Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

[COLUMN] Weekly Columania van Peanut, 28-08-2011

Scroll: [boven|reacties|beneden]
28-8-2011 01:12:00

Hallo NederMagic!

Sommige van jullie kennen mij van kaartcommentaar, sommige in het echt en sommige ook helemaal niet. Ik zit nu al een tijdje op NederMagic en vind dat de site in de loop van de tijd erg vooruit is gegaan; er zijn betere zoekfuncties, plaatjes, ontwikkelingen en een goed Moderator team, dat onlangs onder handen is genomen. Maar laten we nou vooral niet vergeten dat NederMagic ook interactiever is geworden. Prijsvragen van 1.0 tot 8.0 and beyond, columns, discussies, spoilers, edit-functies en nog meer. Nou zijn er onlangs ook gebruikers op NederMagic die Local Mods zijn geworden of iets doen in de richting van wat Crusifix (lookky) doet met zijn Kaart van de Dag.


Ik wilde ook zo iets doen. Ten eerste omdat ik graag vertel over mijn visie van verschillende magic items (denk aan decks, kaartkeuzes, synergy, waarom budget harstikke leuk is, EDH enzovoort). Mijn idee was om elke week IETS te bespreken/reviewen/discusiëren. Ten tweede vind ik het belangrijk om op een Magic-gerelateerde site of winkel verschillende takken van het spel belicht te zien. Een voorbeeld daarvan is een column over Legacy of Commander staples te lezen op de site, maar wel NAAST verschillende topics/columns over keukentafel magic. Wat iemand terecht zei bij mijn column over de kaart Drinker of Sorrow:

"Hopelijk vallen er gaandeweg meer van dit genre artikelen te lezen op Nedermagic. Toernooi gerelateerde stuff vind je all over the internet, maar dit soort leuke artikelen voor de casual spelers onder ons zijn toch vrij zeldzaam."

Ik wil in de komende tijd tijdens mijn columnpjes verschillende dingen bespreken om ook voor de comboplayers, budget players , EDH players en gewoon Casual players elke keer wat leesvoer te creeëren naast alle Columns en topics over Legacy, Modern, Caw Blade en andere spike troep.

And so it begins... In dit eerste 'deel' , had ik nog niet echt een onderwerp bedacht (hieronder is nog wel wat leuks te lezen, om nou met niets te beginnen is ook niet echt leuk), ik wilde eerst eens even laten weten dat er iets komt en vroeg mij af of dit gewaardeerd word.
Daarnaast lijkt het me altijd leuk om suggesties te ontvangen in de loop van de tijd over onderwerpen of andere soort ideeën. Ik doe deze berichten om de week, probeer dat op elk weekend te posten. Leek mij erg leuk om te doen en hoop elke keer wat discussies en andere optieken uit te lokken. Dit is dus mijn eerste stukje tekst voor de 'Wekelijkse Columania'!

Collectibles Soms vind je een kaart zo vet, dat je het niet erg vind om er een stuk of vijf playsetjes van te hebben. Vier daarvan om te gebruiken en één daarvan om gewoon te hebben. Maar je merkt dat als je de kaart nogmaals gethrowed krijgt of in een booster opent, je het nog steeds een leuke kaart vind om te krijgen. Dus waarom zou je hem niet sparen?

Veel mensen sparen één of zelfs meerdere kaarten. Commons maar ook zelfs dure rares. Aan de ene kant omdat je dan daarover kan opscheppen (), omdat je de kaart gewoon cool vind en misschien zit er zelfs een achtergrond verhaal bij (Magnus Magicus is daar een heel goed voorbeeld van kijk maar eens naar de FAQ bij Lord Magnus). Ook is het altijd een gemakkelijke dealcloser, kom je nog een euro tekort, dan gooi je er toch gewoon nog vier franse Dark Ritual bij ?
Ik vind de topic over verzamelingen van gebruikers (toendertijd 'Wie spaart wat?-Pagina', hier) een erg leuke manier voor een site om zo mensen hun collectie kunnen showen.
Ik ben benieuwd wat iedereen spaart, dus laat het weten bij de comments!



Zelf spaar ik Zof Shade. Ik heb er nu ongeveer 140+ waarvan vijf Foil . Maar Peanut, waarom dan, die kaart is zo slecht ? Dat klopt, en dat is juist de reden! Iedereen heeft deze kaart wel, omdat hij recentelijk is uitgekomen en niet bruikbaar is. Met dat gezegd, is het ook nog eens kostelijk om de uitdrukkingen te zien van mensen waarbij ik vraag: Hebben jullie nog zof shades?
Daarbij komt ook nog dat het woord Zof en de flavor tekst van de kaart echt zo nergens op slaan. Heeft iemand, maar dan ook IEMAND, iets gehoord in het verhaal of bij andere kaarten over een plek of provincie genaamd Zof!? Hoe vet is deze plek wel niet.
Zof klinkt lekker en Zof is tof!




Wat is het toch een dure kaart...

Afsluiting Dit was de eerste column/bespreking. Bombadeer mijn idee met vragen, opmerkingen, pluspunten, minpunten, kritiek en alles wat je erover wilt zeggen! Mochten er uiteindelijk mensen met suggesties komen, zal ik deze in de komende teksten natuurlijk vermelden. Het plaatje komt van de site BlackBorder.com.

Toedeloe, tabee en houdoe!

Peanut

 Reactie plaatsen

Reacties (24)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
28-8-2011 19:19:00

Gefeliciteerd met de column Het lijkt me wel leuk om wat meer foto's van gekke of originele "verzamelingen" te zien.. Ik spaar zelf Snapping Drake en zit nu over de 200 heen *hint hint*
Until next time peanut

28-8-2011 19:25:00

En nu heb je ook nog eens de Sleeves! Hoe kom je daar toch aan he

Official Rules Advisor Jan (125) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
28-8-2011 19:52:00

Peanut, ik ben helemaal voor een column zoals deze. Ik ben keukentafelspeler, eerst Timmy, dan Johnny en helemaal casual, dus blijf dit doen.

Ik spaar niet één enkele kaart, maar wel alle planeswalkers in elke artvorm en serie ( misschien dat ik ooit aan verschillende talen begin...). Ook spaarde ik slivers, maar nu ik ze allemaal heb is die lol ervan af.

Ben verder leip van fatpackdoosjes (48) en spindown-dobbelstenen (+/- 40).

Keep up the good work!

28-8-2011 19:55:00

Dank je wel! Ik hoop dat er meer zoals jij erover denken, daarvoor doe ik het

Heb/had je echt alle slivers? Like, ook alle DCI ? Dat is wel cool, en hoe zit het met Vanguard Sliver Queen?
En inderdaad, Planeswalkers sparen hoor je wel vaker, nu is Chandra Nalaar zelfs erg goedkoop. En zoek je die planeswalkers dan 4x allen, of echt limitless ?

28-8-2011 21:16:00

Beren... zoveel beren... maar nooit genoeg. Ik MOET er meer hebben. Vooral Grizzly Bears/Runeclaw Bear/Phantasmal Bear/Forest Bear/Bear Cub/Golden Bear... *twitch*

Verder ben ik benieuwd hoe deze artikelen uit zullen pakken, dit smaakt naar meer!

28-8-2011 21:34:00

Ik spaar Fight to the Death en dat is JOUW schuld, Peanut Ik zit inmiddels aan 55

Daarnaast spaar ik nog Thallid (duh) en alle Circles of Protection. Ik ben benieuwd naar het onderwerp van volgende week!

28-8-2011 21:49:00

hahahaha, 55 alweer zeg, echt veel Graag gedaan Thallid, maar geef toe, er zijn niet veel mensen die deze kaart sparen.

En Ik heb al een leuk onderwerp voor volgende week!

28-8-2011 21:56:00

Mja, ik wil Ravnica land in overvloede hebben, en Pentavite tokens zijn ook heel gaaf. MAar het loopt nog niet erg storm.
Lijkt me wel leuk om 1 deck te hebben met doorzichtige sleeves en 60 keer dezelfde kaart aan de achterkant..

Trouwens, ik denk het niet, maar mag je naar een toernooi met in je sleeves 60 keer een kaart die NIET in je deck zit, als pimp?

28-8-2011 22:17:00

Ik heb 60 Zof Shades als achterkant sleeve Wel erg onhandig vind ik. En het deck word heel dik.

En nee, dat mag niet, dat kan gezien worden als marked kaarten

29-8-2011 19:08:00

Fijne read! ik ben voor meer columns .

Zelf spaar ik Eldrazi Spans en 3/3 Golems. Respectievelijk 'te weinig voor een verzameling' en 'bijna nik', nog. Jammer genoeg...

Bally (37) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
30-8-2011 09:43:00

waarom? geen idee, maar ik heb bijna 300 Lost Soul 15 uit de legends, 5 franse en 3 italiaanse en ik ben er nog blij mee ook.....

moet zeggen dat die verzameling al wel heel lang stil ligt

leuk dat ook andere lui van die vage kaarten willen hebben

30-8-2011 10:02:00

wow, dat zijn er veel, nog nooit gehoord van een Lost Soul als verzamelitem. Gaaf!

30-8-2011 17:56:00

Leuke column, ik kijk al uit naar die van volgende week

NederMagic Rules Advisor G (253) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
30-8-2011 18:08:00

Ik spaarde ooit Phage the Untouchable. Misschien dat maar eens opnieuw gaan aanpakken. Ik geloof dat mijn momentele count op 23 zit. Waarvan 8 Foil.

30-8-2011 21:50:00

dat is wel een hele brute collectable... 8 foil zeg nice, dat is niet slecht

30-8-2011 22:22:00

ik spaar al jaren One with Nothing maar ik heb er nog geen

30-8-2011 22:24:00

haha goeike, dat regeltje stond lang op je pp idd

30-8-2011 22:28:00

tijd om het er terug op te zetten vind ik!

31-8-2011 08:15:00

Heb op dit moment rond de 140+ Poison counters.. Ook spaar ik Inflame, wat resulteert op meerdere Inflames, wat dan weer mijn favoriete band is.. Heb er nu rond de 35, waarvan 1 foil (oude art) Met de Poison counters ga ik uiteindelijk het Phyrexian-teken op mijn muur maken

31-8-2011 12:36:00

ah slim, die poison counters gooien sommige mensen zelfs weg, dus die kan jij dan mooi innemen! Je hebt er aardig wat. Mocht iemand een Platinum Angel spelen die je niet snel kan wegwerken, kan je in ieder geval wel doorgaan met poison counters te geven

31-8-2011 12:59:00

Ik spaar actief Bloodthrone Vampire (Meer dan 300) & Plague Witch (iets meer dan 100)

Daarnaast, in mindere maten: Moniker Mage (Iets meer dan 100), Exiled Boggart (Stuk of 60), Irini Sengir (Ongeveer 30) & Clam-I-Am (Ongeveer 30).

Clam-I-Am spaar ik voor zijn flavour Text. Irini en de Boggart omdat ze zo heerlijk slecht zijn, en de Mage voor de super toffe Art (KiSS op een Magic kaart!)

31-8-2011 13:04:00

le gasp, dat zijn meerdere collectables... DRIEHONDERD!

31-8-2011 13:08:00

Ja, als in die film, maar dan dus Bloodthrone Vampires ipv spartanen . Weet niet hoeveel er foil zijn, heb iig 1X die Promo Foil.

Weet nog dat ik, toen ik voor de derde keer op rij hier de vooraad leeg kocht, ik een PM van Michiel kreeg met: "Spaar jij Bloodthrone Vampires of zo?" =D

31-8-2011 23:21:00

nice column.

ik spaar Llanowar Elves MAAR... alleen met de oude art. heb er best veel al. (niet geteld)maar wel een playsetje beta's, unlimited, revised en de DCI en gateway promo.

van de nieuwere art wil k alleen een plasetje van elke serie, maar die heb ik ondertussen al.

Scroll: [boven|reacties|beneden]