Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

[COLUMN] Irritant land

Scroll: [boven|reacties|beneden]
10-9-2011 00:02:00

Hi ha ho hallo!

Week drie van de columania, met vandaag in de aanbieding: het bedenken van een apart deckje! Ik heb een tijd geleden met een Magmaw deck een T2 toernooi gespeeld (vraag niet waarom ).
Harstikke leuk allemaal, maar op een gegeven moment kwam ik tegenover een deck dat onder andere Spreading Seas speelde. Wat is dat een geweldige kaart. Ik speelde hem na overtuigd te zijn van zijn kracht in mijn eigen Venser, the Sojourner deck en in mijn Quest for Ula’s Temple deck, heel handig voor alle islandwalk-Krakens. Ik ga er nu iets heel anders mee bedenken!


Auto-IncludesIk had al meteen dit in gedachte om te spelen:

4x Spreading Seas
2x Evil Presence
4x Contaminated Ground
3x Vedalken Plotter
1x Thada Adel, Acquisitor

De Vedalken Plotter was een mooie turn 3 drop. Ik speel hem maar 3x want ik heb niet altijd wat aan land van de tegenstander. Political Trickery kon ook, maar die is bijvoorbeeld niet Modern Legal en mist een 1/1 body. Het kan natuurlijk wel! Evil Presence is niet heel erg goed, maar toch past deze in het thema. We zijn mannelijk en gaan deze kaart gewoon 2x spelen. Contaminated Ground doet het al beter, en bovendien valt deze niet te Mental Missteppen ().
Thada Adel, Acquisitor is een goede kaart en artifacts worden best vaak gespeeld. Het haalt enge artifacts weg, en wellicht kun je ze later ook nog eens spelen. Daarnaast is er minder kans dat er toch iets gespeeld wordt aan de andere kant, ondanks het veranderen van het land. Niet meer dan 1x, want ze is nog steeds legendary.

Wat mij meteen bracht bij de volgende kaartkeuzes:

4x Aquitect’s Will
4x Merrow Harbinger
1x Streambed Aquitects

Tutors voor de Thada Adel en de Will's met daarbij een 2/3 unblockable, yes I'll take that! De Will is bovendien ook nog eens erg goed vanwege zijn draw.De Streambed Aquitects is niet heel erg goed, maar kan wel een tijdelijk land veranderen naar island met daarbij een +1/+1 voor Merfolk. niet slecht, maar meer dan 1x hoeft echt niet.
Op het moment hebben we nu 23 plekjes ingevult, met daarbij 10x Island, 8x Swamp en 4x Drowned Catacomb of Darkslick Shores. wat een geheel maakt tot nu toe is dit:

4x Spreading Seas
2x Evil Presence
4x Contaminated Ground
3x Vedalken Plotter
1x Thada Adel, Acquisitor
4x Aquitect’s Will
4x Merrow Harbinger
1x Streambed Aquitects
-
10x Island
8x Swamp
4x Darkslick Shores/Drowned Catacomb

Finishing touchesNu heeft het deck 45 kaarten. Nog plek voor 15 meer dus! Wat had ik allemaal bedacht:
- Wrexial, the Risen Deep, 6 mana cost hebbende Kraken die met zijn 5/8 unblockable is in dit deck.Ik vond hem toch wel erg stoer om te spelen als finisher, door zijn power en ability. Maar meer dan 1x is misschien iets teveel van het goede. 1x Erbij doen?
- Cold-Eyed Selkie, een goede kaart, in dit deck geld zijn mana cost als . Het geeft mij draw en samen met Streambed Aquitects geeft de selkie zelfs twee kaarten! 1x erbij voorlopig, eerst zien wat er nog meer voor vette kaarten er beschikbaar zijn.

Wat een brute kaart! Klok van 4 beurten en ligt al snel op het veld, ik ga deze gewoon 2x spelen! Aggro is hij zeker, en geeft een mooie removal magnet zodat mijn kleine islandwalkertjes wel door kunnen meppen.

Wow... TWEE landen exchangen, het is best wel veel, straks houd ik zelf geen juiste land meer over om dingen te kunnen spelen. Nou goed, ik houd van Singletons zoals jullie misschien wel weten, dus huppa 1xtje erin! We spelen verder ook niet met arcane's dus meer dan één keer vind ik iets te overdreven.

Dat zijn vijf extra slots gevuld. Ik moet met de resterende 10 invullen met removal vind ik, want naast het verknoeien van land heeft het deck nog niet heel veel opties.Ik bedacht mij dat Inquisition of Kozilek een goede turn 1 spell was en mijn opponent vertraagd. Hij kan namelijk niet een snelle start maken, en mocht hij daaraan beginnen, kan het al niet meer aangezien zijn land niet meer de juiste mana produceert. We spelen de Inquisition 4x. Ook leek Ghost Quarter mij een leuke one-off, in verband met nonbasic lands.
We switchen 1 swamp met Ghost Quarter. Ook veranderen we één Island met Halimar Depths, omdat het kan. Ha ik vind dit toch wel een erg grappig deck worden.
Nu vond ik Doom Blade of Go for the Throat een beetje saai. Ik zat meer in de trend van Vapor Snag te denken. Ook omdat het extra vet is om te zien als je tegenstander dan toch iets weet te spelen, het te laten bouncen en dan daarna zijn mana te screwen. De lose 1 life, is ook mooi meegenomen, zo hard ga ik nou ook weer niet. Ik speel deze knakker 3x wat ruimte overlaat voor drie laatste opties. En die zou ik graag willen horen van jullie! en kom nou niet aanzetten met Mana Leak, Mental Misstep of Sword of X and X, maar met een optie die synergie heeft met de kaarten. En twijfel vooral niet om te zeggen "Peanut, die gaan we helemaal niet spelen want...", integendeel, ik hoor het graag van iedereen.
In z'n totaliteitDe lijst is dus:
4x Spreading Seas
2x Evil Presence
4x Contaminated Ground
3x Vedalken Plotter
1x Thada Adel, Acquisitor
4x Aquitect’s Will
4x Merrow Harbinger
3x Vapor Snag
4x Inquisition of Kozilek
1x Streambed Aquitects
1x Wrexial, the Risen Deep
2x Benthic Djinn
1x Cold-Eyed Selkie
1x Shifting Borders
3x ???
-
9x Island
7x Swamp
1x Ghost Quarter
1x Halimar Depths
4x Darkslick Shores/Drowned Catacomb


De perfecte mascotte voor je deck.

Extra en niet gekozen optiesWat nog een grappige optie is maar wel redelijk duur, is de kaart Undiscovered Paradise. Die wil je graag switchen! En deze kaarten speel ik niet omdat ze gewoonweg slecht zijn of niet werken:
- Convincing Mirage
- Merfolk Spy
- Inkfathom Divers
- Oboro, Palace in the Clouds
- Merfolk Sovereign/andere lords (alles heeft toch al Islandwalk)

AfsluitingWe zijn alweer bij het eind van de column, wat gaat het toch snel. Vergeet niet zelf iets in te vullen bij de drie plekjes die nog over zijn. Ik bedank iedereen voor zijn reacties bij de vorige topics en hopelijk worden dit er alleen maar meer! Ik sta nog steeds open voor suggesties,
vragen en opmerkingen. Bedankt voor de interesse van mijn columania. Tot volgende week!

Peanut

 Reactie plaatsen

Reacties (19)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
Kevin (10) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
10-9-2011 12:56:00

Leuke column! Zelf zat ik te denken aan Contested War Zone, je geeft hem aan je tegenstander en dan pak je hem weer terug met je unblockable creatures . Verder past Quicksilver Fountain wel in het thema.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
10-9-2011 15:26:00

Leuke column.

Ik vat alleen niet helemaal wat je met "Wow... TWEE landen exchangen" bedoelt. Dat is wel vaker dat het er twee zijn...

10-9-2011 15:47:00

Je kiest dus twee landen in het spel en exchanged control. Het is niet zo dat je 2 landen kan afpakken of iets dergelijks.

10-9-2011 18:01:00

dat is waar, maar ik vond het wel een uniek effect. er was volgens mij nog 1 andere kaart die er twee tegelijk verknoeit. MAar ja ''wow'' is misschien iets te, maar ik vond het wel een wow-gevoel Bedankt voor het lezen en de aardige woorden!

10-9-2011 18:58:00

@Peanut
Nog even voor de zekerheid: Shifting Borders doet dus gewoon hetzelfde als Vedalken Plotter, alleen mag je nu ook tussen andere spelers ruilen. (En hij heeft splice).

10-9-2011 19:03:00

oooh, ja! Je hebt gelijk! Goed gezien van jullie, ik dacht je exchanged, 2 landen met 2 andere...

Goed dat gaat dus niet echt op. oh nee een fout! xD nice

10-9-2011 20:24:00

Aardige column, je springt wel meteen in het deckbuilden he (geen dramatische opbouw )?

Persoonlijk denk ik dat het deck in zijn huidige staat, te laat in actie komt en/of te weinig actie te bieden heeft. Je wilt teveel thema's/grappige kaartjes tegelijk gebruiken en ik denk dat het een stuk beter uit de verf zal komen wanneer je wat meer de focus legt op het hoofdthema: het verstoren van je tegenstander zijn manabase.

De eerste opmerking hierbij is dat dit ook alleen werkt wanneer je tegenstander groen/wit en/of rood speelt. Je zou zijn manabase ook kunnen verstoren door landjes met hem te wisselen die alleen voor kleurloze mana bruikbaar zijn (met Vedalken Plotter) en je kan ook zwarte en/of blauwe decks verstoren door een 'sideboard' te ontwerpen die je kan gebruiken tegen bijvoorbeeld mono blue decks (dan sideboard je Evil Presence/Contaminated Ground/Tainted Well/Blight in) of tegen mono black decks (dan sideboard je Sea’s Claim/Spreading Seas/Phantasmal Terrain/Lingering Mirage in).

Maindeck zou ik sowieso 4x Reef Shaman spelen. Als je in zijn upkeep zijn landjes screwt, kan hij er alleen dan nog zijn mana uithalen om iets mee te doen en anders gaat deze verloren bij de overgang naar de volgende step. Psychic Venom/Pooling Venom veranderen de enige non-screwde landjes in Shocks bij iedere activatie. Befoul kan je helpen van zowel enge creatures als land af te komen. Riftwing Cloudskate kan zijn (onge-enchante) landen bouncen en ook andere gevaarlijke threats. Sand Squid is een 2/2 unblockable die eventueel een eng creature getapt kan houden en Manta Ray is een awesome 3/3 unblockable voor 3 in zo'n deck.

Dit zijn slechts enkele suggesties, ik zou zelf het Merfolk thema lozen en proberen meer de focus te leggen op de tegenstander zijn mana base zijn grootste vijand te maken/hem neer te schoppen met fadsige unblockable creatures (dankzij de opposing Islands/Swamps).

Om nog even de de 3 lege plekken in te vullen: 3x Reef Shaman (en ik zou er iets anders uithalen voor een 4e, helemaal met het huidige merfolk thema)! Ik vind vooral Benthic Djinn erg vet en denk dat meer van dit soort op zichzelf staande unblockable fatties het deck sterk ten goede zulle komen, naast extra creature removal (die ook werkt als het er al ligt).

Premium lid Official Rules Advisor OB (22) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
10-9-2011 20:37:00

Leuke column weer!
Aangezien je een merfolk-tutor hebt, wat dacht je van de volgende kaarten:
Stonybrook Banneret
Cursecatcher
1-off Sygg, River Cutthroat
De Aquitect’s Will werkt niet als manascrew, omdat het een Island wordt In ADDItion to....
Ben benieuwd naar de aanpassingen....

10-9-2011 20:53:00

Oh goed punt Sybe! Jeetje, weer een klein foutje. Misschien is het idnerdaad beter om het merfolk thema weg te halen. Punten voor Sybe!

10-9-2011 21:50:00

Mooie column, maar je wist al dat je dit goed kan natuurlijk!
Waar het me wel aan doet denken is de KvdD over een mooie slang: hier . Misschien kan je daar ook nog wat leuks mee doen; hij is namelijk ook leuk voor een match tegen /!

10-9-2011 21:52:00

Dat is aardig van je Look.

en ja inderdaad die venom zit wel in de decklijst van Beeblz hierboven mij. Keuzes Keuzes...

11-9-2011 12:08:00

"Political Trickery kon ook, maar die is bijvoorbeeld niet Modern Legal ..."
En vervolgens speel je wel Benthic Djinn?

Ik zou denken aan het toevoegen van Halimar Wavewatch. In het begin kun je aggrodecks tegenhouden, en later level je hem up naar een 6/6 unblockable.
En misschien ook Ethereal Whiskergill?

11-9-2011 15:26:00

@! Johannes: Klopt, heb je gelijk in, maar gaf meer aan dat je dit deckje best kunt afstellen tot een Modern deckje. De djinn was zo cool en ik was niet van plan om inderdaad aan een Modern toernooi oid mee te doen. Goed punt wel

12-9-2011 19:45:00

Tainted Well is wellicht beter dan de Evil Presence, een soort extra Spreading Seas . Verder heb je natuurlijk nog dingen als Phantasmal Terrain, Sea’s Claim, Lingering Mirage, Annex, Conquer enConvincing Mirageom nog meer landjes te verpesten

12-9-2011 19:48:00

Yea, inderdaad. Gave kaarten, sommige kende ik niet, zoals die cycling versie. Nice!

14-9-2011 07:40:00

misschien is Fatespinner een leuke kaart om je tegen stander te irriteren?

14-9-2011 10:08:00

Irritant is het zeker, alleen heeft het niet veel te maken met het land-screw thema. Op zich wel grappig als jij zelf als speler kon kiezen wat hij skipte ofzo, helaas mag de oppo zelf kiezen. (anders was de kaart ook best wel goed )

Premium lid Stefan (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
17-9-2011 00:12:00

Omdat het kan, Zhou Yu, Chief Commander. Hij mag alleen aanvallen als de tegenstander een island heeft, nou die heeft hij wel! Voor 7 mana een 8/8 creature.

17-9-2011 00:13:00

He dat is wel een coole optie! gasp...

Scroll: [boven|reacties|beneden]