog in zit is omdat het nooit erg is om een creature te discarden met Survival of the Fittest waarvan je het toch niet erg vind en het ook altijd nog een 4/4 creature voor 5 mana is die kan chumpen.


Beatsticks:
Sommige hiervan zijn ook zeker utlity, sterker nog, de meeste, maar dit zijn toch wel echt de creatures waarmee ik de potjes win.
Spiritmonger
Angel of Despair
Phantom Nishoba
Vish Kal, Blood Arbiter

Geist-Honored Monk
Sun Titan
Twilight Shepherd
Eternal Dragon
Akroma, Angel of Wrath

Terastodon
Woodfall Primus

Spiritmonger en Phantom Nishoba zitten met name in het deck omdat ze gewoon cool zijn, daarnaast is Regenerate een ondergewaardeerde ability in EDH en is het ook zeker niet onhandig dat Phantom Nishoba in de graveyard power 0 heeft en dus via Reveillark terug kan komen. Vish Kal, Blood Arbiter is mijn tweede sacrifice outlet naast Dimir House Guard mocht ik er een nodig hebben voor eerder genoemde combo of om een creature te redden van een Exile effect. Primeval Titan aka PrimeTime heeft geen verder uitleg nodig denk ik, zeker als jullie straks mijn landbase zien.

Als laatste wil ik kort aandacht besteden aan mijn favoriete go-to creature als ik in problemen zit; Akroma, Angel of Wrath. Akroma heeft me echt nog nooit teleurgesteld en is altijd gevaarlijk. Als er een creature is in wit waarvan ik zeg; autoplay, dan is het Akroma wel. Het is dat ze in haar mana cost heeft wat er mogelijk voor kan zorgen dat je haar niet in ieder wit deck speelt maar als je het kan opbrengen qua mana zou ik haar zeker spelen!
Draw en tutors:
Mo cards = mo power! We weten allemaal hoe het voelt om in topdeck mode te zitten, en hoe het zoveel beter is om gewoon lekker kaarten in je hand te hebben.

Demonic Tutor
Syphon Mind
Vampiric Tutor
Cultivate
Harmonize
Kodama’s Reach
Nature’s Lore
Realms Uncharted
Survival of the Fittest
Three Visits

Survival of the Fittest, Demonic Tutor en Vampiric Tutor behoeven geen verdere uitleg lijkt me. Cultivate en Kodama’s Reach zijn tevens twee zeer veel gespeelde kaarten, al twijfel ik er wel over om deze eruit te halen simpelweg omdat ik niet zoveel basics speel. Een van de twee wordt dan Farseek, de ander ben ik nog niet over uit, Mogelijk Skyshroud Claim of zo, was het niet dat ik de vier mana niet zo tof vind. Harmonize pakt altijd drie kaarten, Syphon Mind pakt er minimaal twee, maar eigenlijk bij mij altijd drie of mogelijk vier. Daarnaast discarden ze mogelijk een creature wat weer leuk is voor Teneb natuurlijk.

Nature’s Lore en Three Visits zijn identieke kaarten en ik hou van het stelletje. Ze zoeken een dual en leggen deze untapped in het spel. Wat wil je nog meer?

Kill it!
Removal heb ik met name global, niet veel targeted en de targeted die ik heb zijn enkel de beste die er zijn. Enchantments en artifacts moeten het ook zeker afweten tegen dit deck, zelf speel ik er niet veel dus des te beter om ze allemaal op te blazen.

Maelstrom Pulse
Vindicate
Path to Exile
Swords to Plowshares

Fracturing Gust
Crime // Punishment
Pernicious Deed
Damnation
Austere Command
Wrath of God

Als eerste; Fracturing Gust is echt koning! Als je groen/wit in je deck hebt en niet super veel artifacts / enchantments van jezelf is hij echt de moeite waard. Instant mass removal en je krijgt nog levens ook. Purify is een prima alternatief voor decks met enkel wit, maar anders is deze echt 10x beter. Verder met name veelzijdige removal in de vorm van Maelstrom Pulse, Vindicate, Austere Command en Pernicious Deed en standaard mass creature removal door Damnation en Wrath of God.
Overige kaartjes:
Met name recursion en veelzijdige planeswalker in Garruk Relentless.

Sword of Light and Shadow
Phyrexian Reclamation
Garruk Relentless
Life from the Loam
Regrowth


Mo mana, mo powerrrrr!
39 land is best wat, maar dit is ook een redelijk mana heavy deck. Daar komt bij dat ik d.m.v. m'n ramp creatures en spells vaak wel veel landjes uit m'n deck filter.

Coalition Relic
Darksteel Ingot
Sol Ring
Mirari’s Wake

Enkel de beste artifact mana kaarten, al zouden daar natuurlijk best Mana Crypt en Mana Vault bij kunnen zitten i.p.v. Coalition Relic en Darksteel Ingot. Misschien dat ik dat met tijd nog wel doe, jammer dat ze allebei vrij prijzig zijn.

Ancient Tomb
Bojuka Bog
Grim Backwoods
Homeward Path
Kor Haven
Mystifying Maze
Strip Mine
Tower of the Magistrate
Vault of the Archangel
Vesuva
Volrath’s Stronghold

Dit zijn de landjes waarvan je zegt; die wil ik wel zoeken met Primeval Titan. Voor de scherpen onder ons; geen Cabal Coffers en Urborg, Tomb of Yawgmoth! Deze zitten in dit expres niet om mijn decks van elkaar te onderscheiden. In Sek'Kuar heb ik Primeval Titan ook zitten maar ik wil niet dat ik in beide decks naar dezelfde landjes zoek. Tower of the Magistrate is serieus awesome en zeker het spelen waard, met name als je veel equipments tegen je hebt. Vault of the Archangel is een fijne finisher zodra je een paar creatures hebt liggen.Bayou, Savannah, Scrubland
Godless Shrine, Overgrown Tomb, Temple Garden
Isolated Chapel, Sunpetal Grove, Woodland Cemetery
City of Brass, Command Tower, Gemstone Mine, Murmuring Bosk
Evolving Wilds, Krosan Verge, Terramorphic Expanse
Marsh Flats, Verdant Catacombs, Windswept Heath
3 Forest, 3 Plains, 3 Swamp

Met deze mana base heb ik eigenlijk nooit problemen met m'n mana, ondanks de vele leuke nonbasics die hierboven staan. Geen bounce landjes, deze vind ik voor dit deck wat te traag, komt bij dat ik anders nauwelijks basics over hou en negen is toch echt wel het minimum dat ik wil spelen.


How to play
Dit deck speelt eigenlijk heel relaxt. Het heeft voldoende kleine creatures om in het begin van het spel wat verdediging te hebben, voldoende removal om bedreigingen weg te halen en zeker voldoende big ass beaters om opponents dood te meppen. Wat je niet moet doen is teveel grote creatures neerleggen, deze zijn simpelweg te goed om er teveel van op de tafel te hebben. Doe je dit wel dan krijg je zonder twijfel een mega target op je hoofd en leg je het loodje. Rustig de kat uit de boom kijken en het juiste moment afwachten is dan ook de beste strategie. Maar goed, dat geld eigenlijk met alle EDH decks wel


That's it!
Dat dus ^^
[reageren]
Reacties (10)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
21-7-2012 23:05:00 door Bart Groothuizen (Rotterdam) (16) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Leuk om te lezen hoe jij het deck om teneb hebt gebouwd Ik was net mijn deck aan het updaten en ga er Birthing Pod bij zetten. Teneb heeft, zoals ook bij jou, mega veel utility creatures, en volgens mij kan er voor erg veel situaties gezocht worden naar oplossingen met de pod. Heb jij deze al geprobeerd? Verder hebben we erg veel dezelfde kaarten
21-7-2012 23:24:00 door Premium lid Nassie (144) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Grappenmaker of niet, zodra ik Teneb of Karador weer op ga pakke, wordt het een vrijwel regelrecfhte copy van je deck wss (wel wat budget aanpassingen hier en daar nodig, maar je deck verleent zich daar wel goed voor).
22-7-2012 10:32:00 door Power Moderator *Poesjuh* (Hoorn) (109) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Birthing Pod heb ik niet in dit deck zitten nee, ook al zou die er prima bij kunnen. Heeft met name te maken met wat ik ook noemde in m'n verhaal; het gescheiden houden van decks. Sek'Kuar maakt misbruik van de graveyard, Teneb maakt er enkel gebruik van. Sacrifice trucjes uitgezonderd met Dimir House Guard wil ik er dan ook niet in hebben, daarvoor heb ik Sek'Kuar wel. Anders gaan die twee decks teveel op elkaar lijken, nu zijn het twee compleet verschillende.
25-7-2012 18:29:00 door Power Moderator *Poesjuh* (Hoorn) (109) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Nog mensen met tips? Altijd lastig om wijzigingen te maken, maar sta open voor suggesties, mits ze onderbouwd zijn met argumenten en je ook verteld wat er dan uit zou moeten
23-9-2012 16:53:00 door Power Moderator *Poesjuh* (Hoorn) (109) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Zoals bekend is Primeval Titan natuurlijk gebanned sinds de 20st. Qua aanvalskracht kan ik hem prima missen, maar het zoeken naar 2 non-basics is een gemis. Ik heb dusdanig veel super non-basic landjes dat ik echt wel heb gezocht naar alternatieven. There are not a lot...

Uiteindelijk heb ik er nu voor gekozen om naast Titan ook Nantuko Monastery eruit te halen en daarvoor in de plaats de volgende "combo" te plaatsen;
Life from the Loam
Realms Uncharted

Ik dacht in eerste instantie al vrij snel aan Realms, was het niet dat ik dan wel iets nodig had om m'n landjes terug te halen. Crucible is niet een kaart die ik graag speel, dus was LftL een logische vervanging.

Tevens heb ik met de komst van FTV: Realms, nu ook Coffers + Urborg in het deck gedaan (snik, Primeval Titan! ). Hiervoor hebben Evolving Wilds en Terramorphic Expanse plaats gemaakt.
10-10-2012 23:52:00 door Power Moderator *Poesjuh* (Hoorn) (109) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
- Vish Kal
+ Jarad's Orders

Heb ook Jarad zelf erin gedaan maar kom er even niet op wat ervoor uit is gegaan.
11-10-2012 13:20:00 door Premium lid Stijn Rombouts (20) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik vind persoonlijk dat het deck te veel staples draait in een format waarin je juist zo veel goede obscure kaarten kan spelen, het deck is wel sterk dat kan ik zien, maar ik zou zelf niet snel met iets soortgelijks spelen.
11-10-2012 20:12:00 door Power Moderator *Poesjuh* (Hoorn) (109) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Dat is gedeeltelijk ook zeker waar ja. Daarentegen is dit het deck dat;
1, ik het langst heb, geleidelijk aan steeds beter wordt en om die reden "vanzelfsprekend" meer staples heeft. Met name ook omdat ik met dit deck niet een bepaald thema nastreef maar meer een gevoel. Alle kaarten die erin zitten streven wat mij betreft dat gevoel na.
2, de meeste van mijn andere decks hebben een thema of bepekering op een of andere manier. Dit is het enige deck waarbij ik dat echt geheel niet doe en dan moet ook best kunnen
11-10-2012 23:42:00 door Premium lid Stijn Rombouts (20) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
ik zeg ook niet dat jet het niet kan doen, een deck als het bovenstaande zorgt voor interesante potjes met krachtige spells, ik vraag me alleen af of je niet te vaak op de zelfde manier wint
12-10-2012 0:30:00 door Power Moderator *Poesjuh* (Hoorn) (109) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Naja. Winnen doe je lategame met een van de fatties. Daarnaast heb ik nu met Jarad een extra wincon maar heb er nog niet mee gespeeld sinds ik die heb. Welke fattie ik mee win dat maakt opzich niet zoveel uit. Alleen dat hou je toch, zeker in mijn groep waar we eigenlijk wel redelijk tegen combo enzo zijn. Uiteindelijk win je bij ons altijd door te beuken of een uitzonderlijke burn spell of zo (als in; komt bijna nooit voor). In dit deck is het meer een paar sterke, in andere decks is het weer een horde van kleinere, verschilt per deck.

Maar snap wel wat je bedoeld ja. Des te consistenter je deck des te vaker je op dezelfde manier je potjes speelt.
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Rivals of Ixalan
Ixalan
Hour of Devastation
Amonkhet
Aether Revolt
Kaladesh

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Rivals of Ixalan.

FNM agenda zoetermeer.
spacer
devider
Er zijn nu 20 leden ingelogd op NederMagic.
16097 paginas bekeken sinds 20-3-2018 1:59:14

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.