spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
menu menu spacer
spacer
spacer Magic the Gathering winkel forum community
spacer
spacer
menu Home spacer spacer
spacer
spacer spacer
menu Nieuws spacer spacer
spacer spacer
menu Winkel spacer spacer
spacer spacer
menu Interactief spacer spacer
spacer menu spacer
spacer spacer
menu Informatie spacer spacer
spacer spacer
Overig spacer spacer
spacer spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
spacer
illustratie
Snelzoeken op kaartnaam (Uitgebreid zoeken)
23-8-2019 17:19:41 [Inloggen] [Contact]
divider
[hulpdienst]
divider
[COLUMN] Trade-behaviour
Forum: Columns *
16-9-2011 8:29:00 door Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
Weer een nieuwe column van de *enige echte* Lookky! Met als onderwerp:


Waarom deze column?
Weten we niet allemaal allang hoe je moet traden? Vanwaar deze preek ineens?

Dat zou je denken hè..? Gewoon even een paar kaarten in een envelop, adres en postzegel erop en in de bus ermee? Helaas, zo makkelijk gaat dat soms niet..!


Hoe jammer het ook is; iedereen komt wel eens in de problemen als het gaat om het ruilen via de post. Je vergeet wat, je kaarten zijn beschadigd, je krijgt helemaal niks binnen.. In deze column zal ik je al vertellend leren hoe je in zo'n situatie moet handelen om alles toch nog netjes op te lossen! Waarom ik dat doe..?

Ik zit al een lange tijd op Nedermagic, al sinds het begin van mijn Magic-carrïere. Ik help graag mensen, doe graag dingen voor Michiel, enz... Echter, dat betekent niet dat ik nooit fouten maak. Zoals mensen al bij mijn referenties kunnen zien; ik heb me vroeger behoorlijk slecht gedragen als het om traden ging. Echter, het was niet met een slechte intentie; ik heb namelijk ADD. Door die ADD is het zogezegd "War inside my head" ( hier ); ik vergeet snel dingen, verwar dingen met elkaar en dat is natuurlijk niet handig voor een trader.

Uiteindelijk heb ik toen besloten om te stoppen met traden; ik wou andere mensen niet tot last zijn. Echter, sinds ik columns schrijf en actiever als nooit tevoren ben op Nedermagic wou ik dit voorgoed afsluiten. Ik heb een systeem bedacht voor mezelf om al mijn trades netjes en geordend te laten verlopen; een systeem dat ik hopelijk ook jullie aan kan leren zodat er een flink aantal trades beter zullen gaan!

Maar dit heb ik helemaal niet nodig..!
Dat zeg ik ook niet; ik zeg alleen dat iedereen wel baat zou hebben bij de perfecte manier om te traden. Dat klopt, zo noem ik het. Denk namelijk nooit dat je nooit iets fout zal doen, of nog erger: dat er nooit iets fout zal gaan bij 1 van je trades! Iedereen zal op een begeven moment een trade tegenkomen waarbij er kaarten kwijtraken o.i.d.; ik zal je tevens leren hoe je daarmee moet omgaan!

Vooruit dan maar... Waar gaan we het over hebben?
Hieronder zal ik een "index" maken voor deze column; door de zoekfunctie van je browser [bij mij F3] kun je snel het kopje vinden waar je naar op zoek bent!

1: Hoe zoek ik contact?
2: Wat is een up/downtrade?
3: Deal is rond: wie stuurt eerst?
4: Hoe verstuur ik mijn brief (regels over inpakken)?
5: Wat te doen als je brief niet aankomt/binnenkomt?
6: Hoe houd ik alles overzichtelijk?
7: Uitzonderingen.

1: Hoe zoek ik contact?
Goed, laten we beginnen waar elke trade begint. Je ziet dat iemand de kaart aanbied die jij zoekt (en wat toevallig: jij hebt ook nog een paar van zijn wants!): hoe zoeken we contact?

ey, ik wil je kaart. ruilen voor [-wants van diegene-]?

Zo gaat dat natuurlijk niet...! Net zoals bij een sollicitatie-gesprek is een correct bericht erg belangrijk. Een beetje een behoorlijk bericht schrijven laat zien dat je oprecht geintresseerd bent, de trade serieus neemt en graag een goede deal wilt maken. Probeer het eens op deze manier...:

Hey,

Ik zag dat je [-kaartnaam van de kaart waar je geintresseerd in bent-] aanbood via je [-CvsC, PP, noem het maar op!-]. Ik ben erg geintresseerd in een trade rondom die kaart.

Van je wants heb ik op dit moment [-kaartnamen van de kaarten die jij wilt bieden voor zijn kaart-]/Helaas heb ik niks van je wants, maar wellicht heb je intresse in de volgende kaarten: [-kaartnamen van je bod-]. Zie je een mogelijkheid om hier een trade van te maken?

Met vriendelijke groeten,
[-Naam-]

Kijk, dat is al een stuk vriendelijker. Ik denk dat iedereen liever een trade met persoon 2 zou maken, toch? Probeer erop te letten; het eerste contact zal erg bepalend zijn voor de rest van de trade!

2: Wat is een up/downtrade?
Up- en downtrades zijn veelgebruikte termen in het ruil-circuit. Ze staan voor een bepaald type trades:

Uptrade: kan 2 verschillende dingen betekenen. Je kunt je kaart van 5 euro ruilen voor een kaart van 6 euro: dat is een uptrade. Echter, een uptrade staat ook voor het ruilen van veel "kleine kaartjes" voor 1 "grote kaart" (Let's say: 50 craprares voor 1 Jace, the Mind Sculptor). Je gaat van veel kleine (goedkope) kaartjes naar 1 dure kaart; je gaat dus up!

Downtrade: is eigenlijk precies het omgekeerde van een uptrade. Je kan zakken in waarde (jou kaart van 6 euro voor de ander zijn kaart van 5 euro) maar je kan ook jou "grote kaart" (die prachtige Jace, the Mind Sculptor) ruilen voor een aantal "kleinere kaartjes".

Mensen hebben altijd graag uptrades. Waarom? Het is prettiger om kaarten te hebben die veel mensen zoeken; de duurdere kaarten dus! Hou daar rekening mee; bijna niemand zal zijn Black Lotus wegruilen voor 100 goedkope kaarten (ook al lijkt dat voordelig). Die Black Lotus is namelijk een stuk makkelijker te ruilen voor andere "grote kaarten".

Probeer dat soort situaties dus te vermijden. Echter, lukt dat niet, bied dan overwaarde. Bijvoorbeeld jou 50 "kleine kaarten" (waarde: 25,-) tegen de ander zijn "grote kaart" (waarde: 20,-). De overwaarde compenseert dan het feit dat hij zijn "grote kaart" wegruilt.

3: Deal is rond: wie stuurt eerst?
Om dat te beslissen worden meestal referenties gebruikt op Nedermagic. Aan iemand zijn referenties kan je zien hoeveel trades hij/zij al gehad heeft en hoe die afgelopen zijn. Sommige mensen houden dit bij op hun PP, maar Michiel heeft daar wat beters voor bedacht...Zie je die (19) in mijn naam staan? Als je daar op klikt, dan kom je bij mijn referenties uit. Op die pagina kan je zien wat eerdere traders van mij dachten, hoe de trades verliepen, zelfs wie er eerst stuurde! Ook kan je na een trade hier zelf laten zien wat jij van de trade dacht.

Let wel; dit is alleen voor members, dus wil je dit systeem gebruiken, dan zul je toch echt eerst iets op Nedermagic moeten kopen!

Uiteindelijk is de vuistregel: diegene met de meeste referenties hoeft niet als eerst te sturen. Deze persoon kan beter laten zien dat hij betrouwbaar is (hij heeft immers meer referenties) en daar zal je dus op moeten vertrouwen. Echter, dit is niet altijd zo! Voel je je niet goed bij je trade of heeft de ander een slechte referentie; schaam je niet en vraag of hij/zij eerst stuurt. Blijkbaar is er dan namelijk al eerder wat foutgegaan bij die persoon en sta jij in het volste recht om dit te vragen. Wijst hij dan je deal af; pech voor hem. Zo kan je al wat beter voorkomen dat je kaarten gestolen worden.


Echer, Michiel heeft nog wat moois voor ons traders bedacht:
-De Betrouwbare Trader Lijst ( hier )
-De Blacklist (hier )


De Betrouwbare Trader List laat de mensen zien die al een flink aantal referenties hebben gesprokkeld. Ben/probeer je een deal te maken met iemand die op deze lijst staat dan is het hoogstwaarschijnlijk (niemand is perfect) een betrouwbare trader en kan je je deal veilig maken.

De Blacklist is het tegenovergestelde: het is een lijst met alle oplichters die ooit op Nedermagic geweest zijn. Staat je contactpersoon op deze lijst? Laat hem eerst sturen. Blijkbaar heeft hij al eens eerder geprobeerd iemand op te lichten.

Deze lijsten zijn beide niet 100% correct. Iemand uit de Betrouwbare Traders Lijst kan nog steeds oplichten en andersom kan iemand op de Blacklist ook een perfecte trade voor jou in petto hebben. Het zijn slechts richtlijnen, vergeet dat nooit.

4: Hoe verstuur ik mijn brief (regels over inpakken)?
Goed, je hebt afgesproken welke kaarten jullie gaan traden en wie er als eerst gaat sturen; wat nu? De kaarten moeten op de post! Maar hoe kan je je kaarten zo verpakken dat er geen eventuele beschadigingen ontstaan? Hieronder een aantal tips:

: Stop de kaarten in sleeves (het liefst zo stevig mogelijke sleeves). Let wel op dat je er maximaal 4 in een sleeve stopt, anders kan hij uitscheuren!

: Plak de bovenkant van de sleeve dicht met plakband. Let daarbij wel op dat het plakband de kaarten zelf niet raakt! Vouw er eerst een stukje papier overheen en plak dat vast. Anders kan de kaart bij het uitpakken beschadigen en dat willen we natuurlijk niet.

: Vouw een A4-tje om de sleeve(s) heen en plak die ook weer dicht. Niet te los maar ook zeker niet te strak vouwen; zo voorkom je buigingen bij de kaarten.

: Pak een envelop (het liefst 1 die ongeveer matcht met de vorm van jou pakketje zodat de envelop onderweg minder makkelijk scheurt) en stop de kaarten erin.

Stop de kaarten er pas in NADAT je alle adresgegevens op de envelop hebt geschreven > op de achterkant (onderin) zet je je straat, postcode en woonplaats neer. Mocht er dan iets misgaan en de post komt weer terug naar jou dan weet de postbode in ieder geval waar hij moet zijn.

: Zorg ervoor dat er op je envelop genoeg postzegels zitten!

Nu is je envelop klaar om in de bus te gaan! Zodra je post op de bus is stuur je een berichtje naar de andere partij om te laten weten dat jij in ieder geval je kaarten verstuurd hebt. Zo weet de ander ook ongeveer wanneer ze binnen zullen komen.

Tip: heb je post naar België? Stuur het dan via het postkantoor zelf. Het kost iets meer, maar mocht de post kwijtraken dan heb je altijd nog een bonnetje om te laten zien dat je het verstuurd hebt. Mocht je het toch gewoon willen versturen: minimaal 2 postzegels. (Bron: Folder Posttarieven 2011)

Tip: 2 sleeves over elkaar is aan te raden aangezien het nogal eens regent in ons mooie Nederland. Zo krijgen je kaarten geen waterschade!

Tip: Heb je toploaders (niet meer dan 2 kaarten per toploader!)/karton bij de hand? Verpak daar dan je kaarten in. Zo heb je minder kans op beschadigingen/gebogen kaarten!

Tip: Zet je adres ook op datgene waar je de kaarten in verpakt. Mocht de envelop kapotgaan, dan weet de post toch nog waar de inhoud heen moet.

Tip: bewaar je enveloppen van eventuele bestellingen van Nedermagic. Deze enveloppen zijn erg stevig en zullen prima bescherming bieden voor je kaarten; recycle ze!

5: Wat te doen als je brief niet aankomt/binnenkomt?
De gemiddelde tijd die je kaarten nodig zullen hebben om bij de andere partij te komen zal tussen de 2-7 dagen liggen (voor Belgie het dubbele vanwege de grens!). Echter, zijn na een week je kaarten nog niet binnen, doe dan het volgende:

-Stuur een berichtje naar de andere partij met de mededeling dat je zijn kaarten nog niet binnen hebt. Natuurlijk wacht je het nog even af, maar hij is in ieder geval geinformeerd.

-Zijn na een tweede week je kaarten nog niet binnen, overleg dan met de ander over een vergoeding. Hier zijn verschillende manieren voor:

: De helft van jou kaarten terugsturen. Ervan uitgegaand dat de ander wel zijn kaarten heeft verstuurd, heeft hij verlies (hij is zijn kaarten kwijt). Door de helft van jou kaarten terugsturen zullen jullie allebei hetzelfde verlies maken, wat natuurlijk eerlijk is. Immers, jullie maken een trade en door onvoorziene omstandigheden is er verlies. Dat verlies zal dan gedeeld moeten worden, niet dat er 1 de dupe is.

: Een vergoeding. Overleg met de andere partij wat hij op kan sturen om het goed te maken. Net zoals bij het vorige punt: deel het verlies. Kies voor de helft aan waarde uit en laat hem dan dat opsturen. Zo delen jullie het verlies.

Komen er kaarten 2x achter elkaar niet aan? Grote kans dat je dan opgelicht wordt. Het komt nagenoeg nooit voor dat er meerdere keren kaarten niet aankwamen (al moet ik zeggen dat niets onmogelijk is). Overleg met een moderator wat je in dit geval moet doen.

-Als na een tweede week je kaarten nog steeds niet binnen zijn en je krijgt geen bericht terug van de ander, stuur dan een berichtje naar een moderator. Hij/zij zal dan een bericht sturen naar de desbetreffende persoon met een waarschuwing/vraag wat er aan de hand is. Lost dit niks op? Dan zal er waarschijnlijk (na overleg met de moderator) een Bad-traderstopic worden geopend. De desbetreffende moderator zal je daar dan verder in helpen.

Tip: bij je Outbox kan je zien of je berichtjes gelezen zijn door de ander. Dikgedrukt betekent dat je berichtje nog niet gelezen is!

6: Hoe houd ik alles overzichtelijk?
Dit is het gedeelte dat bij mij vroeger vooral spaak liep. Zodra het traden goed gaat, word je overmoedig. Je gaat meerdere deals tegelijkertijd doen en al gauw kun je door al die bomen het bos niet meer zien! Hoe je ervoor zorgt dat dat niet gebeurt? Simpel!

: Vraag (ik kan het niet vaak genoeg zeggen) het email-adres van de persoon waarmee je een trade hebt en hou via dat adres contact. Zo is de kans kleiner dat je de trade vergeet; je wordt er vaker aan herinnert. Ook kan je via de mails snel je deal terugzoeken (je messagebox op Nedermagic wordt namelijk eens in de zoveel tijd geleegd).

: Hou op je PP bij welke trades je allemaal hebt met wie. Iedere keer dat je nu op je PP kijkt zie je de deals staan en weet je precies hoe je ervoor staat.

: Is een deal rond? Pak dan meteen je kaarten in. Zo hoef je er daarna niet meer aan te denken; je hoeft ze alleen nog maar op de post te doen.

: Probeer tussen de 1-3 deals tegelijk te hebben. Zo heb je minder kans dat je verward raakt tussen de deals.

: Gebruik je de collectie-optie op Nedermagic? Pas het dan aan zodra je een trade gemaakt hebt. Zo weet je precies wat je wel en niet hebt en kan je daar geen fouten in maken.

7: Uitzonderingen.
Hier zullen een aantal uitzonderingen staan als het om traden gaat. Het kan namelijk zo zijn dat jij iets meemaakt wat buiten deze standaarden valt.

: Grote deals - Heb je een deal waarvan je het niet vertrouwd om het op te sturen (deals van 50,- of meer bijvoorbeeld)? Kijk dan of je elkaar in het echt kan ontmoeten en dan de deal te maken. Zo weet je zeker dat je kaarten niet in de post kwijtraken + kan je de staat van de kaarten van de ander (erg belangrijk bij dure kaarten) nog bekijken voordat je de deal door laat gaan.

: Beschadigde kaarten - Eindelijk, je brief ligt op de deurmat! Echter, sommige kaarten zijn niet in de goede staat. Nu moet je eerst kijken hoe dat komt: heeft je contactpersoon de staat verkeerd vermeld of heeft je postbode iets verkeerd gedaan (gevouwen envelop, etc.)? In het tweede geval kan je daar helaas niks aan doen. In het eerste geval kan je met je contactpersoon overleggen over een eventuele vergoeding (mocht de waarde drastisch dalen > een zwaarbeschadigde Wasteland daalt namelijk flink) mocht dat op zijn plaats zijn.

Tip: hier kan je de kaartcondities vinden!

: -Throw: De meeste mensen stoppen wat extra kaartjes bij hun trade; deze worden niet meegerekend voor de deal zelf. Throwen wordt gezien als sociaal; zoek nog wat kleine wants op bij je contactpersoon en stop die extra Wall of Hope er gewoon bij!

: -komt nog-

Succes!
Zo, dat was dan mijn column over trade-behaviour. Ik hoop dat je er wat aan hebt! Heb je nog toevoegingen/uitzonderingen, laat het hieronder maar weten en ik zal ze zo snel mogelijk in de column verwerken!

Credits!
Credits (ik heb ze iedere keer weer hoor) gaan deze keer naar Peanut; bedankt voor het overhalen om toch weer te traden! Ook natuurlijk credits naar Michiel; bedankt voor deze prachtige ruilsite!
[reageren]
Reacties (25)
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
16-9-2011 8:42:00 door Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Heeft er iemand een propere link over de kaart-condities? Dan verwerk ik die hier even in!
16-9-2011 8:45:00 door Premium lid Official Rules Advisor Peanut (Zoetermeer) (85) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
hier hier
16-9-2011 8:45:00 door Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Thank you!
16-9-2011 9:17:00 door Tom (30) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Nice work Lookz! Helder en duidelijk geschreven, met de vetgedrukte valkuilen/extra tips maakt het je punt des te duidelijker. Handige guide, waarin zowel beginnende ruilers (meer aan het begin, spelling en punctuatie) en de wat ervarener (hoe om te gaan met bad traden) wat leren in deze column. Top!
16-9-2011 9:25:00 door Koen Martens (42) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Mooie column. Eigenlijk jammer dat het een column is, want die verdwijnen na een tijdje. Misschien moet hij een linkje krijgen bij de tips in de hulpdienst.

Zelf weet ik eigenlijk nooit vanaf hoeveel kaarten een tweede postzegel nodig is. (Ik heb niet altijd een weegschaal.) En hoe het zit als je naar België stuurt. (Is een zo'n Europa zegel of sturen via het postkantoor nou goedkoper dan 2 gewone zegels?)
Een klein overzicht daarvan lijkt me wel handig.
16-9-2011 9:26:00 door Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik zal kijken wat ik voor je kan vinden!

En wat deze column betreft; die verdwijnt nooit! Michiel moet maar even kijken wat hij ermee wil doen qua hulpdienst
16-9-2011 9:34:00 door Koen Martens (42) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Nou ja een hoop columns zitten in de catacomben van de site en worden nooit meer gelezen. Dat bedoelde ik met verdwijnen.
16-9-2011 9:35:00 door Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Al mijn columns zijn op mijn PP te vinden, dus ik hoop dat dat wel meevalt..
16-9-2011 9:59:00 door Premium lid Patrick Saadhoff (37) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
over de kaarten naar Onse buuren te sturen *Belgiè* doe ik altijd via een post kantoor. heb ooit mijn eerste met een tweede postzegel gedaan. om een deal met Kirsten te doen. volgends nooit aan gekomen. hier bij wel weer opgelost. maar sins die doe ik het via de post kantoor.

dan kost het je iets meer. maar dan weet jij zeker dat het aan komt zo niet dan licht de fout bij de post kantoor. en heb jij de bon nog dat jij bewijs hebt. dat jij het opgestuurt hebt.
16-9-2011 11:06:00 door Premium lid pi (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Oy,

Ten eerste, hulde voor de keuze van je onderwerp, dit is iets waar mensen veel bewuster mee om zouden kunnen gaan en dit moet dus zeker af en toe aandacht krijgen.

Er zijn wel een paar punten waarop ik het niet met je eens ben of nog wat meer suggesties heb.

Over het versturen:

"-Stop de kaarten in sleeves (het liefst zo stevig mogelijke sleeves). Let wel op dat je er maximaal 4 in een sleeve stopt, anders kan hij uitscheuren! "

2 Sleeves over elkaar heen is aan te raden, het regent nog wel eens in Nederland en brievenbussen staan nog wel eens buiten en zijn niet altijd waterdicht. Zelfs met sleeves die dezelfde maat hebben is dit vrij goed te doen. Dicht plakken met plakband bereikt hetzelfde als je dat over de hele sleeve doet, maar is minder praktisch bij het open maken en je wil al helemaal geen plakband op de kaarten hebben.

"-Vouw een A4-tje om de sleeve(s) heen en plak die ook weer dicht. Niet te los maar ook zeker niet te strak vouwen; zo voorkom je buigingen bij de kaarten. "

Neeeeeeee . Begonnen net mensen een beetje te vergeten dat dit aangeraden wordt, kan ik weer regelmatig gevouwen kaarten verwachten! Een A4-tje is echt veel te makkelijk te buigen en de kaart dus ook. Verstuur bij voorkeur goed ingepakt in karton of toploaders.

Nog een tip, zet ook op je verpakking aan de binnenkant de adressen van zender en ontvanger. Mocht er wel iets mis gaan met de envelope dan kan de inhoud altijd nog afgeleverd worden.

Over de vergoeding:

Volgens de wet is een zender aansprakelijk tenzij er vantevoren andere afspraken zijn gemaakt. Het is dus de verwachting dat de zender de verloren gegane post volledig vergoed, niet half. Natuurlijk is het aardig om de kosten te delen en dit moet je zeker overwegen, maar zie het niet als de default optie.

Over overzichtelijk:

Er is mij in het verleden nog wel eens vertelt dat ik mijn e-mailadres niet mocht geven via message of op het forum, weet je zeker dat dit uberhaupt toegestaan is? (Ik begrijp dat het verdwijnen van de mogelijkheid om door middel van een formulier onderaan de PP een mailtje te sturen naar de PP eigenaar hier ook aan gerelateerd is).

Over uitzonderingen:

Persoonlijk zou ik adviseren bij de kaartcondities te kijken naar de tekst en niet de plaatjes. De tekst is veel gedetaileerder, maar mensen hebben de neiging de plaatjes aan te houden (die als je ze vergelijkt met de tekst normaal de slechtste kaarten zijn die nog binnen die grading vallen, terwijl velen het vaak meer lijken te zien als gemiddelde). Een near mint kaart is echt het tweelingbroertje van een mint kaart, als je meer dan een miniem verschil kunt zien dan is hij eigenlijk al niet near mint meer, moet je eens kijken wat er allemaal near mint genoemd wordt...

Verder wel heel interessant en goed beschreven!

mazzel

pi
16-9-2011 11:12:00 door Power Moderator NederMagic Rules Advisor Michiel Smit (992) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Online
Nice column! En thanks voor de credits
16-9-2011 11:19:00 door Premium lid the dude (alias Neft) (75) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik zou nog willen toevoegen dat het goed is om voordat de kaarten verstuurd worden nog een keer een overzicht te maken van alle kaarten die geruild worden.

Alle kaarten die verstuurd worden door trader 1
(inclusief staat en serie)

vs

Alle kaarten die verstuurd worden door trader 2
(inclusief staat en serie)

Je ziet namelijk in bad trader topics dat hier onduidelijkheden over zijn terwijl dit zo makkelijk te voorkomen is door nog eenmaal de deal samen te vatten. Tijdens het onderhandelen verdwijnen er soms kaarten uit de deal of komen er nog kaarten bij, dit wil het nog wel eens onoverzichtelijk maken.

Verder is het sowieso altijd goed om even na te vragen wat de serie en staat van de kaarten is.
16-9-2011 14:58:00 door Bram -The Goblin- Colijn (96) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik had zelf nooit zoveel problemen om meerdere deals tegelijk te doen, geloof dat ik er zelfs ooit iets van 5 of 6 tegelijk heb gedaan. Maar ik heb altijd al mijn deals op een whiteboard gekalkt en altijd alles in enveloppen gedaan. Kreeg ik iets binnen dan veegde ik m gelijk weg. Werkte prima. Maar het wordt wel een beetje veel inderdaad.

Ik kan in ieder geval aan te raden naam+complete deal bij te houden dan kan je makkelijk bijhouden wat je gehad hebt en wat niet.

-Bram

p.s. nice column, sommige dingen doe ik toch zelf ook neit helemaal netjes
16-9-2011 15:33:00 door Official Judge RichardD (40) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
een doorn in mijn oog:

6: Hoe houdt ik alles overzichtelijk?
Dit is het gedeelte dat bij mij vroeger vooral spaak liep. Zodra het traden goed gaat, wordt je overmoedig. Je gaat meerdere deals tegelijkertijd doen en al gauw kun je door al die bomen het bos niet meer zien! Hoe je ervoor zorgt dat dat niet gebeurt? Simpel!

WEG MET DIE T IN HOUDT!

Verder; Toppie column!
16-9-2011 15:52:00 door Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Allereerst, inderdaad top column!


Maar als we dan toch bezig zijn. Het is "word je overmoedig".

"Jij maakt/maak jij".

En dus ook "jij wordt/word jij".
16-9-2011 16:48:00 door Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Thanx voor alle punten van verbetering! Mijn vriendin is nu net aangekomen, dus vandaag zal ik ze niet meer kunnen verbeteren. Waarschijnlijk wordt dat dus zondag..

16-9-2011 23:13:00 door Premium lid Beeblz (168) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
"-Vouw een A4-tje om de sleeve(s) heen en plak die ook weer dicht. Niet te los maar ook zeker niet te strak vouwen; zo voorkom je buigingen bij de kaarten."

pi zei het al en ik wil dat graag nogmaals onderstrepen: NIET ALLEEN DAT A4tje. Ik heb ook meerdere malen gebogen kaarten ontvangen (bij mijn allereerste deal op Nedermagic was het al raak >_< ).

Tip: haal bij je lokale supermarkt zo'n grote kartonnen doos waar bijv. bananen/wasmiddel, whatever in heeft gezeten om vervoerd te worden. Dit karton is ontzettend stevig maar tegelijkertijd ontzettend licht. plak je kaarten (in een hoesje) hierop en zorg ervoor dat de kant met de kaarten erop aan de ACHTERKANT van de envelop zit (dus de 'kale' kant van het karton aan de voorkant van de envelop). Zo voorkom je eventuele kringen op kaarten die door het stempelen van de postzegels veroorzaakt kunnen worden.

Stop ook nooit meer dan 2 kaarten in een toploader en stop ze ALTIJD in een sleeve (liefst een hoge sleeve). Dit omdat het nogal een rot karwei is om ze er weer uit te halen als ze niet in een sleeve zitten en de kans dan groter is dat ze beschadigd raken. Als je ze in die sleeve doet, zijn ze er eenvoudig uit te halen door met een pincet ze (aan de sleeve) uit de toploader te trekken.
2-10-2011 15:06:00 door Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Ik geef deze nog maar een upje, kan nooit kwaad..
2-10-2011 15:15:00 door Premium lid Beeblz (168) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Er zou een link naar dit artikel moeten staan onder 'Interactief', die gelijk in het oog springt vergezeld van iets als 'LEES DIT EERST VOORDAT JE GAAT RUILEN'. Dat zou een hoop herrie kunnen voorkomen bij het maken van trades omdat iedereen (die het gelezen heeft) dan hopelijk op zorgvuldige wijze zijn/haar deals afhandelt.

Top artikel, Lookky!
2-10-2011 15:17:00 door Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Hij staat al bij de hulpdienst, maar mocht men dit zo goed vinden dan zal Michiel daar zelf altijd nog wel wat mee gaan doen Voorlopig ben ik er zoiezo tevreden over; de mensen waar ik mee getrade heb volgen deze column ook volgens mij

I have influence!
2-10-2011 15:19:00 door Premium lid Official Rules Advisor Duncan (235) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
"Plak de bovenkant van de sleeve dicht met plakband. Let daarbij wel op dat het plakband de kaarten zelf niet raakt! Anders kan de kaart bij het uitpakken beschadigen en dat willen we natuurlijk niet. "

Niet doen! Ook als het plakband de kaarten niet raakt op het moment dat je de sleeve dichtplakt, kunnen de kaarten in de envelop nog verschuiven en tegen het plakband aankomen, waardoor ze beschadigen bij het uitpakken.

Als je echt zo nodig de sleeve dicht wilt, vouw dan een stukje papier over de opening en plak hem op zowel de voor als achterkant van het hoekje vast.
2-10-2011 15:19:00 door Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Oeh, slim! Staat erin!
12-10-2011 23:07:00 door Premium lid Official Rules Advisor ~Crucifix (Lookky)~ (93) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Geef deze nog maar even een upje, kan nooit kwaad..
13-11-2011 20:06:00 door Johannes Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Kan deze niet gewoon worden gestickified, zodat je niet steeds hoeft te uppen?
21-12-2012 10:02:00 door jordy(Soest) (11) Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht Offline
Complimenten voor je column.
als beginnende nedermagicer, is het fijn dat er een duidelijke standaard is.

Free up!!!
Mvg,
Scroll: [boven|reacties|beneden]
divider
spacer
Submenu
devider
Laatste 50 kaartcommentaar
Persoonlijke paginas
Wie is online?
Top 50 referenties
Chatroom
Polls

Forum
 Forum overzicht
Actieve topics (alle groepen)
Actieve topics (no trading)
Actieve topics (alleen trading)
Actieve topics Decks
Actieve topics Nieuws
Actieve topics Commander

Decks
Decks invoeren/zoeken
Laatst ingevoerde decks
Actieve topics Decks
spacer
spacer
Login
devider
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
(Registreren)
spacer
Tips
devider
Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica
Magic 2019
Dominaria
Rivals of Ixalan
Ixalan

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2020.
spacer
devider
Er zijn nu 15 leden ingelogd op NederMagic.
9084 paginas bekeken sinds 23-8-2019 13:11:40
Privacyverklaring

NederMagic is a website about Magic: The Gathering.
Magic: The Gathering, the mana symbols, the tap symbol and all other related images are owned by Wizards of the Coast.
NederMagic is unaffiliated with Wizards of the Coast.